Τα... κακά παιδιά του ΝΒΑ (vids & pics)

Τα... κακά παιδιά του ΝΒΑ (vids & pics)

bet365

Κακά παιδιά υπάρχουν παντού. Ακόμη και στο ΝΒΑ. Το gazzetta.gr έψαξε τους παίκτες που έχασαν την ψυχραιμία τους την ώρα του αγώνα (ή και όχι) και παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσατε στο gazzetta για τα λογικά στο ΝΒΑ που είναι παράλογα στην Ελλάδα. Σήμερα (10/1) κατατάξαμε τα πιο «ενδιαφέροντα» ατοπήματα παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ και τις που έχουν επιβληθεί από τη λίγκα.

Στη λίστα δεν υπάρχουν παίκτες που έχουν αποβληθεί λόγω ντοπαρίσματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ υπάρχουν και 2 μπόνους περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι στην Αμερική κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν το προϊόν τους.

Ρον Αρτέστ: 2004, 86 αγώνες

Το νούμερο ένα στη λίστα δε θα μπορούσε να είχε διαφορετικό κάτοχο. Το... κακό παιδί του ΝΒΑ, Ρον Αρτέστ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου καυγά στην ιστορία του ΝΒΑ. Το 2004, σε μια αναμέτρηση των Πίστονς με τους Πέισερς στο Ντιτρόιτ, ο Αρτέστ, τσακώθηκε με τον Μπεν Γουόλας αρχικά, αλλά στη συνέχεια πήδηξε στις κερκίδες και άρχισε να βαράει και οπαδούς. Αποτέλεσμα, το ΝΒΑ τον τιμώρησε με αποκλεισμό 86 αγώνων, τον μεγαλύτερο που επιβλήθηκε ποτέ. Το brawl του Ντιτρόιτ είναι το πιο διάσημο ever στο ΝΒΑ και ένα από τα πιο ξακουστά σε όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Γκίλμπερτ Αρίνας: 2010, 50 αγώνες
Ο Γκίλμπερτ Αρίνας ήταν απίστευτα ταλαντούχος παίκτης. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να φέρει όπλα στο γήπεδο. Το περιστατικό έχεις ως εξής: Τον Ιανουάριο του 2010 ο Αρίνας τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ με 50 αγώνες αποκλεισμό, επειδή έκρυψε όπλα στα αποδυτήρια των Γουίζαρντς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια διαφωνίας με τον άλλοτε παίκτη του ΝΒΑ, Τζαβάρις Κρίτεντον, τράβηξαν ο καθένας το όπλο του, ενάντια στον άλλον. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η καριέρα του Αρίνας ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, όπως και του Κρίτεντον, ο οποίος στη συνέχεια είχε κι άλλα μπλεξίματα με το νόμο (ναρκωτικά και δολοφονία), με αποτέλεσμα να είναι στη φυλακή για τα επόμενα 22 χρόνια.

Ντένις Ρόντμαν: 1997, 11 αγώνες
Τον Ιανουάριο του 1997, ο ντένις Ρόντμαν μπερδεύτηκε στα πόδια ενός κάμεραμαν και έπεσε στο παρκέ. Μόλις σηκώθηκε, τον κλότσησε, με αποτέλεσμα το ΝΒΑ να τον τιμωρήσει με πρόστιμο, αλλά και αποκλεισμό για 11 αγώνες.

Βέρνον Μάξγουελ: 1995, 10 αγώνες
Δυο χρόνια νωρίτερα, ο Βέρνον Μάξγουελ αποφάσισε να ανέβει στις κερκίδες και να βαρέσει έναν φίλαθλο, ονόματι Στιβ Τζορτζ, με αποτέλεσμα το ΝΒΑ να τον τιμωρήσει και αυτόν με πρόστιμο, αλλά και αποκλεισμό για 10 αγώνες.

Νικ Βαν Έξελ: 1996, 7 αγώνες
Ο γκαρντ των Λέικερς εκνευρίστηκε όταν ο διαιτητής, Ρον Γκάρετσον τον απέβαλε για διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα να τον σπρώξει πάνω στη τραπέζι της γραμματείας. Στο ΝΒΑ δεν άρεσε η κίνησή του και τον απέβαλε για 7 αναμετρήσεις.

Στέφεν Τζάκσον: 2007, 7 αγώνες
Ο Τζάκσον αποφάσισε να ανοίξει πυρ με το όπλο του έξω από ένα στριπ κλαμπ στην πόλη της Ιντιάνα και παρά το γεγονός πως ήταν Ιούλιος, το ΝΒΑ τον τιμώρησε με αποκλεισμό από τα πρώτα 7 παιχνίδια της σεζόν.

Ντένις Ρόντμαν: 1996, 6 αγώνες:
Τον Μάρτιο του 1996 ο Ρόντμαν έριξε... κουτουλιά στον διαιτητή, Τεντ Μπέρνχαρντ, κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης των Μπουλς με τους Νετς και αποβλήθηκε. Ως αποτέλεσμα το ΝΒΑ του στέρησε τη συμμετοχή για 6 αγώνες.

Αποβολή σε διαιτητή

Ακολουθεί μια πολύ σπάνια περίπτωση όπου το ΝΒΑ απέβαλε τον διαιτητή, Τζόε ΝτεΡόζα για έναν αγώνα, επειδή έριξε τη μπάλα σε οπαδό των Ορλάντο Μάτζικ.

Ο διαιτητής περπατούσε μπροστά από τη γραμματεία κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης όταν ένας οπαδός αποφάσισε να αρχίσει να του φωνάζει σε πολύ έντονο ύφος. Εκείνος εκνευρίστηκε πετώντας του τη μπάλα.

Το ΝΒΑ αποφάσισε πως η κίνηση του διαιτητή δεν ήταν η πρέπουσα και έτσι τον απέβαλε από το επόμενο παιχνίδι που είχε οριστεί.

Το ρατσιστικό παραλήρημα και η αποβολή

Στο ΝΒΑ δε τη γλιτώνεις ακόμα κι αν είσαι εκατομμυριούχος. Όπως ο Ντόναλντ Στέρλινγκ, πρώην ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο οποίος αποβλήθηκε δια βίου από τα γήπεδα του ΝΒΑ από τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ.
Ο λόγος; Το ρατσιστικό του παραλήρημα ενάντια στους αφροαμερικανούς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την κατά πολλά χρόνια νεότερη σύντροφό του.
Ο Στέρλινγκ είχε μιλήσει πολύ άσχημα και αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία της συντρόφου του με τον Μάτζικ Τζόνσον στο Instagram.
Το ΝΒΑ διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, οι παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν να φορέσουν τα χρώματά της και έτσι ο Άνταμ Σίλβερ κινήθηκε αστραπιαία, όχι μόνο απαγορεύοντας του την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά αναγκάζοντας τον να μεταβιβάσει άμεσα τις μετοχές της ομάδας του.

 

NBA Τελευταία Νέα