Μάικλ Πόρτερ: Ό,τι δεν σε... σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό! (infographic & vid)

Νίκος Καρφής
Μάικλ Πόρτερ: Ό,τι δεν σε... σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό! (infographic & vid)

bet365

Ο... πολεμιστής Μάικλ Πόρτερ έκανε ρεκόρ καριέρας (37 πόντους) με τη φανέλα των Νάγκετς και το gazzetta.gr γράφει για τον χαρισματικό φόργουορντ που δεν... λύγισε ποτέ παρά τις αμέτρητες ατυχίες στην καριέρα του.

Στη ζωή όπως και στον αθλητισμό υπάρχουν πολλές αναποδιές. Μία άτυχη στιγμή μπορεί να καταστρέψει μια μεγάλη καριέρα, ειδικά αν έρθει σε πρώιμο στάδιο. Εκεί ο αθλητής θα πρέπει να δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, αν αντέχει στις δύσκολες καταστάσεις.

Ο Μάικλ Πόρτερ συγκαταλέγεται στους πιο άτυχους παίκτες του ΝΒΑ, αφού είχε σοβαρό τραυματισμό που τον πήγε πίσω προτού καν μπει στη λίγκα. Οι αναποδιές δεν σταμάτησαν εκεί. Όμως ο 22χρονος δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και πριν λίγες ώρες έκανε ρεκόρ καριέρας με 37 πόντους απέναντι στους Θάντερ.

Έναν παίκτη που κάθε μέρα δίνει τα πάντα για να δικαιώσει την ομάδα από το Ντένβερ και να φτάσει πολύ ψηλά στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ένας τραυματισμός που τον έριξε στο Νο.14

Ένας τραυματισμός που τον έριξε στο Νο.14

Η επιστολή στο Players Tribune

Η επιστολή στο Players Tribune

Ο Μαλόουν πάντα τον πίστευε

Ο Μαλόουν πάντα τον πίστευε

Ο τραυματισμός πριν το Summer League του 2019

Ο τραυματισμός πριν το Summer League του 2019

Η πρώτη φορά που έφτασε στους 25

Η πρώτη φορά που έφτασε στους 25

Ο Γενάρης που τον σταθεροποίησε

Ο Γενάρης που τον σταθεροποίησε

Το ρεκόρ καριέρας με τους Θάντερ

Το ρεκόρ καριέρας με τους Θάντερ

Το στατιστικό που θύμισε Καρμέλο

Το στατιστικό που θύμισε Καρμέλο

Ο Πόρτερ αποτελούσε ένα από τα κορυφαία prospects στο draft του 2018. Οι ειδικοί τον είχαν ακόμα στο TOP 5, όμως η μοίρα το έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο σοβαρός τραυματισμός στην πλάτη του δημιούργησε σκεπτικισμό και αμφιβολίες σε πόλλές ομάδες του ΝΒΑ, που δεν ήθελαν να ρισκάρουν, παίρνοντας έναν rookie που θα χάσει μεγάλο μέρος της πρώτης του σεζόν. Ο Μάικλ άρχισε να κατρακυλά στις προτιμήσεις των ομάδων λίγο πριν το draft και κανείς δεν ήξερε σε ποια θέση θα επιλεγεί. Το άγχος μεγάλωνε για τον Πόρτερ που τελικά είδε τους Νάγκετς να του δίνουν την μεγάλη ευκαιρία (Νο.14) να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Να παίξει στο ΝΒΑ. Βέβαια την πρώτη του σεζόν δεν έπαιξε ούτε λεπτό εξαιτίας του τραυματισμού.

Ο ίδιος έχει γράψει μια επιστολή στο Players Tribune, δείχνοντας πόσο έχει πικραθεί από όλες αυτές τις κακοδαιμονίες στο ξεκίνημα της καριέρας του. Όμως πάλεψε και τις ξεπέρασε, όντας ένα από τα σημαντικά γρανάζια του Μάικ Μαλόουν στην προσπάθεια για κάτι καλό φέτος με τους Νάγκετς. Δεν είναι λίγο από τα 20 σου να έχεις υποβληθεί σε 2 εγχειρήσεις στην σπονδυλική στήλη. Αυτή η πονεμένη ιστορία του στέρησε μια πολύ καλύτερη σειρά στο draft, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μαλόουν τον στηρίζει, τον πιστεύει και τον έχει διαχειριστεί έξοχα σε όλον αυτόν τον δύσκολο δρόμο μέχρι την επιστροφή: «Θα είναι ένα μεγάλο καλοκαίρι για τον Πόρτερ. Ξέρω πως είναι ενθουσιασμένος και θέλει να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες. Θα έχει την ευκαιρία να παίξει χωρίς περιορισμούς».

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ συνέχισε να δίνει ραντεβού με την ατυχία του αφού ένας τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός summer league του 2019. Εκεί όπου άρχισε να νιώθει καλύτερα και να... στέκεται στα πόδια του, τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων πριν από το summer league. Έτσι δεν πήρε μέρος στα ματς του Λας Βέγκας με τα ερωτηματικά να παραμένουν.

Η σεζόν που διανύουμε ξεκίνησε με ηρεμία για τον Πόρτερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει θόρυβο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2019. Πάντως πάταγε γερά στα πόδια του και έπαιρνε συμμετοχές που θα τον βοηθούσαν για τη συνέχεια. Το ματς που έδειξε σε όλους την κλάση του έγινε στις 3 Γενάρη του 2020. Εκεί ο Μάικλ εκτέλεσε τους Πέισερς με 25 πόντους και 11/12 σουτ. Σιγά-σιγά άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση.

Μετά από την εμφάνιση με τους Πέισερς, ο παίκτης άρχισε να παίρνει παραπάνω λεπτά συμμετοχής (σχεδόν πάντα από 20' και πάνω) και να ανεβάζει τον μέσο όρο στο σκοράρισμα μετά τα μέση Ιούνη. Έβαλε 20 στους Τίμπεργουλβς, 19 στους Ουόριορς και 18 στους Χόρνετς, παίρνοντας δύναμη για τη συνέχεια. Συνολικά φέτος μετρά 8.2 πόντους και 4.1 ριμπάουντ.

Και φτάνουμε στο τελευταίο ματς των Νάγκετς κόντρα στους Θάντερ, εκεί όπου έκανε... παπάδες και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη στην παράταση. Σταμάτησε στους 37 πόντους με 12/16 σουτ, ενώ κατέβασε και 12 ριμπάουντ σε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει. Μια βραδιά που θα του θυμίζει όλη τη δύσκολη διαδρομή που πέρασε μέχρι αυτή την ξεχωριστή στιγμή στη... φούσκα του Ορλάντο. Και αξίζει να αναφερθεί πως ο Φλεβάρης και ο Μάρτης (μέχρι την αναβολή) δεν ήταν καλοί μήνες για τον Μάικλ. Μετά είχε να αντιμετωπίσει και το μεγάλο διάστημα αποχής λόγω κορονοϊού, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερος και πλέον ετοιμάζεται για τα πρώτα playoffs της καριέρας του.

Mε την εμφάνιση του κόντρα στους Θάντερ θύμισε τα όσα έκανε ο πρώην ηγέτης της ομάδας, Καρμέλο Άντονι. Ο Πόρτερ μέτρησε 20 πόντους στο ημίχρονο και έγινε ο πρώτος παίκτης του Ντένβερ από το 2004 και τον Μέλο που το καταφέρνει. Και ο Καρμέλο ήταν ο τελευταίος ηγέτης του Ντένβερ που το οδήγησε στους τελικούς Δύσης!