Ο Ζιντάν ήρωας, ο Ρονάλντο... κομπάρσος (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ζιντάν ήρωας, ο Ρονάλντο... κομπάρσος (vid)

bet365

Γαλλικός θρίαμβος με πρωταγωνιστή τον Ζινεντίν Ζιντάν σαν σήμερα, το 1998, όταν οι «τρικολόρ» έφτασαν στο 3-0 επί της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Γαλλία!

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο μεγάλος «Ζιζού» με δύο γκολ στον τελικό του «Stade de France», παρουσία 80.000 οπαδών, οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κορυφή του κόσμου, κερδίζοντας την... προσωπική μονομαχία των εντυπώσεων απέναντι στο «φαινόμενο», το οποίο ηγήθηκε της γραμμής κρούσης της «σελεσάο».

Δύο κεφαλιές, στο 27ο λεπτό αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έδωσαν ασφαλές προβάδισμα στη Γαλλία, με τους Βραζιλιάνους ν' αδυνατούν ν' αντιδράσουν και να δέχονται και το τρίτο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης από τον Εμανουέλ Πετίτ.

Ο τελικός μετατράπηκε σε έναν μεγάλο θρίαμβο των διοργανωτών, σε ένα παιχνίδι που ήταν... γεμάτο αστέρες. Μια ματιά στις συνθέσεις των Γαλλίας και Βραζιλίας πείθουν και τον πιο δύσπιστο...

Βραζιλία: Ταφαρέλ, Καφού, Αλνταΐρ, Μπαϊάνο, Σαμπάιο (73' Εντμούντο), Ρομπέρτο Κάρλος, Ντούνγκα, Ρονάλντο, Ριβάλντο, Λεονάρντο (46' Ντένιλσον), Μπεμπέτο

Γαλλία: Μπαρτέζ, Λιζαραζού, Τζορκαέφ (74' Βιεϊρά), Ντεσάν, Ντεσαγί, Γκιβάρς (66' Ντουγκαρί), Ζιντάν, Τουράμ, Πετίτ, Λεμπέφ, Καρεμπέ (57' Καρεμπέ)

 

Τελευταία Νέα