Ντουπλάντις: Εκανε το quintuple με παγκόσμιο ρεκόρ 6,21μ.! (vids)

Newsroom
Ντουπλάντις: Εκανε το quintuple με παγκόσμιο ρεκόρ 6,21μ.! (vids)

bet365

Ο Αρμαντ Ντουπλάντις δεν είχε αντίπαλο ούτε στο Γιουτζίν και πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ.

Αυτό που κυνηγούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, το πέτυχε ο Αρμάντ Ντουπλάντις.

Ο Σουηδός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και πλέον είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλο και στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτό και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτό και κλειστού). Και το πέτυχε με ένα ακόμη μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ.!

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 5,70μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,87μ. και στη συνέχεια με την πρώτη πέρασε τα 5,94μ. και τα 6,00μ., που του εξασφάλισαν και το χρυσό. Εβαλε τον πήχη στα 6,06μ. για ρεκόρ αγώνων, το οποίο το πέρασε πολύ άνετα με την πρώτη προσπάθεια και μετά πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ. με... +15 εκατοστά!

Στην πρώτη προσπάθεια πέρασε από κάτω, αλλά στην δεύτερη τα κατάφερε και έγραψε ιστορία, κλείνοντας το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μάλιστα έκανε και πολύ εύκολα!

Το εκπληκτικό είναι πως σύμφωνα με το γράφημα των διοργανωτών, ο Σουηδός πέρασε 14,9 εκατοστά πάνω από το 6,21μ., δηλαδή στα 6,36μ.!!!

Ο Ντουπλάντις έχει περάσει στην καριέρα του σε 46 αγώνες τα 6 μέτρα κι αυτό ήταν το 5o παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό, ενώ έχει σημειώσει και 4 στον κλειστό.

Το αργυρό πήγε στον Αμερικανό Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94μ., ενώ ο Φιλιπινέζος Ερνεστ Ομπιένα πήρε το χάλκινο, που είναι το πρώτο στην ιστορία της χώρας του στο άθλημα. Πέρασε με την δεύτερη τα 5,94μ. και έκανε ρεκόρ Ασίας.

Τέταρτος έμεινε ο Μπραζ με 5,87μ., με τον Λαβιλενί να ακολουθεί με ίδιο άλμα, σε δύο προσπάθειες.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα