Ο δύσκολος δρόμος του Κάρι στη νέα σεζόν με τους υγιείς Ουόριορς (vids)

Ο δύσκολος δρόμος του Κάρι στη νέα σεζόν με τους υγιείς Ουόριορς (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο δύσκολος δρόμος του Κάρι στη νέα σεζόν με τους υγιείς Ουόριορς (vids)

bet365

Ο Στεφ Κάρι είναι έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά, οι Ουόριορς φτιάχνουν το πλάνο τους και δεν θα είναι καθόλου εύκολο από τον πάτο να ανέβουν ξανά στην κορυφή.

Λίγες ώρες πριν ο Άνταμ Σίλβερ δήλωσε ξεκάθαρα ότι περιμένει η κακή παρένθεση των Ουόριορς να κλείσει και εκείνοι φέτος να επιστρέψουν στις θέσεις που τους έχουμε μάθει και συνηθίσει και αυτές είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα επιστρέψουν ανταγωνιστικοί γρήγορα. Βλέπω την ποιότητα στις κινήσεις τους. Σίγουρα, δεν λείπει και η ποιότητα από τους παίκτες. Δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι δεν θα επιστρέψουν ως μια τοπ ομάδα του ΝΒΑ».

Η περσινή σεζόν του ΝΒΑ, μετά από πάρα πολλές περιπέτειες ανήκει στο παρελθόν, έχουμε πρωταθλητές και αν η πανδημία δεν είχε αλλάξει όλα όσα ξέραμε οι Ουόριορς θα είχαν ακούσει πολύ μεγαλύτερη και σκληρότερη κριτική.

Η φυγή του Ντουράντ, ο σοβαρός τραυματισμός του Τόμπσον, έπειτα ο σοβαρός τραυματισμός του Κάρι, η ανταλλαγή του Ράσελ, η κακή σεζόν του Γκριν, ο Ιγκουοντάλα ήταν πλέον μακριά, ο Λίβινγκτον αποφάσισε να αποσυρθεί και τα αποδυτήρια είχαν πλέον μεγάλη έλλειψη εμπειρίας, όλα μαζί συνέθεσαν μια αλληλουχία δεδομένων, που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο (και η μετακόμιση από το Όκλαντ έπαιξε το ρόλο της), να έχει την χειρότερη σεζόν της τα τελευταία 19 χρόνια.

Τίποτα δεν πήγε καλά και οι παίκτες που είχαν συνηθίσει σε άλλα δεδομένα, όπως και ο Κερ, σοκαρίστηκαν αρχικά και έπειτα αναγκάστηκαν να το αποδεχθούν. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν, να βλέπει τους πρωταθλητές Ουόριορς να μην μπορούν να σταυρώσουν νίκη. Οι νεαροί παίκτες έμοιαζαν με ομάδα G League, ο Κάρι και Τόμπσον απλά παρακολουθούσαν την ομάδα να βουλιάζει και ο προπονητής έμεινε να προσπαθεί να εξηγήσει τα προφανή.

Η σεζόν τελείωσε αρκετά απότομα, ειδικά για τις ομάδες που δεν είχαν θέση για τα playoffs και ίσως οι Ουόριορς να ανακουφίστηκαν, αφού όσο γρηγορότερα τελείωνε το... μαρτύριο, τόσο πιο γρήγορα θα άρχιζαν τα σχέδια για την νέα σεζόν.

Η περίοδος του καλοκαιριού δεν έμοιαζε με άλλες, αλλά έκανε πολύ καλό στην ομάδα του Κερ. Οι παίκτες του αποθεραπεύτηκαν, οι Ουόριορς πήραν το Νο.2 στο ντραφτ και κάνουν τα σχέδια τους για την επερχόμενη free agency.

Ο σχεδιασμός φυσικά έχει ξεκινήσει και η θέση του Κάρι είναι πιο ιδιαίτερη από ποτέ.

ΚΑΡΙ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ

Πριν από δύο ημέρες εμφανίστηκε μια φωτογραφία στα μίντια, που ελέγχεται αν είναι καινούργια, που δείχνει τον Στεφ Κάρι στο γυμναστήριο, να είναι πιο γυμνασμένος από ποτέ. Το θέμα είναι ότι άπαντες ψάχνουν ένα στοιχείο από την κατάσταση του Κάρι για έναν και μόνο λόγο.

Εκείνος είναι ο βασικός άξονας της επιστροφής της ομάδας στην κορυφή.

Ήταν η τρίτη περίοδος του αγώνα κόντρα στους Σανς, στο ρολόι έμεναν 8 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση της, όταν ο Στεφ Κάρι έπεσε άτσαλα στο παρκέ. Από πάνω του έπεσε o Μπέινς και όλα πλέον ήταν διαφορετικά για τους Ουόριορς. Ο σταρ τους, εκείνος που είχαν μια ελπίδα να τους οδηγήσει σε μια καλύτερη πορεία από αυτήν που έχουν μέχρι τότε, υπέστη κάταγμα στο χέρι του και ο ουρανός μαύρισε πάνω από το Σαν Φρανσίσκο.

Κάπου εκεί ότι σχέδιο ανάκαμψης και να υπήρχε για τους Ουόριορς, τελείωσε. Bούλιαξαν για τα καλά, η κριτική έγινε ιδιαίτερα σκληρή και η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Κάρι και Τόμπσον έχουν επιστρέψει, έστω και αν έχουν να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο πάρα πολύ καιρό και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ηγηθούν την προσπάθειας ανάκαμψης.

Δεν γίνεται και αλλιώς. Ο Στεφ Κάρι πρέπει να βγει μπροστά. Έζησε όλες τις καλές στιγμές με τους Ουόριορς και τώρα που τα δύσκολα... χτύπησαν την πόρτα, αυτός είναι ο ηγέτης που πρέπει να βγει μπροστά. Θα έχει δίπλα του τον Τόμπσον, θα έχει τον Γκριν, που οι τρεις τους έχουν ζήσει πολλά μαζί, ο Κερ θα θέσει τα δεδομένα και οι αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να έχουν λογική. Ο Ουίγκινς πήρε τον χρόνο του και λογικά θα έχει προσαρμοστεί, ο Πάσκαλ ψήθηκε πέρυσι και ξεχώρισε μέσα σε ένα κακό σύνολο, ενώ το Νο.2 στο ντραφτ αφήνει χώρο για την έλευση νέου και μπόλικου ταλέντου.

Η free agency σίγουρα θα φέρει συζητήσεις στο front office, αλλαγές μπορεί να γίνουν, αλλά χρειάζεται μια σταθερά για να στηριχτεί το οικοδόμημα. Ο Κάρι θα επωμιστεί αυτό το βάρος. Είναι εκείνος που πήρε αρκετή από την δόξα των επιτυχιών και όχι άδικα, αλλά τώρα οφείλει να βγει μπροστά και είναι αρκετά έμπειρος για να το διαχειριστεί.

Ο Οργανισμός θα έχει μεγάλες φθορές από μια ενδεχόμενη δεύτερη αποτυχία και η κριτική θα βλάψει και τους ίδιους τους παίκτες. Και όχι τόσο τον Τόμπσον, που προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό ή τον Γκριν που κάνει συγκεκριμένη δουλειά, αλλά ο Στεφ θα είναι εκείνος που θα ξεχωρίσει.

Έχει την ευκαιρία να δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά, να οδηγήσει την ομάδα του και στο τέλος να κριθεί γι' αυτό είτε με αποθέωση, είτε όχι. Ο Κάρι δουλεύει σκληρά στο γυμναστήριο και σίγουρα θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα περιμένουμε να δούμε.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Σε όλα τα παραπάνω φυσικά και υπάρχει το ερωτηματικό της free agency. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι ως προς τον Κάρι ή τον Τόμπσον, αλλά ως προς την γενικότερη σύνθεση της ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας και όπως είναι φυσικό ΑΝ φορέσει την φανέλα των Ουόριορς τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Η ομάδα του Κερ επιστρέφει στο να είναι μια super team, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο ηγέτης και τα ανταλλάγματα πολλά. Ο Ουίγκινς, η επιλογή του ντραφτ και ίσως κάποιος εκ των Γκριν ή ακόμα και Τόμπσον θα μπουν σε πακέτο για τον MVP της λίγκας και οι Ουόριορς δεν πρόκειται να μοιάζουν με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό όμως είναι μια μεγάλη κουβέντα, που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει και για την ώρα έχουμε μόνο δημοσιεύματα και την πρόθεση της ομάδας να κάνει τον Γιάννη δικό της. Στο επερχόμενο ντραφτ το όνομα του υπερβολικά ταλαντούχου Ουάισμαν, είναι πιο ψηλά από των υπολοίπων και όλα μπορούν να ανατραπούν στην τελική παρουσίαση της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο.

Ακόμα είναι νωρίς για διάφορες συζητήσεις, αλλά είναι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Ουόριορς θα έχουν όλα τα φώτα πάνω τους και στην μεταγραφική περίοδο και μέσα στην σεζόν, με ευχή όλων των φίλων του αθλήματος να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές.

 

NBA Τελευταία Νέα