Ο Λούκα μπορεί να κάνει το πιο όμορφο δώρο στον τεράστιο Ντιρκ! (pics & vids)

Ο Λούκα μπορεί να κάνει το πιο όμορφο δώρο στον τεράστιο Ντιρκ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Λούκα μπορεί να κάνει το πιο όμορφο δώρο στον τεράστιο Ντιρκ! (pics & vids)

bet365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι επέστρεψε για να γράψει ακόμα ένα κεφάλαιο ιστορίας και ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί στο τέλος της σεζόν να του κάνει ένα πανέμορφο δώρο.

O Ντιρκ Νοβίτσκι έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ στις 5 Φεβρουαρίου του 1999 με την φανέλα των Μάβερικς, στις 26 Φεβρουαρίου κάνει ρεκόρ καριέρας ως ρούκι με 36 λεπτά συμμετοχής και στις 28 Φεβρουαρίου γεννιέται ο Λούκα Ντόντσιτς.

Η μοίρα μερικές φορές παίζει πανέμορφα παιχνίδια, βγαλμένα για να γίνουν οι πιο ονειρικές ιστορίες. Μια τέτοια φαίνεται να διαδραματίζεται στο... μακρινό από εμάς Ντάλας.

Το βιβλίο του μπάσκετ γράφει σελίδες και το χρώμα που έχει επιλέξει είναι το χρυσό σε φόντο μπλε. Ο ξανθομάλλης... αρτίστας των Μάβερικς έχει φροντίσει να χτίσει τον «μύθο» του με μοναδικό τρόπο.

Τορίνο – Γιουβέντους με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Αυτά που έχει καταφέρει ξεπερνούν κάθε φαντασία και ο Λούκα Ντόντσιτς γνωρίζει πολύ καλά τι τεράστια τιμή είναι για εκείνον να μπαίνει το όνομα του στην ίδια πρόταση με τον Νοβίτσκι και να μιλάει για εκείνον με αυτά τα λόγια.

«Έχει όλο το πακέτο. Έχει το μυαλό. Έχει τις κινήσεις. Θα γίνει σπουδαίος».

Και συνεχίζει:

«Είναι σαν βετεράνος στα μάτια μου. Με τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι. Ο τρόπος που κινείται στο παρκέ. Έχει πράγματα στο ρεπερτόριο του που δεν έχεις στα 19 σου.

Δεν έχει τρύπες στο παιχνίδι σου. Είναι εντυπωσιακός για την ηλικία του. Ο ουρανός είναι το ταβάνι του. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Ήταν επαγγελματίας από τα 14 του. Είναι καλό παιδί, αλλά μέχρι τώρα δεν με ρωτά πολλά. Απλά παίζει.

Εγώ δεν είχα την αυτοπεποίθηση του, την συμπεριφορά του, όταν μπήκα στην λίγκα. Δεν ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου. Αυτός ο τύπος ήρθε και ξέρει ότι θα πετύχει και έτσι βγαίνει στο παρκέ. Χωρίς φόβο. Είναι διαφορετικό.

Και όπως είναι το παιχνίδι τώρα είναι τέλειο για εκείνον. Όταν μπήκα εγώ στην λίγκα πριν 20 χρόνια ήταν πιο πολύ της επαφής. Οι ψηλοί πάλευαν εκεί έξω. Τώρα όλα είναι φάουλ. Οπότε νομίζω ότι οι κανόνες τον ευνοούν. Δεν συγκρίνονται με εμάς».

Αυτά τα λόγια τα λέει για τον Λούκα ένας άνθρωπος που αποτελεί ζωντανή ιστορία του ΝΒΑ στο παρκέ.

Σε ένα παρκέ που επέστρεψε μόλις πριν από μερικές ημέρες για να παίξει για 21 πρώτη σεζόν και να γράψει ακόμα ένα κεφάλαιο ιστορίας με τους Μάβερικς.

«Ποτέ δεν είδα το μπάσκετ ως δουλειά. Πάντα το απολάμβανα ως χόμπι. Το αγαπώ. Μόλις αυτή η αγάπη περάσει και είμαι κουρασμένος για να δουλεύω καθημερινά και να κάνω όλα αυτά που πρέπει για να προετοιμαστώ για το παιχνίδι και κουραστώ από τις καταστάσεις και όλα όσα γίνονται τριγύρω και προτιμάω να κάτσω στο κρεβάτι μου, τότε είναι η ώρα μου να αποχωρήσω».

Τα λέει όλα τα παραπάνω ο Ντιρκ Νοβίτσκι που έβαλε την ομάδα του πάνω από τον ίδιο, πάλεψε, παρέμεινε ρομαντικός μέχρι το τέλος και κατάφερε και έφτασε στην κορυφή παίρνοντας ένα πρωτάθλημα, που φαντάζει διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Πήρε το Πρωτάθλημα του 2011 κόντρα στους Χιτ του ΛεΜπρον και βγήκε MVP παίρνοντας έναν τίτλο, που ίσως να μην χρειαζόταν, αφού αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ μιλούσαν πάντα πιο δυνατά από τον ίδιο.

Στις 8 Μαρτίου του 2008 έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών των Μάβερικς με 16.644 πόντους, σημειώνοντας 34 πόντους εναντίον των Νετς.

Πλέον, είναι πρώτος όχι μόνο σε πόντους, αλλά και σε ριμπάουντ, τρίποντα και ελεύθερες βολές για τους Μάβερικς. Σήμερα είναι έβδομος σκόρερ της ιστορίας και δεύτερος εν ενεργεία, έχει παίξει σε 13 All Star Game, έχει βγει MVP κανονικής περιόδου και MVP Τελικών και η λίστα φαντάζει φτωχή μπροστά στην επιβλητική του παρουσία μέσα στο παρκέ.

Για να σπάσει το ρεκόρ του Νοβίτσκι, ο Τζινόμπιλι θα έπρεπε να παίζει μέχρι τα 46 του χρόνια, ο Στεφ Κάρι θα πρέπει να μείνει στους Ουόριορς μέχρι την σεζόν 2030/31, και ο Λούκα Ντόντσιτς θα πρέπει να παίζει στους Μάβερικς μέχρι την σεζόν 2038/39.

Πλέον, ο Ντιρκ επέστρεψε στο παρκέ και βλέπει τον νεαρό να κάνει τα... δικά του. Κάνει μεγάλες εμφανίσεις, παίζει το παιχνίδι του και διασκεδάζει όσο κανένας, ενσαρκώνοντας την νέα εποχή του ΝΒΑ.

Ο ΛΟΥΚΑ ΜΠΟΡΕI ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΝΤΙΡΚ;

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο περσινός MVP της Euroleague και έμαθε από μικρός να έχει την προσοχή πάνω του. Φτιάχνοντας την βαλίτσα του για την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού έβαλε μέσα όσα έχει προλάβει να ζήσει σε 19 χρόνια ζωής.

Πηγαίνοντας στο Ντάλας, από την αρχή έδειξε πανέτοιμος να το ζήσει μέχρι τέλους. Μπορεί να μην είναι το Νο.1 του ντραφτ, σίγουρα όμως συμπεριφέρεται σαν να είναι.

Παίζει με αυτοπεποίθηση, κάνει στο παρκέ ότι φαντάζεται και πανηγυρίζει σαν να μην υπάρχει αύριο δείχνοντας σε όλους την πραγματική του ηλικία όταν την ξεχνούν.

Ο νεαρός Σλοβένος είναι φτιαγμένος για να γράψει ιστορία και αυτό δεν χρειάζεται πολλά για να το καταλάβεις.

Το παιχνίδι του και ο χαρακτήρας του είναι στο επίπεδο εκείνο που του επιτρέπουν να μην έχει άγχος και να κάνει αυτά που θέλει. Αυτό γυρνάει μόνο ως θετικό στους Μάβερικς και το Ντάλας. Μια ομάδα που έχει να πάει στα playoffs από την σεζόν 2015/16 και αποκλείστηκε από τους Θάντερ, έχει την ευκαιρία φέτος να επιστρέψει και να κάνει ένα δώρο στον μεγάλο της ηγέτη.

Ο Λούκα έχει δώσει την φρεσκάδα και την ποιότητα που έλειπε, ο Τζόρνταν «προστατεύει» την ρακέτα, ο Μπαρνς οδηγεί την ομάδα του στο σκοράρισμα με τα τρίποντα του και ο Ντιρκ επέστρεψε για να προσφέρει την αίγλη και την χρυσόσκονη που χρειάζεται η ομάδα του.

Το Ντάλας χαίρεται το νέο του καμάρι του, που έχει 17.8 πόντους, 4.5 ασίστ και 6.8 ριμπάουντ, και βλέπει την ζωντανή ιστορία του να φοράει και πάλι τα αθλητικά του και να βγαίνει στο παρκέ. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η πορεία της σεζόν, αλλά σίγουρα όλοι βλέπουν την ευκαιρία των playoffs μπροστά τους.

Ο Λούκα είναι σίγουρο ότι νιώθει πανέτοιμος να κάνει αυτό το... δώρο στον Ντιρκ και ο Νοβίτσκι θα είναι εκεί να το χαρεί.

 

NBA Τελευταία Νέα