Μπράμος: «Υπάρχουν λόγοι που με κρατούν μακριά από την Ελλάδα»

Κάτια Πετροπούλου
Μπράμος: «Υπάρχουν λόγοι που με κρατούν μακριά από την Ελλάδα»

bet365

Ο Μάικλ Μπράμος μιλάει στο gazzetta.gr για την ζωή και το μπάσκετ στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Βενέτσια, την «κόντρα» με την ΑΕΚ, την Εθνική Ομάδα, το ενδιαφέρον των ελληνικών συλλόγων για εκείνον και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Μπορεί να υπήρχε μια απόσταση 744 χιλιομέτρων, αλλά ο Μάικλ Μπράμος μετέδωσε αμέσως μια θετική και χαρούμενη αύρα από την άλλη άκρη του ακουστικού, καθώς περίμενε την πτήση από το Μπρίντιζι για να επιστρέψει στην Βενετία.

Η ομάδα του είχε μόλις νικήσει κι έκανε το 3/3 στο ιταλικό πρωτάθλημα, με τον ίδιο να είναι κομβικός, αφού με πέντε σερί πόντους του έδωσε το «διπλό» στους «βυσσινί»!

Η χαρά του, λοιπόν, απολύτως δικαιολογημένη και τού αξίζει. Για να μην αναφέρουμε πως στο δεύτερό χρόνο του με την φανέλα της Βενέτσια πανηγύρισε το ιταλικό πρωτάθλημα - το 3ο του συλλόγου μετά από 74 χρόνια! -, ενώ έφτασε και στο Final 4 του νεοσύστατου Champions League που έγινε στην Τενερίφη!

Ο ευδιάθετος Μάικλ Μπράμος μιλάει σπάνια και «έσπασε» την σιωπή του για χάρη του gazzetta.gr και αναφέρθηκε στην νέα αγωνιστική περίοδο με την ομάδα του, στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, την Εθνική Ομάδα, αλλά και στα διάφορα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μην επιστρέφει στην Ελλάδα για... συγκεκριμένους λόγους.

Αρχίζοντας από τα πρόσφατα νέα, στάθηκε στο καλό ξεκίνημα της Βενέτσια στην γειτονική χώρα: «Έχουμε κάνει μια καλή αρχή στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ειδικά αυτή που κάναμε τώρα εκτός έδρας. Δεν παίξαμε βέβαια τόσο καλά, αλλά μπορέσαμε να πάρουμε την νίκη, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ξεκίνησαν και τις υποχρεώσεις τους στο Champions League και ο πρώτος τους αγώνας ήταν συναρπαστικός, αφού κατάφεραν να επικρατήσουν της Μπάνβιτ, έπειτα από τρεις παρατάσεις (108-101)! Σειρά έχει πλέον το ματς με την ΑΕΚ (17/10, 21:30), το οποίο κατά την γνώμη του θα είναι δύσκολο. Κι αυτό, διότι γνώριζε ήδη για την ήττα των «κιτρινόμαυρων» από τον Άρη (64-62), η οποία ήταν η δεύτερη, μετά την Εστουδιάντες. «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρω πως έχασαν και από την Εστουδιάντες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν εδώ με μεγάλο κίνητρο και θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ένα σκληρό ματς, περισσότερο από ότι ήμασταν στο πρωτάθλημα».

Το καλοκαίρι ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ιταλικό σύλλογο για δύο ακόμη χρόνια και δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του! «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Βενέτσια αυτή την στιγμή. Ο σύλλογος μού έχει φερθεί πολύ καλά και μ' έχει εμπιστευθεί. Μού αρέσει ο ρόλος που έχω στην ομάδα. Ειδικά, από την στιγμή που κατακτάς κι ένα πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να φύγεις».

Η χροιά της φωνής του γλύκανε όταν έγινε αναφορά στην οικογένειά του. Το 2013, ο Μπράμος παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Μέγκαν, η οποία έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι δύο χρόνια αργότερα. Τον προηγούμενο Ιούλιο, έγιναν και πάλι γονείς ενός ακόμα υγιέστατου αγοριού. «Είμαστε πολύ καλά εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε από ότι φαίνεται για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε και συνέχισε: «Είναι υπέροχο το συναίσθημα του να είσαι πατέρας. Είναι πολύ ωραία όταν γυρνάς σπίτι μετά από προπονήσεις ή αγώνες και βλέπεις την οικογένειά σου. Σε κάνει να ξεχνάς το μπάσκετ για λίγο (γέλια)».

Το καλοκαίρι του 2014 έζησε την πιο άτυχη και δύσκολη φάση στην καριέρα του, καθώς τραυματίστηκε στο Summer League του Λας Βέγκας, όπου συμμετείχε με τους Χοκς, με σκοπό να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κι έμεινε εκτός για έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό, όμως, είναι κάτι που έχει αφήσει πλέον πίσω του για τα καλά. «Δεν με ενοχλεί πια αυτό το γεγονός. Στην αρχή ήταν όντως λίγο περίεργα και ανησυχούσα για το αν θα μπορούσα να παίξω ξανά. Αλλά δύο χρόνια μετά νιώθω πολύ καλά και δεν έχω πια κανένα πρόβλημα».

Ωστόσο, έκανε σκέψεις για το πως μπορεί να ήταν τα πράγματα στην καριέρα του, αν δεν είχε έρθει εκείνη η... άτιμη ημέρα; «Ναι. Μπορεί και να ήταν διαφορετικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να είχε συμβεί. Έλειψα μια ολόκληρη σεζόν από τα παρκέ, οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν δεν έλειπα. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι όμως τόσο πολύ το παρελθόν. Ανησυχώ μόνο για το παρόν».

Πρώτος σταθμός για τον απόφοιτο του Οχάιο στην Ελλάδα ήταν το Περιστέρι. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, μετά την Γκραν Κανάρια, και από τότε που... ξενιτεύτηκε στην Ιταλία, το όνομά του ακούγεται συχνά - πυκνά για τις ελληνικές ομάδες, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να έχουν την μερίδα του λέοντος. Το φετινό καλοκαίρι ειδικά, η περίπτωσή του φάνηκε να παίζει δυνατά για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μπράμος επιβεβαίωσε αυτό το ενδιαφέρον. «Ναι είχα προτάσεις από ελληνικές ομάδες. Προτιμώ να μην κατονομάσω την ομάδα, αν και είμαι σίγουρος πως την ξέρετε ήδη! Ειλικρινά, βλέποντας όλη την κατάσταση που υπάρχει τώρα γύρω μου, το καλύτερο για εμένα ήταν να μείνω στην Βενέτσια. Ναι, υπήρχε ενδιαφέρον για να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα, αλλά όπως ξαναείπα το καλύτερο για εμένα ήταν να αγωνιστώ στην Βενέτσια».

Για δύο χρόνια, επίσης, φόρεσε και το εθνόσημο και με την «γαλανόλευκη» τερμάτισε στην 6η θέση του Eurobasket 2011 και στην 11η του ίδιου τουρνουά το 2013. Με εξαίρεση τον τραυματισμό του, γιατί δεν τον έχουμε δει ξανά στην «επίσημη αγαπημένη»; «Ειλικρινά, μου πήρε λίγο για να το καταλάβω, αλλά πιστεύω πως δεν με κάλεσαν διότι υπάρχουν πλέον νέοι και ταλαντούχοι παίκτες στην θέση μου. Οπότε πιστεύω πως αυτό είναι ο λόγος, για να είμαι ειλικρινής», αποκρίθηκε ο ελληνικής καταγωγής παίκτης.

Ο ίδιος μπορεί να απουσιάζει από την Εθνική Ομάδα, αλλά όπως αποκάλυψε, παρακολουθεί πάντα τις προσπάθειές της και το ίδιο έκανε και φέτος. «Ναι, τους είδα. Μου αρέσει να μαθαίνω τα νέα τους. Στην Εθνική Ομάδα πάντα είναι λίγο περίεργα, γιατί έχεις λίγο χρόνο να προετοιμαστείς και να προσαρμοστείς σε πράγματα που συμβαίνουν και σε καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις, όπως αυτό με τον Αντετοκούνμπο. Γενικά, όμως, νομίζω πως η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά, υπήρχαν πολύ καλές ευρωπαϊκές ομάδες».

Στο τέλος σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μην μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, εξαιτίας διαφόρων θεμάτων με τον στρατό. «Δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερα. Νομίζω πως όντως υπάρχουν κάποια θέματα, αλλά μπορώ να τα λύσω. Δεν είναι αυτά ο λόγος που δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα