Ρόντμαν: Ο μοναδικός που μπορούσε να μαρκάρει έξοχα και τις 5 θέσεις! (vids)

Ρόντμαν: Ο μοναδικός που μπορούσε να μαρκάρει έξοχα και τις 5 θέσεις! (vids)

Νίκος Καρφής
Ρόντμαν: Ο μοναδικός που μπορούσε να μαρκάρει έξοχα και τις 5 θέσεις! (vids)

bet365

Ο ασυναγώνιστος αμυντικός Ντένις Ρόντμαν μπορούσε με μεγάλη ευκολία να μαρκάρει και τις 5 θέσεις. Οι Μάτζικ, Τζόρνταν, Μπερντ, Μαλόουν και Σακίλ υπέφεραν απέναντι του.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Γενέθλια είχε χθες ο σπουδαίος Ντένις Ρόντμαν. Ένας παίκτης που ξεχώριζε για την ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ, την τρέλα του, την έφεση στο ριμπάουντ και φυσικά την άμυνα του.

Η άμυνα του Worm σε τσάκιζε, σε έκανε να βλέπεις εφιάλτες ακόμα και αν ήσουν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Παρόλο στην εποχή μας οι Λέοναρντ, Γκομπέρ και Ντρέιμοντ Γκριν είναι εξαιρετικοί αμυντικοί κανείς τους δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ρόντμαν. Μόνο ο Worm μπορεί να μαρκάρει τέλεια και τις πέντε θέσεις.

Και για να δικαιολογηθεί αυτό θα πρέπει να δούμε την ποιότητα των παικτών που τους μάρκαρε και τους… έβγαλε το λάδι. Μάτζικ Τζόνσον στο «1», Μάικλ Τζόρνταν στο «2», Λάρι Μπερντ σαν small forward, Καρλ Μαλόουν σαν power forward και Σακίλ Ο’Νίλ στο «5».

PG: Magic Johnson

Ο Ρόντμαν ήταν ψηλός και δυνατός, όμως μπορούσε εύκολα να μαρκάρει point guards. Μπορεί ο Μάτζικ να θεωρείται ο κορυφαίος point guard ever, αλλά ο Worm τον περιόρισε. Ας προσθέσουμε πως ο Μάτζικ είναι οριακά ψηλότερος από τον Ρόντμαν κάτι που τον έκανε unguardable στα καλά του χρόνια. Μέχρι να εμφανιστεί ο Ρόντμαν που μπορούσε να τρέξει μαζί με τον Μάτζικ και να του πιεi το αίμα σε κάθε κατοχή.

Ο Ρόντμαν κοντραρίστηκε με τον Μάτζικ στους τελικούς του 1988. Δεν σταματούσε να δημιουργεί προβλήματα και να κόβει τη φόρα της εκπληκτικής ομάδας των Λέικερς και το δυνατό όπλο, τον αιφνιδιασμό της. Κράτησε τον Τζόνσον σε μόλις 1 καλάθι όταν τον μάρκαρε, κάτι που μαρτυρά πολλά.

SG: Michael Jordan

Ο Μάικλ είναι ο κορυφαίος σκόρερ ever, ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας. Πήρε 6 πρωταθλήματα και 10 τίτλους σκόρερ. Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ήταν πιο αθλητικός από κάθε αντίπαλο, ενώ είχε πολλές κινήσεις στο ρεπερτόριο του. Όμως ο Ρόντμαν σαν παίκτης των Πίστονς τον δυσκόλεψε πολύ.

Στο Game 3 των τελικών Ανατολής του 1989 έπαιξε εκπληκτική άμυνα και δεν τον άφησε λεπτό. Το ίδιο έκανε και στους τελικούς Ανατολής του 1991. Ζούσε για αυτές τις βραδιές ο Ρόντμαν που ήταν έτοιμος να θυσιαστεί για το καλό της ομάδας, να βουτήξει για να σώσει τις μπάλες που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σώσει. Φυσικά στη συνέχεια ένωσε τις δυνάμεις του με τον Τζόρνταν και δημιούργησαν μια απίθανη ομάδα στο Σικάγο.

SF: Larry Bird

Ήταν εφιάλτης για κάθε παίκτη να μαρκάρει τον Λάρι Μπερντ, επειδή είχε τόσο υψηλό μπασκετικό I.Q και ποικιλία στις κινήσεις του. Μπορούσε να πασάρει, να σουτάρει από παντού, ενώ δεν φοβόταν να πάει κοντά στο καλάθι χωρίς να φοβάται την επαφή. Ήταν ένας από του δυσκολότερους παίκτες για να μαρκάρεις. Πάντα ήθελε να σε… σκοτώσει, αλλά με τον Ρόντμαν δεν ήταν τόσο εύκολο.

Ο Ντένις έκανε τον Λάρι να υποφέρει κατά τη διάρκεια των τελικών Ανατολής το 1988. Τον περιόρισε αρκετά, τον έβγαλε λίγο έξω από τα νερά του. Η ενέργεια που έβγαλε, τα χαρίσματα του στην άμυνα μας πρόσφεραν επικές μάχες. Όταν έρχονταν αντιμέτωποι αυτοί οι 2 τύποι πάντα ήξερες πως θα προσφέρουν απολαυστικά ματς.

PF: Karl Malone

Ίσως ο Καρλ Μαλόουν είναι ο κορυφαίος power forward της ιστορίας. Τρίτος σκόρερ της όλων των εποχών και ένας τύπος που χρησιμοποιούσε έξοχα τις κινήσεις στο post, το mid range shot, αλλά και το pick n roll με τον Τζον Στόκτον. Συνέθεσε ένα απίθανο δίδυμο με τον Στόκτον και ελάχιστοι είχαν το αντίδοτο στις ορέξεις του

Και πάλι όμως ο Ρόντμαν τον μάρκαρε τόσο καλά όσο κανείς. Αλλωστέ αυτή τη φορά ο Worm έπρεπε να μαρκάρει κάποιον που παίζει την ίδια θέση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έκανε στους τελικούς του 1998; Ανάγκασε τον Ταχυδρόμο να σουτάρει με 5-16 εντός πεδιάς στο Game 2, ενώ μετά το αρχικό 6/6 του Μαλόουν στο Game 3, τον ανέλαβε και τον… καθάρισε. Ο Ρόντμαν ήταν πολύ ξεχωριστός αμυντικός που δεν ηθελες να τον έχεις αντίπαλο.

C: Shaquille O’Neal

Και φτάνουμε στον Σακίλ που ήταν ένα… τέρας στα καλά του χρόνια. Δεν μπορούσες να τον σταματήσεις χωρίς να του κάνεις συνέχεια φάουλ. Ο Shaq ήταν κυρίαρχος ψηλός και δυνατότερος από τον καθένα. Όμως ο Ντένις γνώριζε καλά πως να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Έκανε ότι έπρεπε για να μειώσει την επίδραση που είχε ο Diesel στο παρκέ και στην λειτουργία της ομάδας του. Τα γρήγορα πόδια το τον βοηθούσαν να μαρκάρει τον Σακίλ, όπως και τα μακρυά του χέρια. Τον… τυραννούσε με την άμυνα του στο post, ενώ δεν τον άφηνε να ολοκληρώνει τα alley-oops με την ησυχία του. Όταν οι Μπουλς έρχονται αντιμέτωποι με τον Σακίλ, ο Worm τον εμπόδιζε, του έκρυβε τον εύκολο δρόμο προς το καλάθι. Γινόταν βδέλλα που σε εκνεύριζε, που έμπαινε στο μυαλό σου. Pόσο εύκολο είναι να κρατήσεις τον Σακίλ στο 0 σε 2ο ημίχρονο και παράταση. Ο Ντένις το πέτυχε. Πάρτε μια γεύση και από το παρακάτω video.

Όταν μπορείς να μαρκάρεις με την ίδια ευκολία Μάτζικ, Τζόρνταν, Μπερντ, Μαλόουν και Σακίλ, τότε είσαι μοναδικός στο είδος σου. Ένα φαινόμενο στον τομέα της άμυνας και ο μοναδικός που μπορούσε να μαρκάρει έξοχα και τις 5 θέσεις.

 

NBA Τελευταία Νέα