Η... Αγία Τετράδα των Λέικερς! (pics & vids)

Η... Αγία Τετράδα των Λέικερς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Η... Αγία Τετράδα των Λέικερς! (pics & vids)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr γράφει για την… Αγία Τετράδα των λιμνανθρώπων που δεν σταμάτησαν ποτέ να ... τρομοκρατούν τα αντίπαλα καλάθια.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία, αφού ξεπέρασε το είδωλο του, τον Μάικλ Τζόρνταν και ανέβηκε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Με αυτή την αλλαγή, η πρώτη τετράδα αποτελείται πλέον από παίκτες που έχουν περάσει από τους Λος Άντζελες Λέικερς!

Στην πρώτη θέση συναντάμε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 38.387 πόντους (14.211 με Μπακς και 38.387 με Λέικερς), στην δεύτερη θέση είναι ο Καρλ Μαλόουν με 36.928 πόντους (36.374 με τους Τζαζ και 554 με τους Λέικερς), στην τρίτη θέση ο Κόμπι Μπράιαντ (33.643 πόντοι, όλοι με τους Λέικερς) και τώρα στην 4η θέση ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 32.406 πόντους.

Το gazzetta.gr γράφει για την Αγία Τετράδα που φόρεσε τη φανέλα με τα χρυσά και τα μοβ και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα της στην ιστορία του ΝΒΑ.

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38.837 πόντοι)

Τι να πεις για τον άρχοντα της ραβέρσας! Ο εμβληματικός ψηλός έπαιξε στους Λέικερς από το 1975 μέχρι και το 1989, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα (1980, 19812, 1985, 1987, 1988), ενώ το 1985 αναδείχθηκε MVP των τελικών. Παρέδιδε μαθήματα για το πως παίζεται η θέση του σέντερ στους συναδέλφους του, αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ο ασταμάτητος Καρίμ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον ρίξει κάποιος από εκεί. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη διαφορά έχει από τον δεύτερο Μαλόουν, ο οποίος έριξε τους τίτλους τέλους με 36.928 πόντους. Για πολλούς ο κορυφαίος ψηλός που πάτησε ποτέ παρκέ. Φυσικά έκλεισε την τεράστια καριέρα του στους αγαπημένους του Λέικερς, ενώ τον πρώτο του τίτλο τον είχε πάρει με το Μιλγουόκι.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο Καρίμ ή παλιότερα Lew Alcidor βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών σε ριμπάουντ και μπλοκ. Απολαυστικός παίκτης που μεγαλούργησε αρχικά με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον και στη συνέχεια με τον Μάτζικ Τζόνσον. Μεγάλε Καρίμ

Καρλ Μαλόουν (36.298 πόντοι)

Φυσικά ο «ταχυδρόμος» άφησε εποχή με τη φανέλα των Τζαζ, εκεί όπου μαζί με τον Στόκτον συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα όλων των εποχών. Παρόλα αυτά οι Μπουλς του Τζόρνταν πάντα του έφραζαν τον δρόμο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να πάει στους Λέικερς το 2003 για να πάρει τον τίτλο.

Στο Λος Άντζελες δημιουργήθηκε μια τρομακτική τετράδα με Κόμπι Μπράιαντ, Σακίλ Ο΄Νίλ, Γκάρι Πέιτον και Καρλ Μαλόουν, αλλά το πολυπόθητο δαχτυλίδι δεν ήρθε ποτέ για τον… ταχυδρόμο. Μόνο αυτό του έλειπε σε μια πραγματικά υπέρλαμπρη καριέρα. Ένας «φονιάς» μέσα στο ζωγραφιστό, κάτι που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο και οι 36.928 πόντοι του.

Η δύναμη του, η ποιότητα του και οι κινήσεις του πάνω στο παρκέ σε… μάγευαν. Ένας από τους 3-4 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που άξιζαν να φορέσουν περισσότερο δαχτυλίδι, αλλά έμειναν με το όνειρο. Ο Καρλ πρέπει να νιώθει πολύ άτυχος σε αυτό τον τομέα. Από την άλλη τυχεροί είναι όσοι τον θαύμαζαν να παίζει και να… μαγεύει τα πλήθη

Κόμπι Μπράιαντ (33.643 πόντοι)

Ο Μάτζικ Τζόνσον είχε πει για τον «Black Mamba» πως είναι ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Λέικερς. Και όταν μιλάει ο Μάτζικ τα λόγια περισσεύουν. Ο Κόμπι αγαπήθηκε παράφορα από το κοινό των λιμνανθρώπων, χαρίζοντας στην ομάδα 5 πρωταθλήματα.

Έμεινε για μια ζωή στους Λέικερς, αφού δόξασε τη φανέλα με τα χρυσά και τα μοβ από το 1996 ως και το 2016. Λάτρευε τόσο πολύ την ομάδα που, ενώ είχε κόψει τον αχίλλειο του, έμεινε στο παρκέ για να κάνει 2/2 βολές στο ματς με τους Λέικερς σε μία από τις πολλές στιγμές που δείχνουν τι σημαίνει το περίφημο Mamba Mentalty.

Πιστός στρατιώτης των Λέικερς, κατάφερε να σκοράρει 33.643 πόντους με τους Λέικερς, ενώ ένα από τα highlight της καριέρας του ήταν και οι 81 πόντοι που έβαλε στους Ράπτορς σε μια μαγική παράσταση του ανθρώπου που πλησίασε όσο κανείς άλλος τον Μάικλ Τζόρνταν. Γεννημένος νικητής, γεννημένος ηγέτης, γεννημένος σκόρερ, γεννημένος για να παίρνει το τελευταίο σουτ. Μπασκετική καψούρα για πολλούς ανθρώπους που λατρεύουν το άθλημα που λέγεται μπάσκετ!

ΛεΜπρόν Τζέιμς (32.406 πόντοι)

Και φτάνουμε στον άνθρωπο που μπήκε τελευταίος στη λίστα, αφού πριν λίγες μέρες άφησε πίσω τον GOAT Mάικλ Τζόρνταν στο σκοράρισμα. Ο υπεραθλητής ΛεΜπρόν Τζέιμς μπορεί να μην μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τους Κόμπι και Τζαμπάρ όσον αφορά τη συνεισφορά του στους Λέικερς, αφού φέτος πήγε στο LA, αλλά σε αυτή την ομάδα του έμελλε να ξεπεράσει τον Air στους πόντους.

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κατάφερε, η κάμερα τον έπιασε να κάθεται στον πάγκο και να λυγίζει, βάζοντας μπροστά στο πρόσωπο του μια πετσέτα για να κρύψει τη συγκίνηση του. Μία από τις δυνατότερες στιγμές των τελευταίων ετών. Η σεζόν που διανύουμε είναι αποτυχημένο για τον Βασιλιά, αφού δεν μπόρεσε να βάλει τους λιμνανθρώπους στα playoffs.

Όμως το γκολ-φάουλ στο ματς τους Νάγκετς και το προσπέρασμα στον μύθο των Μπουλς θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του. Πλέον βάζει πλώρη για να μπει στην πρώτη τριάδα, ξεπερνώντας τον Κόμπι. Ένα τέρας της φύσης που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του και μέχρι στιγμής έχει πάρει 3 πρωταθλήματα στην καριέρα του.

Δεν… σπάει η τετράδα

Η Αγιά Τετράδα των Λέικερς δεν θα απειληθεί από κανέναν στο κοντινό μέλλον, αφού ο μόνος εν ενεργεία παίκτης που βρίσκεται κοντά είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι που έχει 31.402. Όμως ο Γερμανός μετρά αντίστροφη για να ρίξει τους τίτλους τέλους.

Οι λιμνάνθρωποι θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι όχι μόνο για τα 16 πρωταθλήματα τους (δεύτεροι στο ΝΒΑ πίσω από τους Σέλτικς), αλλά και για το γεγονός πως οι 4 κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών έχουν φορέσει τη φανέλα τους. Τεράστια ονόματα όπως ο Κόμπι, ο Τζαμπάρ, ο Μαλόουν και ο ΛεΜπρόν που θα ανήκουν για πάντα στο πάνθεον του ΝΒΑ και του παγκοσμίου μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα