Τεντόγλου στο Gazzetta: «Με άγχωσε αλλά δεν πίστευα ούτε λίγο ότι θα μείνω εκτός» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη
tentoglou miltos

bet365

Για πρώτη φορά ακούσαμε τον Μίλτο Τεντόγλου να δηλώνει δημόσια πως αγχώθηκε, όταν έμεινε με μόνο ένα άλμα για να προκριθεί στον τελικό του μήκους. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΙΩΝΗ

Σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να συμβούν τα πάντα. Με αυτή τη λογική, η σκέψη μας οδηγήθηκε στο κακό σενάριο όταν ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου είχε μείνει με μόνο ένα άλμα στον προκριματικό ενώ βρισκόταν εκτός τελικού ως εκείνη τη στιγμή, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη.

Όμως, δεν έπρεπε να αμφισβητήσουμε τον αθλητή που πήρε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την τελευταία του προσπάθεια. Ο ίδιος μιλώντας στο Gazzetta εξήγησε πως ίσως να αγχώθηκε λίγο όταν στην τρίτη του προσπάθεια γνώριζε πως ήταν στη 13η θέση και άρα εκτός τελικού όμως ήταν σίγουρος πως δεν θα γινόταν να κάνει άλμα κατώτερο των 8.15μ., που ήταν το όριο πρόκρισης:

«Εντάξει, είμαι βλάκας έκανα κακό αγώνα. Ήθελα να μπω στην προσπάθεια να τελειώσω, η αλήθεια είναι, και πήγα και έκανα δύο πόντους άκυρο. Και μετά νευρίασα, έκανε τη δεύτερη προσπάθεια και πάτησα πάρα πολύ πίσω. Ήταν 7.95μ. αλλά δεν έφτανε.

Ξέρω τι γίνεται μέσα στον αγώνα, εντάξει με άγχωσε λίγο αλλά δεν πίστευα ούτε λίγο να μείνω εκτός. Δηλαδή δε φοβήθηκα πως αυτό το άλμα που έκανα στην τρίτη προσπάθεια, θα είναι κάτω από 8.15μ.. Ούτε το άκυρο φοβόμουν, κοιτούσα τη βαλβίδα πως να κάνω άκυρο.

Στο πρώτο άλμα δεν κοίταξα τίποτα, γιατί έκανα καλά δοκιμαστικά. Εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και είπα έγκυρο θα είναι, και όντως νόμιζα πως είναι έγκυρο και αυτό με χάλασε εκεί. Εγώ επειδή έχω πιο πολλή εμπειρία, από τον Πίνοκ (έκανε 8.54μ. στον προκριματικό), μπαίνω πιο χαλαρά ενώ αυτός μπήκε όλα μέσα. Βέβαια, εγώ ήμουν ο χαζός στο τέλος γιατί έκανα τρία άλματα.

Όλα πολύ ωραία είναι στο στάδιο, ίδιο υλικό. Σαν το Τόκιο είναι, μου αρέσει εμένα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Τεντόγλου στο Gazzetta:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα