Οταν ο Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ

Οταν ο Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ

Οταν ο Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ

bet365

Για την αφεντιά του Πάμπλο Γκαρσία έγινε ένας… χαμός πριν εννιά χρόνια και το gazzetta.gr επιστρέφει στο 2008 παρουσιάζοντας άγνωστες λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ.

Ο τελευταίος εμβληματικός ηγέτης του «Δικεφάλου», συμπληρώνει εννιά χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας να αποτελεί λατρεμένο παιδί της ασπρόμαυρης κερκίδας.

Το στόρι της άφιξης του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εκείνο το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου του 2008, αλλά κυρίως όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και όσα ακολούθησαν τις επόμενες ώρες, είναι αυτά που αξίζουν.

Ο πρώτος που άκουσε για τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο Ζήσης Βρύζας. Τον είχαν πλησιάσει αρκετοί μεσάζοντες νωρίτερα, αλλά η αληθινή πρόταση ήρθε από το κινητό τηλέφωνο του Διονύση Γιαννόπουλου, που παρέα με το Δημήτρη Καγιόγλου, αραχτοί και light στις κερκίδες του γηπέδου του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο, είπαν να στείλουν ένα sms στο Ζήση Βρύζα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Κορίνθιανς – Φλαμένγκο (21+).

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ., που δε φημιζόταν για την συνέπεια του στις τηλεφωνικές κλήσεις, έκανε την έκπληξη και πήρε πίσω μέσα σε πέντε λεπτά! Ήξερε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα άφηνε ελεύθερο τον Ουρουγουανό μέσο, ωστόσο μέχρι τότε δεν είχε βρει τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης για να φτάσει στον Γκαρσία, που ήταν διακοπές στο Κανελόνες, το χωριό στην πατρίδα του, περιμένοντας τις προτάσεις από την στιγμή που στη Μαδρίτη δε χωρούσε άλλο στα αποδυτήρια της «βασίλισσας».

Από την στιγμή που το γραφείο του Πάκο Κασάλ είχε απευθυνθεί στους δύο Έλληνες μάνατζερ (και μετέπειτα επιστήθιοι φίλοι του Πάμπλο) το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Κι όταν μιλάμε για Πάκο Κασάλ, δε μιλάμε για κάποιον τυχαίο τύπο, αλλά έναν πανέξυπνο επιχειρηματία, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε στον έλεγχο του όλους σχεδόν τους διάσημους Ουρουγουανούς ποδοσφαιριστές, φτάνοντας το σημείο να θεωρείται «ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης».

«Αν σας ενδιαφέρει ο Πάμπλο Γκαρσία σας τον φέρνουμε», είπαν στον Βρύζα, ο οποίος μετέφερε την πρόταση στον Θόδωρο Ζαγοράκη: «Μπορούμε να τον πάρουμε με 650 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά ο παίκτης θέλει διετές συμβόλαιο», είπε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πριν ξεκινήσει ο αγώνας – δρόμου με την ανταλλαγή emails και την αποστολή των εισιτηρίων, ο Φερνάντο Σάντος είχε «ανάψει το πράσινο φως». Ο «Ζαγόρ», που γνώρισε και τη θέση και την αξία του Γκαρσία, ήταν σίγουρος για τη βοήθεια του προς την ομάδα, γι’ αυτό και ζήτησε «να τον φέρετε… αύριο το πρωί»!

Οι αρχικές επαφές έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, εν έτη 2008, με το «Δικέφαλο» να… φορτώνει το ρόστερ του με παίκτες αξίας, όπως ο Πάμπλο Κοντρέρας και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, σ’ ένα ονειρεμένο καλοκαίρι, δίχως κρίση, με πολύ αγάπη για τον ΠΑΟΚ, που δίχως κάλεσμα και παρακάλια έστελνε χιλιάδες κόσμο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το καλωσόρισμά τους.

Ο Γκαρσία είχε ακόμη συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έναν ενδοιασμό για το τι εστί ΠΑΟΚ. Με τον μοναδικό που μίλησε πριν πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη ήταν ο συμπατριώτης του, Χόρχε Μπάριος, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. «Πήγαινε στον ΠΑΟΚ και θα με θυμηθείς, πήγαινε με κλειστά τα μάτια», ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού πρώην «ερυθρόλευκου» άσου.

Έλειπε και κάτι ακόμη πριν επιβεβαιωθεί το ταξίδι στην Ελλάδα. Ποιο ήταν αυτό; Η υπογραφή σ’ ένα προσύμφωνο συμβολαίου. Ο Χοσέ Λουίς Σαλαζάρ, διευθυντής των γραφείων του Πάκο Κασάρ, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, ήταν απόλυτος: «Ο λόγος του Πάμπλο, είναι συμβόλαιο», είπε κάτι που θα επιβεβαιωνόταν το βράδυ της 30ης Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Νικόπολις» (τότε «Κεμπίνσκι) της Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή και το θρίλερ με την εμπλοκή του… Άρη!

Από το Μοντεβιδέο ο Γκαρσία βρέθηκε για τη Μαδρίτη, εκεί έλυσε το συμβόλαιο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα του πλήρωνε τον πρώτο χρόνο ένα σεβαστό ποσό, τακτοποίησε κάποιες προσωπικές υποθέσεις και στις 30 Ιουλίου «πέταξε», μέσω Μιλάνου, για τη Θεσσαλονίκη. Έφτασε λίγο μετά τις 3.15 μ.μ. και όταν άνοιξε η πόρτα της αίθουσας αφίξεων δεν πίστευε στα μάτια του…

Μια ανθρώπινη λαοθάλασσα, με το θερμόμετρο να χαϊδεύει τους 34 βαθμούς Κελσίου, να παραληρεί στη θέα του μέχρι πρότινος αρχηγού της εθνικής Ουρουγουάης, που χάθηκε στις αγκαλιές του και άκουσε τη μυθική ατάκα από ισπανόφωνο φίλο του «Δικεφάλου»: «έχεις τα μούτρα και τη φάτσα οπαδού του ΠΑΟΚ»!

Ο 31χρονος, τότε, Γκαρσία δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Είχε μείνει άναυδος και τις πρώτες στιγμές το μόνο που τον ένοιαζε ήταν μέσα στο πανδαιμόνιο να μη χαθεί το πανάκριβο ρολόι, το οποίο του είχε κάνει δώρο η γυναίκα του στην επέτειο του γάμου τους!

Έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο Σπύρος Μηλιωρίδης, που τον υποδέχθηκαν για λογαριασμό της διοίκησης, μέχρι να τον βάλουν στο πολυτελές τζιπ και να το μεταφέρουν στο κοντινό ξενοδοχείο, όπου τον περίμενε ο Ζήσης Βρύζας. Και εκεί άρχισε να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ μέχρι να πέσουν, άρον άρον, οι υπογραφές.

Ο Άρης που εκείνη την εποχή και πολύ πριν αρχίσει να βολοδέρνει στη Β’ και στη Γ’ Εθνική, πατούσε γερά στα πόδια του, ήθελε πάση θυσία να τον «αρπάξει» μέσα από τα χέρια του συμπολίτη. Στην ιδέα και μόνο, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στην Τούμπα τους έλουζε κρύος ιδρώτας. Οι «κίτρινοι» είχαν βρει σημείο επαφής με τους Ισπανούς ατζέντηδες και έφτασαν να προσφέρουν 200.000 ευρώ περισσότερα από όποια κι αν ήταν η τελική πρόταση του ΠΑΟΚ. Αρκεί να μην υπέγραφε σ’ αυτόν…

Ο Ηλίας Βιολίδης, τότε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ήταν επίσης στο ξενοδοχείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης και είχε… ασπρίσει στην ιδέα της «κλοπής» από τον «αιώνιο αντίπαλο». Τα συμβόλαια συνταχθήκαν σε χρόνο ρεκόρ, με το Βιολίδη να προσπαθεί να πείσει τον Ζαγοράκη λέγοντας του: «Θόδωρε, άσε να υπογράψει, να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας κι αύριο έχει ο θεός» και όντως αυτό έγινε, έστω κι αν δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει με τον Γκαρσία να υπογράφει το ίδιο βράδυ δίχως να έχει περάσει καν ιατρικές εξετάσεις!

Ο καθιερωμένος ιατρικός έλεγχος έγινε από τον Γιάννη Ράλλη την επομένη μέρα το πρωί γι’ αυτό και η ανακοίνωση από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ βγήκε το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου του 2008, μετά το τέλος της μαραθώνιας απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της διοίκησης.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δυο ετών με τον Ουρουγουανό διεθνή μέσο Pablo Garcia», ανέφερε η ανακοίνωση και κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη από κάθε άποψη καριέρα του σημερινού προπονητή της ομάδας Κ20 του «Δικεφάλου» στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα