Εμμανουήλ Καραλής: Με «όπλο» το χαμόγελο και την αισιοδοξία, πάει για την υπέρβαση στην Βουδαπέστη

Κώστας Ευθυμιάδης
O Εμμανουήλ Καραλής χαιρετάει το κοινό

bet365

Μετά από ένα δύσκολο 2022, ο Εμμανουήλ Καραλής επέστρεψε στην ελίτ και σε ένα δύσκολο αγώνισμα (επί κοντώ) θα προσπαθήσει να… εκπλήξει αρκετούς.

Την πιο δύσκολη ίσως σεζόν της καριέρας του είχε το 2022 ο Εμμανουήλ Καραλής.

Μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021, τίποτε δεν πήγε καλά εντός κι εκτός σταδίου για τον Μανόλο το 2022. Εκτός τελικού στο Παγκόσμιο του Ορεγκον, εκτός τελικού και στο Μόναχο στο Ευρωπαϊκό.

Οι επιδόσεις του δεν θύμιζαν τον Καραλή που ξέραμε, αλλά υπήρξαν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν αυτή την εικόνα και δεν ήταν μόνο οι τραυματισμοί…
Αυτά άλλαξαν τον περασμένο χειμώνα όπου αποφάσισε να συνεχίσει προπονήσεις σε πιο οικογενειακό κλίμα, μαζί με τον πατέρα του και με συνεργάτη τον Γιώργο Πομάσκι.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα. Μεγάλο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό με 5,86μ., αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο με άλμα στα 5,75μ., ενώ στον ανοιχτό έχει ήδη 5,82μ.

O Καραλής στο βάθρο του Ευρωπαϊκού κλειστού

Τα άλματα αυτά, στο επίπεδο που είναι το επί κοντώ αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, φέρνουν μία θέση στην 8αδα που είναι το μίνιμουμ που θα ψάξει ο σπουδαίος πρωταθλητής μας. Το μάξιμουμ, η υπέρβαση δηλαδή, απαιτεί ένα… πανελλήνιο ρεκόρ.

Το επί κοντώ έχει ξεφύγει κι ο Μανόλο θέλει να ακολουθήσει

Το επί κοντώ έχει… ξεφύγει καθώς φέτος υπάρχουν τρεις αθλητές που έχουν γράψει 6 μέτρα, με τον έναν (Ντουπλάντις) να το κάνει σχεδόν σε όλους τους αγώνες του. Αν προσθέσει κανείς τους Αμερικανούς, τον Ομπιένα και τον Γκούτορμσεν, τα πράγματα δείχνουν εξαιρετικά δύσκολα για βάθρο.

Πώς μπορεί να έρθει αυτό; Κατ’ αρχάς με ένα ρεκόρ του Μανόλο. Ενα άλμα σίγουρα πάνω από τα 5,85μ., που ακόμη κι αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί μετάλλιο. Ισως, αν εμφανιστούν κατώτεροι των φετινών τους ρεκόρ οι περισσότεροι επικοντιστές ή αν έρθει με την πρώτη προσπάθεια. Επομένως οτιδήποτε παραπάνω έρθει, θα μπορούμε να μιλάμε για βάθρο με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μπορεί να το κάνει; Η απάντηση είναι πως, ναι! Από τον ίδιο θα εξαρτηθεί η επίδοσή του αφού δεν μπορεί να ελέγξει το τι θα κάνουν οι άλλοι.

Ο Καραλής, με το χαμόγελο στα χείλη, το οποίο επέστρεψε μετά από την περσινή «σκοτεινή» γι’ αυτόν χρονιά, πάει δίχως έχοντας τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει.

Εχει την σωστή ομάδα δίπλα του και την… αύρα του φίλου του, του Μίλτου Τεντόγλου, που θα φροντίσει μερικά 24ωρα πριν από αυτόν, να του δώσει ψυχολογία με το (χρυσό πιστεύουμε) μετάλλιο που θα πάει να κατακτήσει στο μήκος. Η υπέρβαση για τον Fly Manolo Fly, μπορεί να έρθει στην Ουγγρική πρωτεύουσα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα