Oι πιο σοβαροί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό

Oι πιο σοβαροί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό

Oι πιο σοβαροί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό

bet365

Με αφορμή τον τραυματισμό του Γιάννη Μανιάτη, το gazzetta.gr θυμάται ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έμειναν για αρκετό διάστημα μακριά από τα γήπεδα!

Ο Γιάννης Μανιάτης κι ο Τζίμι Ντουρμάζ είναι τα τελευταία μεγάλα «θύματα» της τύχης. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Λιμάνι βλέπουν ποδοσφαιριστές τους να «λαβώνονται» και να μένουν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τζόρτζεβιτς, Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Σιόβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος... κι άλλες περιπτώσεις που θα δείτε παρακάτω, βρέθηκαν αντιμέτωποι με προβλήματα τραυματισμών/υγείας. Κάποιοι απ' αυτούς είδαν την καριέρα τους να τερματίζει.

Το gazzetta.gr ανοίγει τον «ερυθρόλευκο» ιατρικό φάκελο και θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατυχίας στον Ολυμπιακό, μετά τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Έρχεται στον Ολυμπιακό το 1996, αρνούμενος τα περισσότερα χρήματα της ΑΕΚ. Ωστόσο, αν υπήρχε μία στιγμή για την οποία φοβήθηκε για την καριέρα του, αυτή δεν ήταν άλλη από όταν υπέστη ρήξη εμπρόσθιου χιαστού τον πρώτο Δεκέμβρη, από τους πάρα πολλούς που θα περνούσε στην πορεία, στην ομάδα. Η αρχική ιατρική γνωμάτευση τον ήθελε να χάνει τη σεζόν. Ωστόσο, ύστερα από 3,5 μήνες επιστρέφει και όσα πέτυχε με την ερυθρόλευκη φανέλα έχουν μείνει στην ιστορία.

* Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ήρθε μαζί του στο Λιμάνι το καλοκαίρι του 1996. Ο ίδιος ήθελε πολύ να αποδείξει στον Μπάγεβιτς ότι αξίζει μια θέση στην 11άδα. Μετά την προετοιμασία στη Γερμανία, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν φιλικό με την Μποαβίστα, αλλά σε μια φάση όπου ο Γιαννακόπουλος πήρε πέναλτι υπέστη συμπιεστικό κάταγμα και έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες.

Ζιοβάνι

Ήρθε στην χώρα μας το 1999, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να στρώνει στα πόδια του πακτωλό χρημάτων. Ο «μάγος» τραυματίζεται το Δεκέμβριο από το Σέμο, σε ένα ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο «Kαυτανζόγλειο». Ο Βραζιλιάνος παθαίνει ρήξη χιαστών και μένει εκτός δράσης για πέντε μήνες.

Ο Σέμος πηγαίνει στο νοσοκομείο να τον επισκεφτεί και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση με τον Βραζιλιάνο να του κάνει δώρο τη Βίβλο. Επιστρέφει σε ένα ματς απέναντι στην Παναχαϊκή το Μάιο του 2000. Η συνέχεια γνωστή - και... μαγική!

Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Τη σεζόν 2001-2002 ξεκινάει η χρονιά που έρχονται απανωτά προβλήματα τραυματισμών για τον «Ελέ». Τον Οκτώβριο του 2001 παθαίνει, κόντρα στον Ιωνικό, ρήξη εκτακικού μηχανισμού στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει με νάρθηκα και παρά του ότι η ομάδα του ηττήθηκε στο Νησί με 3-0, εκείνος ήταν... συγκινητικός .

Λίγους μήνες αργότερα, αρχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στη μέση. Οι εξετάσεις δείχνουν ισχιαλγία. Κάνει ικροδισκεκτομή οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης και μένει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες.

Το τρίτο χτύπημα της μοίρας έρχεται κόντρα στον Ακράτητο όταν και παθαίνει εξάρθρωση ωμοπλάτης, ύστερα από χτύπημα αντιπάλου. Η αποθεραπείας του κρατάει περίπου τέσσερις μήνες και δεν συνεχίζει.

Μεταξύ αγωνιστικών χώρων και νοσοκομείων είναι κι η επόμενη σεζόν (2002-2003). Στη 17η αγωνιστική με τον ΟΦΗ παθαίνει υποτροπή στην κλείδα, η θεραπεία του δεν είναι καλή , οδηγείται σε νέα επέμβαση και κλείνει την χρονιά με μόλις 15 ματς, στα πόδια του.

οι πανηγυρισμοί για το 7ο σερί πρωτάθλημα συνδυάστηκαν με τον ίδιο να μπαίνει το καλοκαίρι για ακόμη μια φορά στο χειρουργείο. Οι πόνοι στη μέση δεν του άφηναν άλλο περιθώριο. Επιστρέφει στην 11άδα, στις 6/12 του 2003 και την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2004 ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Χρήστος Πατσατζόγλου

9/3 του 2003: Ο Ολυμπιακός χάνει 2-1 από την ΑΕΚ αλλά πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι χάνει τον Χρήστο Πατσατζόγλου για σχεδόν 3 χρόνια. Λίγες μέρες πιο πριν ο Κόκκαλης λέει «όχι» στα 6.000.000 λίρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος περνάει δύσκολες στιγμές και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος θα αυτοκτονούσε αν δεν ήταν στο πλευρό του η διοίκηση του Ολυμπιακού και φυσικά η οικογένειά του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του έριξε το φταίξιμο στον Χρήστο Δάρα, λέγοντας:

«Με τραυμάτισε ο γιατρός (σ.σ Χρήστος Δάρας). Εκείνος φταίει για την κατάντια μου αυτή! Δεν τραυματίστηκα ποτέ! Έκανε λάθος διάγνωση και πήγα χειρουργείο που δεν έπρεπε… Μετά έπαθα μόλυνση. Έκτοτε δεν είχα πάθει κάτι».

