Eβανζελίστα: Απ'τα ραντάρ του Σερ Άλεξ στον... Παναθηναϊκό (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Eβανζελίστα: Απ'τα ραντάρ του Σερ Άλεξ στον... Παναθηναϊκό (vids+pics)

bet365

Το Gazzetta.gr σκιαγραφεί του προφίλ του Λούκας Εβανζελίστα που φέρεται να είναι μία ανάσα από τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό.

Η ενίσχυση του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς... Οι Μπουμάλ και Μέστο έχουν ήδη φορέσει τα πράσινα, για τον Βλαχοδήμο απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το «τριφύλλι» ετοιμάζεται να προχωρήσει και στον δανεισμό του Λούκας Εβανζελίστα από την Ουντινέζε, εκμεταλλευόμενο τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με την ιταλική ομάδα ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο 20χρονος πλέον μέσος, γεννήθηκε στην Λιμέιρα της Βραζιλίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ντεσπορτίβο Μπραζίλ. Η συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα ο Λούκας Εβανζελίστα Σαντάνα ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του να μπει στα ραντάρ του Άλεξ Φέργκιουσον το 2009, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο τότε προπονητής των «μπέμπηδων» ζήτησε από τους σκάουτερς με τους οποίους συνεργαζόταν να έχουν από κοντά τον πιτσιρικά και να τον ενημερώνουν για την εξέλιξή του. Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, ο Βραζιλιάνος ταξίδεψε στην Αγγλία για να λάβει μέρος στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ, όμως παρέμεινε προσγειωμένος παρά την τεράστια πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του. «Το γεγονός οτι είμαι ο μοναδικός παίκτης που επιλέχθηκε από την Ντεσπορτίβο δεν αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εμένα. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω», δήλωσε.

Οι άνθρωποι της ομάδας, έμειναν ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν, αλλά δεν προχώρησαν στην απόκτησή του, καθώς ήθελαν να δουν πως θα συνεχιζόταν η εξέλιξή του. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Βραζιλία μετακομίζει στην Σάο Πάολο αποτελώντας μέλος των ακαδημιών της. Όχι για πολύ όμως... Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάγκασε την διοίκηση και τον προπονητή, Νέι Φράνκο να πάρουν δραστικά μέτρα... 7 παίκτες της πρώτης ομάδας είδαν την πόρτα της εξόδου και στην θέση τους προωθήθηκαν ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 18χρονος τότε μέσος.

Τον Ιούνιο του 2013 κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο έκανε το ντεμπούτο του και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, πέτυχε το πρώτο του γκολ, το οποίο ήταν και εντυπωσιακό, καθώς πέρασε την μπάλα πάνω από έναν αντίπαλο και στη συνέχεια απέφυγε έναν αμυντικό πριν νικήσει τον Λάουρο. Η Σάο Πάολο όμως έχασε 2-1, η γκρίνια μεγάλωσε ακόμη περισσότερο αλλά για εκείνον τα σχόλια ήταν διθυραμβικά για το τέρμα που πέτυχε, το οποίο αφιέρωσε στον πατέρα του Ζέσους.


Συνολικά εκεί την σεζόν μέτρησε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα πρόσωπα της ομάδας. Μιλώντας για τις εμπειρία της πρώτης του συμμετοχής, είπε: «Όταν προβιβάστηκα στους επαγγελματίες σοκαρίστηκα. Μας συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά από ότι είχαμε συνηθίσει στην ομάδα Νέων, αλλά κατάφερα να συνηθίσω γρήγορα. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή χρονιά, αλλά σε προσωπικό επίπεδο ήταν παραγωγική».

Το 2014 και αφού συνέχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με την Σάο Πάολο έλαβε μέρος με την U-20 της Βραζιλίας στο τουρνουά του Τουλόν της Γαλλίας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση μετά τη νίκη επί των διοργανωτών στον τελικό με 5-2.


Η Ουντινέζε, εντυπωσιασμένη από τα όσα έβλεπε από αυτόν. κάνει κίνηση για την απόκτησή του και καταφέρνει να τον κάνει δικό της, παρά το ενδιαφέρον που είχαν δείξει ομάδες όπως η Άντερλεχτ, η Μπριζ, η Λάτσιο, η Μπενφίκα και άλλες... Για να τα καταφέρει όμως, χρειάστηκε να δώσει 4 εκατομμύρια στην Σάο Πάολο, προκειμένου ο Εβανζελίστα από τον Αύγουστο του 2014 να γίνει κάτοικος Ούντινε, αποκτώντας το περίπου το 55% του παίκτη, καθώς το υπόλοιπο παραμένει στους Βραζιλιάνους.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, μπορεί να έχει 4 συμμετοχές (3 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο κόντρα στην Τσεζένα όπου σκόραρε), όμως ήταν τουλάχιστον πάγκο. Από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου λείπει με την U-21 της Βραζιλίας και όταν επιστρέφει μπαίνει αλλαγή στην εντός έδρας ήττα από την Λάτσιο με 1-0. Στη συνέχεια όμως τραυματίζεται, μένει εκτός για μεγάλο διάστημα και ξαναμπαίνει στην αποστολή στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Κάλιαρι, όπου οι «Φριουλιάνοι» έχασαν εκτός έδρας 4-3.

Την εφετινή σεζόν αρχικά ήταν εκτός αποστολής, στη συνέχεια έπαιζε με την Primavera ενώ στα τελευταία ματς της χρονιάς με Φιορεντίνα, Ίντερ και Τορίνο ήταν στον πάγκο, χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Στέφανο Κολαντουόνο δεν φαίνεται να τον υπολογίζει. Για αυτό και η Ουντινέζε ψάχνει ομάδα για να τον παραχωρήσει δανεικό, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα... πόδια του.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ...
«Είμαι ένας τεχνίτης παίκτης. Μου αρέσει να ντριμπλάρω την ώρα που τρέχω και όλοι οι προπονητές που έχω δουλέψει μαζί, μου έχει πει οτι είμαι ένας ποδοσφαιριστής με ένταση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα