Ντρισμπιώτη το Gazzetta: «Έχω αποδείξει πως μπορώ να είμαι στην ελίτ, υπάρχει και η κακιά στιγμή» (vid)
Ορισμένες φορές οι αριθμοί μας παρασύρουν και αλλοιώνουν την πραγματική αξία ενός αποτελέσματος. Στον πρωινό τελικό των 20χλμ. βάδην γυναικών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στη 15η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ανάμεσα σε 48 αθλήτριες. Το κοινό που βρισκόταν στις κερκίδες για εκείνη πανηγύριζε όταν τερμάτισε, με την ίδια να τους λέει «που να έπαιρνα και μετάλλιο τι θα γινόταν».
Η Ντρισμπιώτη μέσα στη χρονιά έκανε σημαντικές αλλαγές: άλλαξε προπονητή, γκρουπ, ταξίδεψε μόνη για μεγάλο διάστημα, αποχωρίστηκε την οικογένειά της και το σπίτι της. Όλα για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Ο πρώτος της στόχος επετεύχθη όταν τον χειμώνα έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλμ. Βάδην και έπειτα ήρθε το χρυσό στο Ποντεμπράντι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων βάδην.
Η πρόκληση του Παγκοσμίου είναι διαφορετική όμως η απάντηση της Ελληνίδας παραμένει η ίδια: αποφασιστικότητα και πλάνο.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο Gazzetta, η κούρσα δεν πήγε όπως θα την ήθελα πράγμα που επιτρέπεται να συμβεί αλλά ακόμη και σήμερα που ένιωθε τα πόδια της βαριά και που η κούρσα δεν πήγε όπως θα ήθελε για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, βρέθηκε στη 15η θέση του κόσμου:
«Ήταν μία γρήγορη κούρσα, ξεκίνησε πιο γρήγορα από αυτό που εγώ θα ήθελα και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να είμαι σε αυτή τη γρήγορη κούρσα. Όταν δεν είσαι στους ρυθμούς από την αρχή, σίγουρα θα έχεις προβλήματα στο τέλος όπως και είχα. Ήθελα να πιστεύω πως θα μπορούσα να αντέξω αλλά δεν είναι τα πράγματα πάντα όπως τα θέλουμε ή έτσι ονειρικά που τα φτιάχνουμε στο μυαλό μας.
Μετά τα πρώτα 10 χιλιόμετρα, αφού είδα ότι δεν ήμουν μέσα σε αυτό που ήθελα, άρχισα να σκέφτομαι και την επόμενη κούρσα μου οπότε προσπάθησα να μείνω εκεί στση 15η θέση που ήμουν. Δεν μπορώ, όμως να πω πως είμαι ευχαριστημένη με τη θέση, η επίδοση είναι μία μέτρια επίδοση για μένα. Από τις «καλές» μέτριες επιδόσεις μου αλλά είμαι εντάξει, γιατί ξέρω ότι έχω έναν ακόμα δύσκολο αγώνα ένα 35άρι που θέλει καλή διαχείριση και καθαό μυαλό. Σήμερα ήμουν λίγο βαριά, ίσως να έπρεπε να το πάω λίγο αργά στην αρχή.
Σίγουρα με επηρέασε η ζέστη, είχε πολλή υγρασία και μούλιασαν τα χέρια μου από τα νερά που έριχνα ενώ τα πόδια μου καίνε. Μας κυνηγάει αυτό στο βάδην, έχουμε αγωνιστεί και σε χειρότερες συνθήκες αλλά δε θα βρούμε δικαιολογίες τώρα. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να βρέχει στο 35άρι, μου αρέσει και λειτουργώ καλύτερα. Δεν σημαίνει βέβαια πως θα βγει καλύτερη κούρσα έτσι γιατί εγώ έχω πέσει με βροχή, έχω σπάσει δόντια…
Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συναθλήτριά μου, τη Μόνταγκ, που κάνουμε μαζί προπόνηση και πήρε μετάλλιο. Ανήκω στο καλύτερο γκρουπ οπότε τι άλλο να ζητήσω;».
Οι προσδοκίες για την ίδια έχουν αυξηθεί, μετά από όσα έχει καταφέρει, όμως αυτό είναι κάτι που δεν της προσθέτει κανένα βάρος αλλά ούτε πίεση καθώς η ίδια γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και η πίεση των άλλων δεν την αφορά. Γιατί άλλωστε να την αφορά αφού έχει αποδείξει πως μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στην ελίτ του βάδην;
«Δεν πιέζομαι από τέτοια πράγματα. Εγώ κοιτάζω να δω αν έκανα λάθη στην προετοιμασία μου ή όχι. Έκανα ό,τι έπρεπε, έχω φύγει από το σπίτι μου εδώ και τρεις μήνες, μόνη μου σε διάφορα μέρη του κόσμου και συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω. Δεν πηγαίνουν όλα πάντα όπως τα θέλουμε. Και φέτος πήρα ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, νομίζω πως έχω αποδείξει πως μπορώ να βρίσκομαι στην ελίτ. Υπάρχει και η κακιά στιγμή και μακάρι να είναι αυτή η κακιά στιγμή μου, η 15η θέση», δήλωσε η Ντρισμπιώτη.
Η ίδια, θα έχει ακόμη έναν δυνατό αγώνα μπροστά της καθώς την Πέμπτη 24 Αυγούστου το πρωί θα αγωνιστεί στον τελικό των 35χλμ..
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