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Σε ηλικία 36 ολοκληρώνεται η καριέρα του με τρόπο που φανταζόταν. Το Γενάρη του 2008 αποχαιρετά τη δράση, αφού ο καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος διέγνωσε το πρόβλημα που είχε στην καρδιά του. Το εν λόγω θέμα, ήταν γνωστό στην οικογένειά του μιας και γεννήθηκε υπερτασικός ενώ ο πατέρας του, ο αδερφός του κι η μητέρα του «έφυγαν» από επιπλοκές της ίδιας πάθησης.

«Το σημαντικό είναι ότι ζω, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα», δηλώνει αργότερα ο Σέρβος.

Στη συνέχεια είχε ρόλο τεχνικού συμβούλου στον Ολυμπιακό, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να λήγει το Μάιο του 2013. Τόσο ο Μαρινάκης και Κοβάσεβιτς ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλον και χώρισαν τους δρόμους τους.

Λουτσιάνο Γκαλέτι

2008-2009: Η τελευταία γεμάτη σεζόν του Λουτσιάνο Γκαλέτι ως ποδοσφαιριστής. Η αμέσως επόμενη ξεκινάει με τα πρώτα καμπανάκια να κάνουν την εμφάνισή τους νωρίς. Τελικά, 10/1 του 2010, απέναντι στη Λάρισα δίνει την τελευταία του παράσταση με γκολ, μάλιστα.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ξεκίνησε τη δική του μάχη για να ξεπεράσει το πρόβλημά του στο νεφρό. Το Δεκέμβριο του 2012, ήρθαν ευχάριστα νέα από την... Αργεντινή, μιας κι ο Γκαλέτι ξεκίνησε προπονήσεις με την Εστουδιάντες. Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με ένα πανό «Λουτιάνο 7, καλωσόρισες σπίτι σου». Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2013, για τον ΟΦΗ κι οι τίτλοι τέλους του οριστικά έπεσαν τον Οκτώβριο του 2013 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου η ομάδα του Ηρακλείου ηττήθηκε με 5-1.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

8/6 2012: Στην πρεμιέρα του Euro, στο ματς με την Πολωνία τα δύσκολα για την Εθνική μας ξεκίνησαν νωρίς Μόλις στο 37' Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αφήνει την θέση του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, λόγω τραυματισμού - και συγκεκριμένα ρήξη χιαστών. Χάνει σχεδόν όλη την επόμενη σεζόν παίζοντας μόλις επτά ματς, στα οποία σκόραρε τρία γκολ. Από εκεί και πέρα δεν έπιασε το επίπεδο που είχαν συνηθίσει άπαντες.

Ετσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, όσο κι αν ήθελε ο Μαρινάκης να τον κρατήσει ο Μίτσελ δεν θα του έδινε τον ρόλο που επιθυμούσε και έτσι ο δρόμος τον οδήγησε στην Τουρκία για την Τράμπζονσπορ και τώρα στην Κίνα.

Μάικλ Ολαϊτάν

Η σεζόν 2013-2014 έμοιαζε να είναι ιδανική για τον Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Ολυμπιακός πήγαινε... τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη κι ο Νιγηριανός επιθετικός είχε σκοράρει 11 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ είχε μοιράσει άλλες πέντε ασίστ.

Το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι άρχισε να ξετυλίγεται τόσο όμορφα όπου εμφανίστηκε ο δράκος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 2/3 του 2014. Στο 35' ο Ολαϊτάν καταρρέει λόγω προβλήματος στην καρδιά. Παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν δίπλα του, ζητούν άμεσα να μπουν οι γιατροί στο γήπεδο. Ευτυχώς γλιτώνει τα χειρότερα και το γεγονός ότι επέστρεψε στη δράση στο ματς Κυπέλλου με τον Τύρναβο στις 21/1 του 2015 είναι το καλύτερο σενάριο. Μάλιστα, στις 18/2 σκόραρε και το πρώτο του γκολ μετά την περιπέτειά του, όντας δανεικός στον Εργοτέλη. Έτσι, βοήθησε την ομάδα του Ηρακλείου να πάρει ισοπαλία (2-2).

Δημήτρης Σιόβας

Το Γενάρη του 2014, παθαίνει κάταγμα έξω σφυρού. Οι εκτιμήσεις, από την αρχή δεν ήταν ενθαρρυντικές, με τον ίδιο να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Επιστρέφει στα φιλικά του καλοκαιριού που μας πέρασε, αλλά στο ματς με τη Σίτι στην Αμερική (2/8) σηκώνει... φρένο στην επιστροφή του, ενώ έχασε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η πρώτη του προπόνηση με την ομάδα γίνεται στις 11/9.

Επέστρεψε στη δράση στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Και εκεί όμως δεν ήταν τυχερός μιας και λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης αποχώρησε τραυματίας.

Από τα τέλη Γενάρη προσφέρει τις υπηρεσίες του κανονικά και αποτελεί σημαντική μονάδα για τους «ερυθρόλευκους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα