«Νέο αίμα» vs Βετεράνοι: Ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
«Νέο αίμα» vs Βετεράνοι: Ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr οραματίστηκε ένα παιχνίδι μεταξύ των καλύτερων νέων παικτών και των σπουδαιότερων βετεράνων του ΝΒΑ και δημιούργησε τις δωδεκάδες των ομάδων.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Το… νέο αίμα έχει κατακλύσει το ΝΒΑ και κάνει πολλούς φιλάθλους που έζησαν τη λίγκα τις προηγούμενες δεκαετίες να διαμαρτύρονται συνέχεια για το πόσο «soft» είναι οι σύγχρονοι παίκτες και να πιστεύουν πως αν αντιμετώπιζαν σπουδαίους παίκτες που έζησαν το peak τους παλιότερα, τότε οι παλιοί θα τους έκαναν πλάκα.

Στον αντίποδα υπάρχουν φίλοι του ΝΒΑ που πιστεύουν πως το μπάσκετ έχει γίνει πιο συναρπαστικό στις μέρες μας, καθώς συναντάμε μεγαλύτερη ποικιλία στις επιθετικές κινήσεις των νεαρών παικτών. Μάλιστα θεωρούν πως η νέα εποχή θα κατέστρεφε την παλιά.

Τι θα γινόταν αν οι καλύτεροι νέοι παίκτες του ΝΒΑ αντιμετώπιζαν τους σπουδαιότερους βετεράνους του πρωταθλήματος. Το gazzetta.gr δημιούργησε δύο δωδεκάδες με το «νέο αίμα» του ΝΒΑ και τους βετεράνους, πιστεύοντας πως θα έβλεπε όμορφο θέαμα στο παρκέ αν οι συγκεκριμένοι παίκτες πατούσαν παρκέ για την διεξαγωγή ενός ιδιόμορφου φιλικού αγώνα.

Για τους νέους έχουν επιλεγεί παίκτες που δεν έχουν ξεπεράσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η πεντάδα των βετεράνων αποτελείται από κυρίους που είναι 35+.

Η ομάδα των νέων

Point Guard: D’Angelo Russell (21)

Αναμφίβολα το ταλέντο αυτού του παιδιού είναι μεγάλο, όμως το ταξίδι του στο ΝΒΑ δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, αφού το Λος Άντζελες δεν είναι εύκολη πόλη. Ο Ράσελ δυσκολεύτηκε πολύ να φτιάξει το παιχνίδι στην επίθεση των Λέικερς, ενώ δημιούργησε πρόβλημα στους συμπαίκτες, όταν κάρφωσε τον Νικ Γιανγκ

Είναι μικρός ακόμα και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Ταχύτατος παίκτης, ικανότατος οργανωτής (το δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν στους Νετς). Δεν υπάρχει καλύτερος ηγέτης point guard στο ΝΒΑ που να είναι 21 ή ακόμα μικρότερος. Έχει πάρει την ευθύνη να καθοδηγήσει τους Νετς και πολλοί περιμένουν να φτάσει τους 18 πόντους μέσο όρο τη φετινή σεζόν

Shooting Guard: Devin Booker (20)

Επιθετικά είναι απολαυστικός, δημιουργώντας πρόβλημα στις καλύτερες άμυνες της λίγκας. Διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο και βάζει την μπάλα στο καλάθι όπως θέλει. Είναι μόλις 20 ετών και έχει προλάβει να ρίξει μια «70αρα» στους Σέλτικς πέρυσι.

Λογικά στο μέλλον θα παλέψει για να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της λίγκας σε κάποια σεζόν. Σουτέρ που σε σκοτώνει αν του δώσεις ελάχιστο χώρο να «εκτελέσει». Αν βελτιωθεί αμυντικά και φτιάξει τον χειρισμό της μπάλας δεν θα αργήσει ο καιρός που θα τον δούμε και στο all star game.

Small Forward: Kelly Oubre (21)

H αλήθεια είναι πως η εξέλιξη του Πόρτερ στους Ουίαζαρντς δεν άφηνε χώρο στον Ούμπρε να τραβήξει τα φώτα πάνω του και να λάμψει. Παρόλα αυτά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νέους παίκτες της λίγκας και θέτει υποψηφιότητα για τα βραβεία του πιο βελτιωμένου παίκτη καθώς και του sixth man of the year.

Mπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του, ενώ πρόκειται για ικανότατο σουτέρ (όχι βέβαια στο επίπεδο των Μπιλ και Πόρτερ). Έχει την πρώτη ύλη να γίνει και ένας σπουδαίος αμυντικός. Μαζί με τον Μπούκερ θα συνέθεταν ένα πολύ ενδιαφέρον δίδυμο. Αυτό που θα πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε είναι ο εκρηκτικός χαρακτήρας του που πολλές φορές τον βάζει σε μπελάδες. Ήδη το ΝΒΑ του έχει επιβάλλει πρόστιμο 15.000 δολαρίων για την ανάμειξη του στον καυγά του Μπιλ με τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Power Forward: Myles Turner (21)

Ο Πολ Τζόρτζ έφυγε από την Ιντιάνα και πλέον τα… κλειδιά ανήκουν στον Μάιλς Τέρνερ, ο οποίος μαζί με τους Σαμπόνις και Ολαντίπο θέλει να οδηγήσει και πάλι τους Πέισερς σε ένδοξες μέρες. Φέτος είναι η ευκαιρία του να κάνει την breakout season, αφού θεωρείται και ένας από τους καλύτερους two way παίκτες στη λίγκα όσον αφορά τις θέσεις των ψηλών.

Σπουδαίος μπλοκέρ που ξέρει να προστατεύει το καλάθι της ομάδας. Κορμί που σε τρομάζει, ενώ διαθέτει την ευελιξία να μπορεί να παίξει τόσο ως πάουερ φόργουορντ τόσο και ως σέντερ. Σίγουρα μπορεί να περιορίσει με την άμυνα του τους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος.

Center: Karl-Anthony Towns (21)

Ο καλύτερος παίκτης των νέων και ο αρχηγός της ομάδας. Ο παίκτης που σίγουρα θα διεκδικεί τον τίτλο του MVP στο μέλλον μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φέτος είναι πολύ πιθανό να δώσει τέλος στην απουσία των Τίμπεργoυλβς από τα playoffs.

Είναι μόλις 21 ετών όμως δεν θα ήταν υπερβολή να τον συμπεριλάβουμε στους 3 πιο ποιοτικούς ψηλούς της λίγκας όσον αφορά το επιθετικό ρεπερτόριο (μαζί με Ντέιβις και Κάζινς). Υπερόπλο στα χέρια του Θίμποντο που βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ενώ μπορεί με άνεση να σκοράρει και πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Αν στα 21 του είναι τόσο πλήρης φανταστείτε τι θα κάνει στα 25.

Πάγκος: Emmanuel Mudiay (21), Jamal Murray (20), Justise Winslow (21), Jaylen Brown (20) Marquese Chriss (20), Thon Maker (20), Jahlil Okafor (21)

Πάγκος γεμάτος ταλέντο και με τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Οι πέντε από τους7 έχουν από τώρα σημαντικό ρόλο στις ομάδες, ο Μέικερ παίρνει πολλές ευκαιρίες από τον Κιντ, ενώ μόνο ο Όκαφορ δείχνει να ψάχνεται, αφού έχει μαζευτεί πολύ ταλέντο στους Σίξερς (Εμπίντ, Σάριτς, Φουλτζ, Σίμονς).

Ο Μουντιέ θα δώσει αθλητικότητα, ταχύτητα και δύναμη στη θέση «1», ενώ θα φτιάχνει αμαρκάριστα σουτ, αφού οι αντίπαλοι θα κλείνουν πάνω του για να αντιμετωπίσουν τα μπασίματα του.

Ο Μάρεϊ είναι εξαιρετικός σουτέρ και έχει φοβερό χειρισμό μπάλας, ενώ ο Ουίνσλοου θα κάνει την βρώμικη δουλειά στην άμυνα και θα προσφέρει θέαμα στο κόσμο με τα καρφώματα του. Όσον αφορά τον Μπράουν, ξέρει να γίνει χρήσιμος για την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση, κάτι που δείχνει και η τεράστια βελτίωση που φαίνεται φέτος. Σε λίγα χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους περιφερειακους της λίγκας.

Στη ρακέτα οι Κρις, Μέικερ και Όκαφορ αλληλοσυμπληρώνται εξαιρετικά, γεμίζοντας φρεσκάδα, αλτικότητα και ταλεντό του παρκέ.

Βετεράνοι

Point Guard: Tony Parker (35)

Πλέον ο Γάλλος δεν τρομάζει με την ταχύτητα, την αθλητικότητα ή την ικανότητα του στο σκοράρισμα, αλλά το κοφτερό του μυαλό τον τοποθετούν ανάμεσα στους σπουδαίοτερους point guards στην ιστορία της λίγκας. Σίγουρα θα βρει τον τρόπο να κατευθύνει μια πεντάδα που δεν θα έχει σαν προσόν την ταχύτητα.

Τα floaters που επιχειρεί είναι μαγικά, ενώ αρκετές φορές δείχνει να έχει μάτια στην πλάτη. Η νεανική πεντάδα θα τα βρει σκούρα με τον «TP»

Shooting Guard: Dwyane Wade (35)

Ο καλύτερος shooting guard της περασμένης δεκαετίας μετά τον Κόμπι. Στα νιάτα του ήταν ίσως ο γρηγορότερος παίκτης του ΝΒΑ. Ξέρει να παίξει άμυνα αλλά και να σκοράρει με ευκολία.

Μπορεί να γίνει εφιάλτης για τον αντίπαλο του, καθώς είναι τίμιος μπλοκέρ για τη θέση του. Τέλος θα τρελάνει τον αντίπαλο προπονητή με τα αψεγάδιαστα eurostep που σε στέλνουν αδιάβαστο.

Small Forward: Vince Carter (40)

Αν θες αθλητικότητα και εκρηκτικότητα στη θέση «3] τότε ο Κάρτερ είναι ο άνθρωπος σου. Ακόμα και στα 40 μπορεί να κάνει πόστερ τον καλύτερο αμυντικό της λίγκας. Ίσως ο καλύτερος dunker όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Το λέει η ψυχή του για να παίζει ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οι μικροί της αντίπαλης ομάδας θα τον θαυμάζουν να κάνει τα tomahawk και τα reverse καρφώματα του, ενώ αν θελήσει θα στηθέι έξω από το τρίποντο και θα το… μπουμουνίσει.

Power Forward: Dirk Nowitzki (39)

Ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Σεσημασμένος σκόρερ και πανέξυπνος παίκτης που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του και να κρύβει τις αδυναμίες του.

Η τεχνική στο σουτ του δεν δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο για μπλοκ. To fadeaway του είναι θανατηφόρο, ενώ οι Πάρκερ και Ουέιντ στα γκαρντ θα του ανοίγουν χώρο και θα του επιτρέπουν να τραβιέται έξω από το τρίποντο. Εκεί αν την πάρει, ξέρει πολύ καλά πως να τη στείλει στο διχτάκι.

Center: Pau Gasol (37)

H θέση του σέντερ ανήκει στον Ισπανό. Ο Πάου θα κανει ιδιαίτερο μάθημα στους νέους σέντερ με τα κινήσεις του και την ικανότητα να δημιοργεί για τον εαυτό του. Διαθέτει τον τρόπο να τελειώνει φάσεις παρά τις επαφές που μπορεί να συναντήσει (shoot in traffic).

Θα αποτελεί τον point guard της ρακέτας, αφού είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ της λίγκας, κάτι που έχει περάσει και στον αδερφό του Μαρκ. Όταν κερδίζεις τον σεβασμό του Κόμπι, αυτό κάτι λέει για την αξία σου.

Bench: Jose Calderon (36), Kyle Korver (36), Manu Ginobili (40), Richard Jefferson (37), Nene (35), Zach Randolph (36), Tyson Chandler (35)

Όλοι οι παραπάνω παίκτες θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε ορισμένες ομάδες του ΝΒΑ εκτός του Καλντερόν.

Ο Καλντερόν ωστόσο θα αναλάβει τα οοργανωτικά καθήκοντα, ένα στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει. Ο Κόρβερ θα περιμένει με το… sniper έξω από το τρίποντο για να εκτελέσει, ενώ ο Τζινόμπιλι θα κάνει τα μαγικά του κάθε φορά που αγγίζει την μπάλα (eurostep και άλλα).

Ο Τζέφερσον θ παίζει τον ρόλο του dunker όσο ο Κάρτερ θα κάθεται στον πάγκο, ενώ θα απασχολεί την αντίπαλη άμυνα με τα γρήγορα κοψίματα του μέσα στη ρακέτα για να υποδεχθεί την μπάλα.

Τσάντλερ και Νενέ θα κλείνουν τα φώτα μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ θα μαζεύουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Τέλος ο Ράνοτολφ θα πληγώνει τον αντίπαλο με το επιθετικό του ρεπερτόριο.

Τώρα που έχουμε δει αναλυτικά τις δύο ομάδες, ποια πιστεύετε πως θα κυριαρχούσε;

 

NBA Τελευταία Νέα