Τα «Εθνικά» μας κορίτσια το αξίζουν! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Τα «Εθνικά» μας κορίτσια το αξίζουν! (pics & vids)

bet365

Η Εθνική ομάδα γυναικών κάνει απίστευτα πράγματα στο Eurobasket της Τσεχίας, βρίσκεται στους «8» της διοργάνωσης και το gazzetta.gr θυμάται τις μεγάλες στιγμές μιας ομάδας που παλεύει με κάθε της ικμάδα δύναμης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Οι Εθνικές μας ομάδες βάζουν σκοπό κάθε καλοκαίρι να μας... ξεσηκώνουν.

Εκεί που γενικότερα το κλίμα στην χώρα διέπεται από μιζέρια και δυστυχία έρχεται μια ομάδα που οι παίκτριες ή οι παίκτες της αποφασίζουν να «παλέψουν», όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για έναν ολόκληρο «δοκιμασμένο» σε πολλά επίπεδα λαό.

Ξεπερνώντας δυσκολίες και κοιτώντας στα μάτια όλα τα φαβορί οι Εθνικές μας ομάδες είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερες σε κάτι... Σε ψυχή!

Όπως τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά που ταξίδεψαν μέχρι την Τσεχία, με ταπεινότητα, αλλά με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα και μέσα σε 4 αγώνες έχουν κάνει και πάλι έναν ολόκληρο λαό να «φουσκώνει» από υπερηφάνεια.

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στους «8» της διοργάνωσης, αντιμετωπίζει την Πέμπτη το μεσημέρι την Τουρκία και η πρόκληση που έχει μπροστά της είναι τεράστια.

Είναι 40 λεπτά μακριά από το να βρεθεί στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και να γράψει ιστορία.

Η Μάλτση, η Καλτσίδου, η Σπανού και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια μαζεύτηκαν αποφασισμένα να γράψουν την δική τους ιστορία.

Πως αλλιώς να εξηγήσουμε τις 2 νίκες κόντρα στην υπερδύναμη της Ρωσίας, που από μόνο του ξεπερνάει κάθε φαντασία...

Η ομάδα μας είναι μια ομάδα ημίψηλη, η οποία να μεν γίνεται δύσκολο να την αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι στην άμυνα αλλά χρειάζεται τα κορίτσια να ξεπεράσουν όσους πόντους τους λείπουν σε πάθος, ένταση και πολλή προσπάθεια στην άμυνα.

Η Μάλτση, η Καλτσίδου κυρίως κουβάλησαν στις αποσκευές τους όρεξη και εμπειρία από τόσα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και επέστρεψαν ακόμα ένα καλοκαίρι για να δείξουν τον δρόμο προς την επιτυχία.

Συγκεκριμένα η Εβίνα Μάλτση δίνει το παρών 18 χρόνια στην Εθνική ομάδα, συγκεκριμένα από το 1999 και βρίσκεται ακόμα εκεί, δυνατή για να δώσει την έμπνευση και την σιγουριά που χρειάζεται μια ομάδα.

Στο τουρνουά μέχρι τώρα κάνει τις γνωστές εξαιρετικές της εμφανίσεις και μετρά 16.5 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Από κοντά και η Καλτσίδου, που με την εμπειρία της από το Γαλλικό πρωτάθλημα και το κορυφαίο επίπεδο στην Euroleague, επέστρεψε και κάνει τρομερό τουρνουά.

Μετρά 16.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ ενώ οι αντίπαλες άμυνες «τρομάζουν» όταν η Στέλλα παίρνει την μπάλα.

Από κοντά και η μικρότερη σε ηλικία Άρτεμις Σπανού που η εμπειρία της στο εξωτερικό την έχει και εκείνη ανεβάσει επίπεδο και «τρώει» όλο το ξύλο από τις ψηλότερες αντίπαλες που αντιμετωπίζει.

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ...

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας για να βρεθεί στους «4» του θεσμού και να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο που θα επισφραγίσει μια εξαιρετική προσπάθεια, όπως επίσης και την απευθείας πρόκριση στο Mundobasket του 2018.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει ακόμα μια φορά να γράψει στην ιστορία της μια 5η θέση στο Eurobasket του 2009, ενώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα η Ολυμπιακή μας ομάδα είχε καταφέρει να πάρει την 7η θέση.

Η Ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να έχει κάποιες επιτυχίες στους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά η πρόκληση του πρώτου Ευρωπαϊκού μεταλλίου είναι τεράστια.

Είναι μόλις η 2η φορά που καταφέρνουμε να περάσουμε στην 8άδα ενός Eurobasket και ειδικά ο τρόπος που το κατάφεραν τα κορίτσια του Κεραμιδά, με δύο νίκες κόντρα στην υπερδύναμη της Ρωσίας, είναι φυσικό να έχει σκορπίσει ενθουσιασμό και ελπίδες στην ελληνική ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις Ρωσίδες τις έχουμε βρει άλλες δύο φορές το 2001 όπου είχαμε χάσει με 45 πόντους διαφορά και το 2007 όπου είχαμε και πάλι ηττηθεί με σκορ 47 – 86.

Η «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η επόμενη αντίπαλος μας είναι η Τουρκία και η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι καθόλου εύκολη.

Οι Τουρκάλες προκρίθηκαν με 3 νίκες στον όμιλο τους για να βρεθούν στους «8» του θεσμού και βλέποντας τα στατιστικά τους υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες σε σχέση με την ελληνική ομάδα.

Η μεγάλη διαφορά παρατηρείται στην επίθεση όπου η ελληνική ομάδα έχει κατά μέσο όρο 62.5 πόντους, ενώ η τούρκικη έχει 70.3.

Επίσης και στα ριμπάουντ η τούρκικη ομάδα κατεβάζει 42.7, με την ελληνική ομάδα να έχει 35.8 «σκουπίδια».

Το «υπερόπλο» της Τουρκίας είναι η Χόλινγκσγουορθ, που παίζει στην θέση της σέντερ, έχει ύψος 1.97 και μετρά μέχρι τώρα στου τουρνουά 15.7 πόντους και 11.3 ριμπάουντ.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό οι ψηλές μας θα πρέπει να κάνουν τρομερή προσπάθεια για να καταφέρουν να περιορίσουν την πανύψηλη παίκτρια της Τουρκίας.

Τα κορίτσια μας έχουν κάνει απίστευτη δουλειά μέχρι τώρα και βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση.

Μένει ένας αγώνας για να γράψουν την δική τους ιστορία και να φτάσουν ένα βήμα πριν από ένα μετάλλιο που θα επισφραγίσει μια τεράστια προσπάθεια χρόνων ειδικά από τα μεγαλύτερα κορίτσια που δεν έχουν προδώσει πότε μια ομάδα που στηρίζεται στην αφοσίωση πρώτα και στο ταλέντο μετά.

Το σίγουρο είναι ότι κατάφεραν για ακόμα μια φορά με την δύναμη τους να γεμίσουν υπερηφάνεια έναν ολόκληρο λαό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα