Αυτοί που ξαναφόρεσαν τα ερυθρόλευκα (pics & vids)

Αυτοί που ξαναφόρεσαν τα ερυθρόλευκα (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Αυτοί που ξαναφόρεσαν τα ερυθρόλευκα (pics & vids)

bet365

Με αφορμή την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες έφυγαν και «ξανάπιασαν» λιμάνι από το 2010 μέχρι σήμερα, επί διοικητικής ηγεσίας Βαγγέλη Μαρινάκη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Επιστροφές… καταστροφές ή remake με καλύτερη (ή και ακόμα καλύτερη) εξέλιξη από την πρώτη; Στον Ολυμπιακό πιστεύουν όπως φαίνεται αρκετά στη δεύτερη εκδοχή, έστω κι αν έχουν «πληγωθεί» πολλές φορές από την πρώτη.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήραν την απόφαση να ξαναβάλουν τα «ερυθρόλευκα» και να ξαναζούν την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Συνολικά οκτώ παίκτες πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού πρώτα έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση.

Φέτος δε επιχειρήθηκε ένα… reunion πολλών εκ των παλαιότερων παικτών του Ολυμπιακού. Άλλοι σε μικρή, άλλοι σε ιδανική κι άλλοι σε προχωρημένη ηλικία επέστρεψαν στην Πλατεία Αλεξάνδρας και θα παίξουν υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, συνθέτοντας πάντως διαφορετική κατηγορία.

Στην πρώτη είναι όσοι έπαιξαν κανονικά στην πρώτη τους θητεία και ήρθαν για να… συνεχίσουν αυτό που άφησαν στη μέση (Τουρέ, Τοροσίδης, Φετφατζίδης).

Αντίθετα, στο λιμάνι επέστρεψε και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που βέβαια στην πρώτη του θητεία με τα «ερυθρόλευκα» (2012-2017) δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με την πρώτη ομάδα. Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο Κώστας Φορτούνης, που βρέθηκε στην U20 από το 2008 ως το 2010, έφυγε και επέστρεψε μετά την Καϊζερσλάουτερν το 2014.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, τρεις παίκτες έχουν ολοκληρώσει δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη: ο Ιβάν Μαρκάνο (2010/11 - IAN2014/IOYN2014), ο Κώστας Μήτρογλου (2007/2014) - (2014/15) και ο Κέβιν Μιραλάς (2010/12 - IAN2018/IOYN2018).

Από τη συνολική λίστα απουσιάζουν αυτοί που έφυγαν ως δανεικοί κι επέστρεψαν, καθώς και άλλες μεγάλες επιστροφές, όπως του Γρηγόρη Γεωργάτου, που πραγματοποιήθηκαν επί εποχής Κόκκαλη.

Αναλυτικά όσα έκανε ο καθένας:

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ

Στη δεύτερη σεζόν της δεύτερης θητείας του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ισπανός αριστεροπόδαρος στόπερ επιλέχθηκε για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών σε πρωτάθλημα και Champions League, ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ. Παίζοντας σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (5 γκολ, 4 ασίστ), άφησε καλές εντυπώσεις, τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αριστερός μπακ, αν και αμφισβητήθηκε ειδικά στο ξεκίνημά του από το κοινό. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το νταμπλ, ενώ έφτασε με την ομάδα ως τους 16 του Europa League.

Το καλοκαίρι έληξε ο δανεισμός του από το «κίτρινο υποβρύχιο» και μαζί με τον Βαλβέρδε, αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2014, με προπονητή τον Μίτσελ και ως δανεικός από τη Ρουμπίν Καζάν. Έπαιξε σε 12 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και τα δυο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Champions League και σκόραρε μια φορά στο πρωτάθλημα, πριν ξαναγυρίσει στη Ρωσία ως πρωταθλητής.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Από τις πιο πολυσυζητημένες περιπτώσεις παικτών του Ολυμπιακού, με προσφορά, παρασκήνιο, ιστορίες απειθαρχίες και πολλές στιγμές «λάμψης» να γεμίζουν τις ερυθρόλευκες σελίδες της καριέρας του.

Αποκτήθηκε το 2007 έναντι 200.000 ευρώ και πρόλαβε να χαρίσει… μισό πρωτάθλημα, σκοράροντας απέναντι στην ΑΕΛ στο Φάληρο στο τέλος της σεζόν. Το 2008 ήρθε ο Βαλβέρδε, ο Μήτρογλου τον παράκουσε κι εκτέλεσε το «καταραμένο» πέναλτι απέναντι στην Ανόρθωση τον Αύγουστο κι έκτοτε μπήκε στη «μαύρη» λίστα του Βάσκου. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, μέχρι να επιστρέψει έτοιμος για ουσιαστική προσφορά το 2012. 60 παιχνίδια, 37 γκολ και 9 ασίστ μετά ήρθε η Φούλαμ να «χρυσώσει» τον Ολυμπιακό με 15.20 εκατ. ευρώ και να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου.

Εκεί πάντως ταξίδεψε ως τραυματίας, ενώ η κακή κατάσταση της Φούλαμ της κόστισε τον υποβιβασμό της, με τον Έλληνα φορ να παίζει σε μόλις τρία παιχνίδια στην Premier League. Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ο Ολυμπιακός τον απέκτησε ξανά, ως δανεικό, ξοδεύοντας παρ’ όλα αυτά και 3.5 εκατ. ευρώ για να τον «ντύσει» στα ερυθρόλευκα. Έπαιξε σε 34 παιχνίδια, σκόραρε 19 φορές, σήκωσε το νταμπλ και γύρισε στους «κότατζερς», πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στη Μπενφίκα.

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

O… «καλύτερος για μας» των οπαδών του Ολυμπιακού αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή της διοίκησης του Σωκράτη Κόκκαλη το καλοκαίρι του 2010, πριν αλλάξει η σκυτάλη στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Δανεικός από τη Σεντ Ετιέν, «θάμπωσε» το «Καραϊσκάκης» με την απόδοσή του και με 14 γκολ και 5 ασίστ σε 33 συμμετοχές, η λαϊκή «απαίτηση» για αγορά του έγινε πράξη, έναντι 2.5 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη (38 συμ/20 γκολ/1 ασίστ) κι έφερε την πρόταση της Έβερτον, που τον έκανε «ζαχαρωτό» έναντι 7.65 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2012. Στην Αγγλία ξεκίνησε καλά, όμως με τα χρόνια παρασύρθηκε από τη μετριότητα της ομάδας. Τον περασμένο Ιανουάριο κουβάλησε εκατοντάδες φιλάθλους των Πειραιωτών στο «Ελ. Βενιζέλος», όταν ήρθε ως δανεικός. Με μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ σε 15 συμμετοχές ωστόσο, αποχώρησε μην έχοντας δικαιώσει τις προσδοκίες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα