Το Κύπελλο του ΟΦΗ στα πέναλτι με τον Ηρακλή (pics & vid)

Το Κύπελλο του ΟΦΗ στα πέναλτι με τον Ηρακλή (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το Κύπελλο του ΟΦΗ στα πέναλτι με τον Ηρακλή (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τον σπουδαίο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΟΦΗ και Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, όπου οι Κρητικοί του Ευγένιου Γκέραρντ επικράτησαν του Γηραιού του Βασίλη Χατζηπαναγή στα πέναλτι και κατέκτησαν το πρώτο εν Ελλάδι τρόπαιο της ιστορίας τους.

Αργεντινή - Κροατία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στην ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου, ο ΟΦΗ βρήκε σαν σήμερα το 1987 τη δική του θέση, με ένα κατόρθωμα μιας σπουδαίας ομάδας, που θα μνημονεύεται από τους μεγάλους σε ηλικία φίλους του και θα μαθαίνουν γι' αυτό οι νεότεροι.

Έχοντας αποκλείσει τη Θήβα (2-0), τον Εδεσσαϊκό (3-0, 1-2), τον Απόλλωνα Αθηνών (4-0, 0-1), την Καλλιθέα (0-2, 0-4) και τον Διαγόρα Ρόδου (0-2, 1-3), οι Κρητικοί είχαν διανύσει όλο το δρόμο ως το ΟΑΚΑ, όπου τους περίμεναν οι «κυανόλευκοι» του Βασίλη Χατζηπαναγή! Στη δική του πορεία ως τον τελικό, ο «Γηραιός» είχε προσπεράσει την Καβάλα (1-1, 3-4 πεν), το Πολύκαστρο (3-0, 1-0), την Κοζάνη (5-0, 4-2), την ΑΕΛ (1-1, 0-1) και τον Παναθηναϊκό (0-0, 3-2).

Μπροστά σε 23.587 φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο, το γκολ του Κωφίδη (30') έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή, ωστόσο η ομάδα του Ευγένιου Γκέραρντ ισοφάρισε με τον Χαραλαμπίδη λίγα λεπτά αργότερα.

Ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού δεν σημειώθηκε άλλο γκολ και ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί μίλησε η ποιότητα του Μύρωνα Σηφάκη, που απέκρουσε τα πέναλτι του Ζήφκα και του Αδάμου, χαρίζοντας τη νίκη στους Ομιλήτες με 3-1!

Η σειρά των πέναλτι

Ζούντμπι Αουτ 0-0

Χαραλαμπίδης Γκολ 1-0

Ζήφκας Απέκρουσε ο Σηφάκης 1-0

Τσινός Γκολ 2-0

Δ. Παπαδόπουλος Γκολ 2-1

Παπαβασιλείου Γκολ 3-1

Αδάμου Απέκρουσε ο Σηφάκης 3-1

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (102′ Ανδρεανίδης), Ίσις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94′ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς

Ηρακλής (Αρχοντίδης): Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Καραΐσκος (57′ Γ. Παπαδόπουλος)

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα