NBA: Ποια είναι η κορυφαία ομάδα χωρίς τίτλο; (poll)

Νίκος Καρφής
NBA: Ποια είναι η κορυφαία ομάδα χωρίς τίτλο; (poll)

bet365

Το gazzetta.gr διάλεξε 8 φοβερές ομάδες που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο πρωτάθλημα και ζητά από τους αναγνώστες να ψηφίσουν εκείνη που άξιζε περισσότερο ένα δαχτυλίδι.

Στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν πολλές ομαδάρες στο ΝΒΑ που έφτασαν κοντά στην κορυφή, αλλά κάτι τους έλειπε για να φορέσουν το δαχτυλίδι.

Παρόλο που δεν πήραν το πολυπόθητο πρωτάθλημα, αρκετός κόσμος τις λάτρεψε για αυτά που έβλεπε στο παρκέ από τους παίκτες.

Το gazzetta.gr επέλεξε 8 φοβερές ομάδες που δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε τίτλο και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την κορυφαία.

Πάμε να δούμε τις επιλογές και στο τέλος μπορείτε να ψηφίσετε.

Mπλέιζερς 1990-92 (φιναλίστ στους τελικούς 1990 και το 1992 και στον τελικό Δύσης το 1991)

Στο ξεκίνημα των 90s το Πόρτλαντ έζησε πολύ δυνατές στιγμές, αφού έφτασε 3 φορές κοντά στο πρωτάθλημα. Όμως απέτυχε να ανέβει στην κορυφή. Είχε 2 αποτυχημένες απόπειρες σε τελικούς. Αρχικά υποκλίθηκε στα bad boys του Ντιτρόιτ, αφού Τόμας και Ντούμαρς σήκωσαν την κούπα. Την αμέσως επόμενη σεζόν την έπαθαν από τους Λέικερς, ενώ το 1992 ήταν σειρά των Μπουλς του Τζόρνταν να τους... γκρεμίσει τα όνειρα. Μια φοβερή ομάδα με μπροστάρη τον Κλάιντ «Τhe Glyde» Ντρέξλερ και άξιους συμπαραστάτες τους Τζερόμ Κέρσεϊ, Μπακ Ουίλιαμς, Κλιφ Ρόμπινσον και Ντάνι Έιντζ.

Νικς 1994,1999 (φιναλίστ στους τελικούς του 1994 και του 1999)

Κάποτε οι Νικς είχαν ομάδα και δεν θύμιζαν ξέφραγο αμπέλι όπως τώρα. Στα 90s είχαν δημιουργήσει σύνολο που έκανε αρκετό κόσμο να πιστεύει πως το πρωτάθλημα μπορεί να έρθει στην Νέα Υόρκη και στο εκπληκτικό γήπεδο Madison Square Garden. Έφτασαν μια ανάσα το 1994, τότε που η αρμάδα των Γιούιν, Σταρκς, Χάρπερ, Όκλεϊ και Τσαρλς Σμιθ πέρασε στον τελικό μετά από μία από τις κλασικότερες σειρές στην ιστορία των playoffs κόντρα στους Πέισερς του Ρέτζι Μίλερ. Αλλά εκεί οι Ρόκετς του Ολάζουον επικράτησαν με 4-3. Ο Σταρκς ήταν μοιραίος τόσο στο 6ο ματς με το χαμένο τρίποντο που θα έδινε πρωτάθλημα στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Game 7. Πέντε χρόνια μετά οι Νικς χωρίς Σταρκς και με τον Γιούιν να είναι στα 36 κοντράρονται με τους Σπερς. Όμως και πάλι στο τέλος μένουν με την πίκρα. Εκείνη η ομάδα είχε Λάρι Τζόνσον, Άλαν Χιούστον και Λατρέλ Σπρίουελ.

Σούπερσονικς 1996 (φιναλίστ τους τελικούς ΝΒΑ του 1996)

Κλασική ομάδα στα 90s, ήταν λατρεία πολλών fans της λίγκας. Το Σιάτλ ήταν στα καλύτερα του με Γκάρι Πέιτον και Σον Κεμπ που μάγευαν πάνω στο παρκέ. Το κομμάτι τους έκαναν και οι Χοκινς και Σρεμπφ. Οι Σούπερσονικς παρουσιάστηκαν στους τελικούς του 1996 γεμάτοι όνειρα πως το πρωτάθλημα θα πάει στο Σιάτλ. Ωστόσο για κακή τους τύχη, απέναντι τους είχαν τους Μπουλς του Τζόρνταν. Και όταν αντιμετωπίζεις τον GOAT σε τελικούς, ξέρεις ποια θα είναι η κατάληξη. Πάντως εκείνη η παρέα του Κεμπ και του Πέιτον αποτέλεσε μία από τις πιο fun to watch ομάδες που πάτησαν παρκέ.

Τζαζ 1994-1998 (2 φορές φιναλίστ σε τελικούς Δύσης και φιναλίστ σε τελικούς ΝΒΑ το 1997 και το 1998)

Κρίμα για αυτή την ομάδα να μην έχει κάποιο τίτλο. Μιλάμε για ένα εκ των κορυφαίων διδύμων στην ιστορία της λίγκας. Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον. Οι δάσκαλοι στο πως πρέπει να παίζεται το άρτιο pick n roll. Παρόλα αυτά έμειναν άτιτλοι. Δειλά-δειλά έφτασαν μέχρι τελικούς Δύσης το 1994 και το 1996, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και στη συνέχεια έπαιξαν στη μεγάλη σκηνή, αφού άγγιξαν τίτλο το 1997 και ο 1998. Όμως οι ανίκητοι Μπουλς του Τζόρνταν αποδείχθηκαν εμπόδιο που δεν γινόταν να το περάσεις. To νικητήριο καλάθι του Τζόρνταν στο Game 6 των τελικών το 1998, χάρισε το πρωτάθλημα στους ταύρους και στην ουσία ήταν η τελευταία μεγάλη παράσταση των Μαλόουν-Στόκτον σε τελικούς ΝΒΑ. Ο Στόκτον είχε την ευκαιρία να στείλει τους τελικούς σε Game 7, ωστόσο αστόχησε στο τρίποντο νίκης.

Νετς 2001-2003 (φιναλίστ στους τελικούς ΝΒΑ το 2002 και το 2003)

Άλλη μία λατρεμένη ομάδα που δεν τα κατάφερε. Αξέχαστη ομάδα με τους κυρίους Κιντ, Τζέφερσον, Βαν Χορν, Κιτλς και Κένιον Μάρτιν να το πηγαίνουν σχεδόν μέχρι το τέλος σε 2 περιπτώσεις. Το 2002 οι Λέικερς τους έσβησαν τα όνειρα, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν υποκλίθηκαν στο Σαν Αντόνιο του Γκρεγκ Πόποβιτς. Ωραίες εποχές για το Νιου Τζέρσεϊ που καμάρωνε για το σύνολο αυτό. Ο συντάκτης του θέματος τους διάλεγε στα ΝΒΑ LIVE 2002 και 2003. Οι Νετς ήταν τότε η πιο δυνατή ομάδα της Ανατολής. Αλλά στους τελικούς της έλειπε το κάτι παραπάνω.

Kινγκς (φιναλίστ στους τελικούς Δύσης το 2002)

Πως να ξεχάσεις εκείνη την υπέροχη ομάδα των Μπίμπι, Ντίβατς, Ουέμπερ, Στογιάκοβιτς και Κρίστι. Εκείνο το τρελό παρεάκι έφτασε στην κορυφαία στιγμή του το 2002, τότε που αντιμετώπισε τους Λέικερς στους τελικούς Δύσης. Η αλήθεια είναι πως έβαλε στα σχοινιά την παρέα του Κόμπι και του Σακίλ, αφού προηγήθηκε με 3-2 στη σειρά. Όμως έχασαν τα επόμενα 2 ματς-θρίλερ (το Game 7 στην παράταση) και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Το Σακραμέντο είναι περήφανο για την ομάδα αυτή και γνωρίζει πολύ καλά πως οι τελικοί χάθηκαν στις λεπτομέρειες και σε περίεργα πράγματα που έγιναν στο Game 6 της σειράς μέσα στο Λος Άντζελες. Το Σακραμέντο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο Game 6 της σειράς και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για το περιβόητο παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως είχε ευκαιρία να πάρει 2 φορές το 7ο ματς σε κανονική διάρκεια και παράταση, αλλά τα σουτ του Στογιάκοβιτς και του Κρίστι δεν βρήκαν στόχο. Θα ήταν άδικο να μην είναι στη λίστα μας, ακόμα και αν δεν ξαναεμφανίστηκαν σε τελικούς περιφέρειας.

Θάντερ 2011-2016 (φιναλίστ στους τελικούς ΝΒΑ το 2012 και στους τελικούς Δύσης το 2011, το 2014 και το 2016)

Τι θα γινόταν αν οι Ντουράντ, Ουέστμπρουκ και Χάρντεν έμεναν για πολλά χρόνια στους Θάντερ; Ποτέ δεν θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Η Οκλαχόμα του 2011 άρχισε να δείχνει την ποιότητα της, αφού πήγε μέχρι τους τελικούς Δύσης, εκεί όπου έχασε από τους Μάβερικς του Νοβίτσκι. Ένα χρόνο μετά φτάνει στην καλύτερη στιγμή της. Τελικοί κόντρα στο Μαϊάμι, αλλά δεν ήταν γραφτό να έρθει ο τίτλος στην Οκλαχόμα (ήττα με 4-1). Το 2014 ο Χάρντεν έχει φύγει για Χιούστον, αλλά οι Ντουράντ, Ουέστμπρουκ και Ιμπάκα κρατάνε τις... Θερμοπύλες και οδηγούν την ομάδα στον τελικό Δύσης. Εκεί όμως χάνουν από τους Σπερς. Το έργο επαναλαμβάνεται δύο χρόνια αργότερα, αλλά με διαφορετικό θύτη. Oι Θάντερ αγγίζουν τους τελικούς, αφού προηγούνται με 3-1 στη σειρά. Αλλά οι πρωταθλητές απαντούν με 3 σερί νίκες και γράφουν ένα άδοξο τέλος μιας ομάδας που μπορούσε να πανηγυρίσει ένα δαχτυλιδάκι. Μετά από αυτό ο «KD» μετακομίζει στο Γκόλντεν Στέιτ για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στο ΝΒΑ το 2017, όντας ο MVP των τελικών.

Σανς 2004-06, 2010 (τρεις χαμένοι τελικοί Δύσης το 2005, το 2006 και το 2010)

Τι να πει κανείς για τους Σανς. Το θέαμα και η επίθεση στα καλύτερα τους. Οι ήλιοι ήταν σίγουρα μία από τις πιο fun to watch ομάδες όλων των εποχών. Το σύνολο του Μάικ Ντ’Αντόνι της διετίας 2004-06 ήταν απίθανο. Δίδυμο από άλλο πλανήτη με Νας και Αμάρε να σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους. Από κοντά και οι Σον Μάριον, Κουέντιν Ρίτσαρντσον και Τζό Τζόνσον που έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάει η ομάδα σε δύο σερί τελικούς Δύσης το 2005 και το 2006. Ίδια κατάληξη από Σπερς και Μάβερικς. Έχασαν και από τους. Ένα χρόνο μετά το Φοίνιξ συναντιέται στους ημιτελικούς Δύσης με το Σαν Αντόνιο και στο Game 3 γίνονται περίεργα πραγματάκια κατά των Σανς από την πλευρά των διαιτητών (Τιμ Ντόναχι) σε ένα ματς που μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές… σκιές! Το Φοίνιξ δεν τα παρατάει, κάνει υπομονή μέχρι το 2010, τότε που επιστρέφει σε τελικούς Δύσης. Αυτό θα είναι και το τέλος εποχής μιας φοβερής ομάδας. Το κύκνειο άσμα των φοβερών ήλιων που πλέον καθοδηγούνταν από τον Τζέντρι. Οι Λέικερς με τον ηγέτη Κόμπι να τους οδηγεί, θα εκτελέσουν τους Σανς του Αμάρε, του Νας, του Ρίτσαρντσον, του Φράι και του Γκραντ Χιλ και θα στεναχωρήσουν τον κόσμο που λάτρευε το μπάσκετ που πρέσβευε εκείνη η ομάδα.

 

NBA Τελευταία Νέα