Υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι στους Ελβετούς (vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι στους Ελβετούς (vids)

bet365

Η Λουκέρνη βγήκε από την κληρωτίδα της Δευτέρας (23/7) ως αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την ευνοϊκή παράδοσή τους απέναντι στις ελβετικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι Πειραιώτες απέφυγαν σκοπέλους και πιθανές δυσκολίες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρέιντζερς) στην κλήρωση των προκριματικών για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς και όλα τα «ζευγάρια» που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Θα αντιμετωπίσει την Λουκέρνη, παίζοντας πρώτα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 9 Αυγούστου και τη ρεβάνς στην Ελβετία στις 16 Αυγούστου, επιδιώκοντας να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs της διοργάνωσης (23&30 Αυγούστου).

Με βάση τα παραπάνω, καθώς και τη θετική (σύντομη) ιστορία των αναμετρήσεών τους με ελβετικούς συλλόγους, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει λόγους να «χαμογελάει».

Δυο φορές έχει συναντήσει ομάδα από τη συγκεκριμένη χώρα. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1984, όταν κοντραρίστηκε με την Ξαμάξ και η δεύτερη μόλις πρόπερσι, τη σεζόν 2016/17, όταν αντιμετώπισε τη Γιουνγκ Μπόις στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Αναλυτικά:

1984/85 Ολυμπιακός - Νοσατέλ Ξαμάξ 1-0, Νοσατέλ Ξαμάξ - Ολυμπιακός 2-2

Υπό τις οδηγίες του Γκέοργκ Κέσλερ, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την Ξαμάξ στο πρώτο παιχνίδι του Α' γύρου του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 και με σκόρερ τον Τάσο Μητρόπουλο (2'), πήραν προβάδισμα για τη ρεβάνς.

Εκεί το παιχνίδι είχε περισσότερα γκολ, με τους Ελβετους να σκοράρουν με τον Λουτί (25'), φέρνοντας το ζευγάρι στα ίσια, πριν ισοφαρίσει ο Αναστόπουλος (51'). Με τον Τσάουνγκ (75') έβαλαν δύσκολα ξανά στον Ολυμπιακό, όμως ξανά ο «Αναστό» ήρθε στο 89' για να ισοφαρίσει και να βεβαιώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ευρωπαϊκό «ταξίδι» εκείνης της σεζόν για τους Πειραιώτες δεν κράτησε πολύ, αφού στον δεύτερο γύρο ήρθε ο αποκλεισμός από τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (1-0, 0-1).

2016/17 Γιουνγκ Μπόις - Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις 2-2

Η δοκιμασία του Ολυμπιακού εκείνο το καλοκαίρι περιλάμβανε τη Γιουνγκ Μπόις, στον όμιλο με την Αστάνα και τον ΑΠΟΕΛ.

Στην πρεμιέρα, ο Εστεμπάν Καμπιάσο σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τα «ερυθρόλευκα» και χάριζε το «διπλό» στην ομάδα του κόντρα στους Ελβετούς.

Την 5η αγωνιστική ωστόσο, στο Φάληρο, παρότι ο Κώστας Φορτούνης έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (48'), αυτό δεν προφυλάχθηκε, με τον Ουαρό να ισοφαρίζει (58') στο τελικό 1-1.

Οι Πειραιώτες προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον όμιλο, ξεπερνώντας στη συνέχεια την Οσμάνλισπορ (0-0, 3-0) και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Μπεσίκτας στους «16».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα