Οι δύο τίτλοι του Μουρίνιο με την Τσέλσι (vids)

Οι δύο τίτλοι του Μουρίνιο με την Τσέλσι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι δύο τίτλοι του Μουρίνιο με την Τσέλσι (vids)

bet365

Η Τσέλσι ετοιμάζεται για φιέστα και το gazzetta.gr θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα έφτασε στην κατάκτηση των δύο πρωταθλημάτων στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο.

Οι «μπλε» του Λονδίνου με το 3-1 στην έδρα της Λέστερ, το βράδυ της Τετάρτης, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, σχεδιάζουν πλέον τη φιέστα τους για την προσεχή Κυριακή, όταν και υποδέχονται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Κρίσταλ Πάλας.

Με νίκη στο ματς απέναντι στους «αετούς» κλειδώνουν και μαθηματικά τον φετινό τίτλο που ουδέποτε πίστεψε κανείς ότι μπορούσε να φύγει από τα χέρια του Ζοσέ Μουρίνιο και των παικτών του.

Και τις δύο χρονιές που ο «special one» κατέκτησε την κορυφή στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι, με τον σύλλογο να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα πίσω στο 2005, ήρθαν με σχετική άνεση και τέτοιες μέρες! Τέλη Απρίλη – αρχές Μαΐου!

Το gazzetta.gr θυμάται τα δύο πρωταθλήματα του σπουδαίου Πορτογάλου με την αγαπημένη του ομάδα, λίγα 24ωρα προτού στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι.

Ίδια κατάσταση, 10 χρόνια πριν
Η παρθενική χρονιά της πρώτης θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο του συλλόγου, ολοκληρώθηκε με τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος για τους «μπλε» έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια! Όπως φέτος, όπου η Τσέλσι έχει τη δυνατότητα να σφραγίσει την κατάκτηση της κορυφής την 3η Μαΐου μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας για την 35η αγωνιστική, έτσι και πριν από μια δεκαετία, το πρωτάθλημα είχε έρθει ακριβώς στην ίδια «στροφή» της σεζόν, ίδιες μέρες πάνω – κάτω κι ας είχαν οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα παιχνίδι λιγότερο (34 έναντι 35 των «μπλε»). Η διαφορά των 14 βαθμών ήταν αδύνατο να καλυφθεί κι έτσι η ομάδα του «special one» πανηγύρισε στο «Ρίμποκ» έπειτα από το τελικό 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ.

Η τότε ομάδα της Τσέλσι: Τσεχ, Γκέρεμι, Τέρι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκαλάς, Τιάγκο, Μακελελέ (90' Σμέρτιν), Λάμπαρντ, Γιάροσικ, Γκούντγιονσεν (85' Κόουλ), Ντρογκμπά (65' Χουτ)

Πάρτι κόντρα στη Γιουνάιτεντ

Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την Τσέλσι ήρθε στις 30 Απριλίου του 2006. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε το «back to back» και η εκπληκτική του ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο κάνοντας... πάρτι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επικρατώντας με το τελικό 3-0. Μάλιστα, έγινε αμέσως και η στέψη μπροστά στο κοινό των «μπλε»! Το παιχνίδι αφορούσε την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τα γκολ για τους Λονδρέζους κατακτητές πέτυχαν οι Γκαλάς (5'), Τζο Κόουλ (61') και Ρικάρντο Καρβάλιο (73'). Μπορεί η Τσέλσι να χρειαζόταν μόλις έναν πόντο στο παιχνίδι, όμως φρόντισε να κάνει ακριβώς τη γιορτή που ήθελε!

Η τότε ομάδα της Τσέλσι: Τσεχ, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Τέρι, Γκαλάς, Μακελελέ, Τζο Κόουλ (76' Κρέσπο), Εσιέν, Λάμπαρντ, Ρόμπεν (66' Νταφ), Ντρογκμπά (85' Μανίς)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα