Σαν σήμερα: Η ονειρική ισοπαλία με τους Ισπανούς στο EURO 2004 (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Η ονειρική ισοπαλία με τους Ισπανούς στο EURO 2004 (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη μέρα που η Εθνική Ελλάδας κοίταξε στα «μάτια» τους Ισπανούς στο EURO 2004, πήρε την ισοπαλία με 1-1 κι έδωσε συνέχεια στους πανηγυρισμούς, μετά τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Πορτογαλία.

Η «γαλανόλευκη» είχε ρίξει την... προειδοποιητική βολή, όταν νίκησε τους Ισπανούς μέσα στη Σαραγόσα, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η επόμενη συνάντηση δεν ήταν νικηφόρα, αλλά το τελικό 1-1 πανηγυρίστηκε σαν «τρίποντο»! Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ κατακτούσε τον τέταρτο βαθμό της στον όμιλο και ήταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση!

Ο Φερνάντο Μοριέντες έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τους «φούριας ρόχας», όμως ο Άγγελος Χαριστέας και η εκπληκτική άμυνα των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ δεν τους άφησαν να πανηγυρίσουν!

Το τελικό σφύριγμα του σημερινού τεχνικού συμβούλου του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, έφερνε την Ελλάδα με 4 βαθμούς και το ένα «πόδι» στη δεύτερη φάση. Ήταν ο πρώτος θρίαμβος, μέχρι τον επόμενο…

Οι ενδεκάδες:

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Αλμπέρδα, Μπαράχα, Ετσεμπερία (Χοακίν 46'), Βιθέντε, Ραούλ (Τόρες 80'), Μοριέντες (Βαλερόν 65').

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας (Βενετίδης 86'), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (Τσιάρτας 53'), Γιαννακόπουλος (Νικολαίδης 49'), Βρύζας, Χαριστέας.

Θυμηθείτε τα highlights:

 

Τελευταία Νέα