Πάμπλο Γκαρσία: Ο «Τσε» του ΠΑΟΚ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

Πάμπλο Γκαρσία: Ο «Τσε» του ΠΑΟΚ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

Πάμπλο Γκαρσία: Ο «Τσε» του ΠΑΟΚ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

bet365

Λατρεύτηκε, λάτρεψε τον ΠΑΟΚ και θα λατρεύεται για πάντα... Δυνατός στην ψυχή και στην καρδιά, ο εορτάζων σήμερα Πάμπλο Γκαρσία συνεχίζει να έχει στάση ζωής το περίφημο: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»!

Ο γεννημένος σαν σήμερα, στις 11 Μαΐου του 1977, στο χωριό Πάντο της Ουρουγουάης, κοντά στην Κανελόν, Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες ή απλά Πάμπλο Γκαρσία, έγινε ηγέτης στη μακρινή Θεσσαλονίκη και δώδεκα χρόνια παραμένει ένας από τους λατρεμένους της «ασπρόμαυρης» κερκίδας.

Ήρθε στα μέρη μας το καλοκαίρι του 2008 και στέριωσε. Ένας εκ των εμβληματικών ηγετών του «Δικεφάλου», συμπληρώνει δώδεκα χρόνια σερί παρουσίας στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει σερί αήττητα πρωταθλήματα με την ομάδα κάτω των 19, που έχει στα χέρια του από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Ο «Τσε» των ΠΑΟΚτσήδων ανέκαθεν ήταν από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να μιλάνε πολύ παρότι φρόντισε να μάθει σχεδόν άπταιστα τα ελληνικά, για να μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα με τα παιδιά και να μπορεί να μεταφέρει τις οδηγίες του στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Παιδί φτωχής οικογένειας με επαναστατικές τάσεις και αριστερή ιδεολογία ήξερε πως έπρεπε να παλέψει κάτι που έκανε με εμφατικό τρόπο φορώντας για σχεδόν πέντε χρόνια την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν ήξερε πως μια κίνησή του στο πρώτο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό θα γίνει σύμβολο επανάστασης για τους οπαδούς του «Δικεφάλου» και θα τον έφερνε απέναντι στο υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, που το Νοέμβριο του 2008 έφτασε στο σημείο να ζητήσει την απέλασή του από τη χώρα!!!

Όχι, πως μια πρόσφατη δήλωση του, «το τι έκανε πάντα και το τι κάνει ο Ολυμπιακός το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και… 60 χρόνια» είπε, δεν τον έφερε ξανά στο επίκεντρο. Για κακή τους τύχη, ο Γκαρσία ότι έχει να πει, το λέει, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, δε φοβάται από τις αντιδράσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Από μικρός ο αγαπημένος των οπαδών του ΠΑΟΚ μπήκε στη βιοπάλη και έβλεπε το ποδόσφαιρο ως μια διέξοδο. Σε ηλικία 15-16 ετών «εργαζόμουν σε φούρνο και γνωρίζω να κάνω ψωμί, είναι κάτι που μου αρέσει. Αν δεν γίνω τελικά προπονητής μπορεί να ανοίξω έναν φούρνο», είχε αποκαλύψει τις μέρες της καραντίνας.

Ο «επαναστάτης» από το Πάντο της Ουρουγουάης μπορεί να μην κέρδισε τίτλους με τον ΠΑΟΚ, αλλά μέσα στην Πόλη στην πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης, ένοιωσε Έλληνας και συνεχίζει να πορεύεται με το περίφημο μότο, «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», που έχει για πάντα χαραγμένο στο σώμα του και αποτελεί τρόπο ζωής για τον 43 ετών πιά, Γκαρσία.

Χρόνια πολλά, Πάμπλο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα