Ποιος είναι ο Γαλανός που ανέλαβε τον Αρη!

Ποιος είναι ο Γαλανός που ανέλαβε τον Αρη!

bet365

Από μικρός «κιτρινόμαυρος», με έργο αλλά και... πόλεμο στον Ηρακλή, ο Γιώργος Γαλανός αναλαμβάνει την τύχη του Άρη και το gazzetta.gr σας τον παρουσιάζει.

Στα χέρια του Γιώργου Γαλανού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η ομάδα του Άρη, με τον Βολιώτη επιχειρηματία να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να επαναφέρει τον ιστορικό σύλλογο στην Superleague, ακολουθώντας τον δρόμο της εκκαθάρισης μέσα από την Γ' Εθνική.

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, περνάει από... ακτίνες τον νέο ισχυρό άνδρα των «κιτρινόμαυρων» και σας παρουσιάζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, την ανάμιξή του στον Ηρακλή και της «σκιές» που ακολουθούν έκτοτε το όνομά του, μετά την μεγάλη του κόντρα με την τότε διοίκηση του «Γηραιού».

Ποιος είναι ο Γιώργος Γαλανός:

Ο Γιώργος Γαλανός γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1968, είναι παντρεμένος με παιδί και έχει σπουδάσει σε σχολή Δημοσίων Σχέσεων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Swedish Securitas στη Στοκχόλμη πάνω σε θέματα ασφαλείας, ενώ έχει επιμορφωθεί και σε σεμινάριο με θέμα «Basic Self Defense and qualification as Security Personnel» από την International Krav-Maga Federation (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Ισραήλ). Εδώ και χρόνια, διαθέτει μία από τις κορυφαίες εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) ανά την επικράτεια, ενώ έχει διδάξει σε κολέγια σχετικά με θέματα ασφαλείας.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό:

Αν και γνωστός για τα... κιτρινόμαυρα αισθήματά του, τα οποία ουδέποτε έκρυψε, ο κ. Γαλανός το 2009 αποφάσισε να εμπλακεί στον «συντοπίτη» Ηρακλή, με στόχο να αναγεννήσει την ΚΑΕ και να την επαναφέρει στην μεγάλη κατηγορία. Η παρουσία του στον «Γηραιό» ξεκίνησε ιδανικά, μάλιστα, αφού στην πρώτη του σεζόν ο Ηρακλής πανηγύρισε την άνοδο στην Α1, μετά από μία 4ετία στην Α2.

Μέχρι εκεί, λοιπόν, όλα έμοιαζαν πολύ καλά. Ο κ. Γαλανός, που εμφανιζόταν ως χορηγός, είχε βοηθήσει στην άνοδο και ο Ηρακλής ήταν και πάλι στα μεγάλα σαλόνια! Η επόμενη σεζόν, όμως, ήταν καταστροφική! Ο «Γηραιός» παράπαιε και βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας. Οι πρώτες κόντρες με την διοίκηση της ΚΑΕ δεν άργησαν να έρθουν, με τις δύο πλευρές να ξεκινούν ένα πόλεμο, που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα στην καταστροφή.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες ανατροπής του κλίματος του Γενάρη και την απόκτηση των Σμους Πάρκερ και Τζερόντ Κόλεμαν, το ναυάγιο δεν κατάφερε να αποφευχθεί, με τον Ηρακλή να τερματίζει στον πάτο της βαθμολογίας, με το αρνητικό (και ντροπιαστικό) ρεκόρ των 5 νικών και 21 ηττών!!!

Η κόντρα με τον Σαρλή, που ακόμα είναι ζωντανή:

Ο κ. Γαλανός και ο κ. Σαρλής, δεν κατάφεραν ποτέ να συνυπάρξουν ειρηνικά στον Ηρακλή. Οι κόντρες τους μεγάλες, που τους οδήγησαν μέχρι και τα δικαστήρια. Ο κ. Γαλανός μίλησε για πόλεμο που δέχτηκε εκ των έσω λόγω συμφερόντων, με τον κ Σαρλή να απαντά με δριμύ κατηγορώ. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, υποστηρίζει μέχρι και σήμερα πως υπάρχουν εκκρεμότητες και οφειλές του κ. Γαλανού σε υποχρεώσεις και Φ.Π.Α., όπως και σοβαρές απάτες κατά του Ηρακλή!

Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι του 2014, ο κ. Σαρλής προχώρησε στην αποκάλυψη, ότι ο κ. Γαλανός ακόμα χρωστάει το Φ.Π.Α. Των υποχρεώσεών του στον Ηρακλή, ενώ μίλησε και για σοβαρή απάτη, για την οποία θα λογοδοτήσει σύντομα στα δικαστήρια, αφού τον κατηγόρησε πως πήρε τιμολόγια από τον ΓΣ αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχε βάλει μόλις 100.000!

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτή του ίδιου του κ. Γαλανού, που επιμένει πως δεν άφησε καμία οφειλή, ότι ήταν «κύριο» στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και καταγγέλλει πως δέχτηκε πόλεμο από ανθρώπους βαλτούς, που δεν τον ήθελαν στον Ηρακλή, αφού εξυπηρετούσαν συμφέροντα άλλων και όχι του ίδιου του συλλόγου.

Παραλίγο και στην ΠΑΕ Ηρακλής:

Ο κ. Γαλανός, εμπλέκεται για πρώτη φορά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αν και κατά το παρελθόν το όνομά του «έπαιξε» ακόμα δύο φορές για τον Ηρακλή. Η πρώτη, όταν... μεσουρανούσε στο τμήμα του Μπάσκετ, δηλαδή το 2010, που είχε επαναφέρει την ΚΑΕ στην Α1 και το όνομά του είχε μεγάλη «πέραση». Παρόλα αυτά, και παρά την πρόταση που δηλώνει πως είχε από τον κ. Ρέμο, δεν μπήκε στην ΠΑΕ, αφού προτίμησε να επικεντρωθεί στο μπασκετικό κομμάτι.

Παρόλα αυτά, υπήρξε και νέα εμπλοκή, η τουλάχιστον προσπάθεια, τον Γενάρη του 2014. Βέβαια, όχι για ανάμιξη στα διοικητικά, αλλά για ένα... δώρο. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε επαφές με τον μάνατζερ του Πάμπλο Γκαρσία, με στόχο να τον αποκτήσει με δική του χορηγία ο Ηρακλής!

Το κεφάλαιο Άρης:

Το όνομά του κ. Γαλανού, βγήκε στην... επιφάνεια της επικαιρότητας του Άρη από τον Μάρτιο του 2014 και μετά από πολλές «ζυμώσεις» τον Σεπτέμβριο ήρθε η συμφωνία. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά, ήδη έχουν βγει μπροστά τα πρώτα πλάνα, οι βόμβες, αλλά και το πλάνο των πληρωμών, που είναι και το πιο σημαντικό.

Με την ανάληψη της ΠΑΕ, ο κ. Γαλανός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζητάει από τον κόσμο στήριξη και συσπείρωση, ενώ μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τον στόχο, να επιστρέψει σε δύο χρόνια ο Άρης εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Superleague.

Όσο για τις μεταγραφές, τα ονόματα των Βάλλα και Γκουέλα παραμένουν, ενώ... έσκασε και η είδηση για τον Λάζαρ, ο οποίος φέρεται να είναι ο εκλεκτός του κ. Γαλανού για την 1η «βόμβα». Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν μοιάζει πως στοχεύει, για δεύτερη φορά, σε παίκτη που έχει αποχωρήσει πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ.

Όσο για τις πληρωμές, κομμάτι που καεί αυτή την στιγμή την ΠΑΕ, ο ισχυρός άνδρας του Άρη φέρεται να έχει εγγυηθεί στον Καλαϊτζίδη, πως μέσα στις επόμενες ώρες θα μοιραστεί στους λογαριασμούς των παικτών το ποσό των 25.000 ευρώ, καλύπτοντας έτσι ένα μέρος μισθοδοσιών και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα