Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας

bet365

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Ορεγκον ανήκει στο παρελθόν και το Gazzetta κάνει τον απολογισμό του για την ελληνική παρουσία.

Γλυκόπικρη γεύση αφήνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώθηκε στο Γιουτζίν της Πολιτείας του Ορεγκον, όσον αφορά την ελληνική ομάδα.

Γλυκόπικρη γιατί, κακά τα ψέματα, ένα μετάλλιο θεωρούσαμε δεδομένο (Τεντόγλου), αλλά δεν ήταν χρυσό εξαιτίας βέβαια όχι του Μίλτου, αλλά του Κινέζου Βανγκ στο τελευταίο του άλμα, άρπαξε τη νίκη από τον Ελληνα πρωταθλητή.

Το μετάλλιο βέβαια ήρθε και λίγο έλειψε να έχουμε άλλα δύο από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και την Κατερίνα Στεφανίδη, που κατάφεραν να πλασαριστούν μέσα στην 5αδα.

Ωστόσο, αν βάλουμε κάτω το σύνολο της ελληνικής αποστολής και αφαιρέσουμε από την εικόνα το βάδην που είναι απευθείας τελικός, από τις 14 συμμετοχές (οι άλλες 5 ήταν στο βάδην), είχαμε μόνο τρεις προκρίσεις σε τελικούς. Αυτές των Τεντόγλου, Στεφανίδη και Φραντζεσκάκη. Εικόνα που συνολικά δεν είναι αυτή που περίμενε κανείς (με όποια ελαφρυντικά υπάρχουν βέβαια για τους περισσότερους αθλητές).

Η Κατερίνα Στεφανίδη

Το Gazzetta κάνει έναν άπολογισμό της συνολικής παρουσίας και βαθμολογεί τους 19 αθλητές και αθλήτριες, που εκπροσώπησαν τη χώρα, με βάση την επίδοση, την θέση και τις συνθήκες που αγωνίστηκαν, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις προσδοκίες που υπήρχαν για τον καθένα ξεχωριστά.

Η παρουσία της ελληνικής ομάδας

2η θέση: Μίλτος Τεντόγλου (Μήκος, 8,32μ.)

Δεν έβγαλε το μεγάλο άλμα όπως ανέφερε ο ίδιος, όμως σε άλλη μία διοργάνωση είναι στο βάθρο και μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του. Εκανε καλό τελικό με σταθερά άλματα πάνω από τα 8,20μ. και δεν έχασε το χρυσό από δικά του λάθη, αλλά από μια καλή προσπάθεια ενός αντιπάλου του, στο φινάλε του τελικού.

Βαθμολογία: 9/10

4η θέση: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (35χλμ. βάδην, 2:41.58)

H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Στα 38 της πανελλήνιο ρεκόρ και μία ανάσα από ένα μετάλλιο σε ένα πολύ απαιτητικό αγώνισμα. Είχαμε μία κρυφή ελπίδα πως θα είναι εκεί ψηλά και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο και έφτασε πολύ κοντά.

Βαθμολογία: 10/10

5η θέση: Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ, 4,70μ.)

Ξέραμε πως για να ανέβει στο βάθρο θα έπρεπε να κάνει μεγάλο φετινό ρεκόρ στα μισά της περιόδου. Εκανε φετινό ρεκόρ μεν, αλλά δεν ήταν αρκετό για να την βάλει στο βάθρο όπως αποδείχθηκε. Δεν έχει βέβαια να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν η Στεφανίδη που σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις, είναι ψηλά στην κατάταξη.

Βαθμολογία: 9/10

9η θέση: Χρήστος Φραντζεσκάκης (Σφυροβολία, 77,04μ.)

Ο ταλαντούχος πρωταθλητής κατάφερε να μπει στον τελικό κι εκεί στις λεπτομέρειες δεν μπήκε στην 8αδα που ήταν ο στόχος του. Ενατη θέση με βολή στα 77,04μ. όμως δεν είναι άσχημα για έναν αθλητή που θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον. Μοναδικό ψεγάδι ίσως η επίδοση που θα μπορούσε να ρίξει λίγο παραπάνω.

Βαθμολογία: 9/10

13η θέση: Τατιάνα Γκούσιν (ύψος, 1,90μ.)

Εκανε μεγάλη προσπάθεια και πραγματικά ήταν κρίμα που για μία λεπτομέρεια δεν μπήκε στον τελικό, για μία θέση. Ένα άκυρο άλμα στο 1,86μ. ήταν αυτό που της στέρησε μία πολύ σημαντική επιτυχία και υπέρβαση, σε έναν προκριματικό όπου ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ.

Βαθμολογία: 9/10

19η θέση: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία, 58,15μ.)

Δεδομένα δεν περιμέναμε να περάσει στον τελικό, ωστόσο περιμέναμε να δούμε μια βολή πάνω από τα 60 μέτρα. Αυτή δεν ήρθε και είναι κρίμα γιατί η πρόκριση κρίθηκε λίγο πάνω από τα 61 μέτρα.

Βαθμολογία: 5/10

20η θέση: Ελίνα Τζένγκο (Ακοντισμός, 57,12μ.)

Εχει το «ελαφρυντικό» της πρωτάρας σε τέτοιο επίπεδο, ωστόσο θα περιμέναμε μία καλύτερη βολή και τουλάχιστον να είναι στην 12αδα του τελικού από τη στιγμή που πήγε με την δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Είναι βέβαια μία περίεργη σεζόν για την ίδια με σκαμπανεβάσματα και δεδομένα το μέλλον της ανήκει. Με μια βολή ελάχιστα πάνω από τα 59 μέτρα θα ήταν τελικό κι αυτό είναι το απογοητευτικό της υπόθεσης. Δικαιούται όμως έναν κακό αγώνα, ειδικά όταν μιλάμε για το πρώτο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Βαθμολογία: 5/10

22η θέση:Ελένη Πόλακ (Επί κοντώ, 4,35μ.)

Σε μία χρονιά με αρκετά προβλήματα, πήγε να δοκιμάσει την τύχη της στο Ορεγκον. Δεν της βγήκε ο προκριματικός, αλλά δεν μπορεί κανείς να της καταλογίσει κάτι, πλην ίσως μίας καλύτερης επίδοσης στον προκριματικό.

Βαθμολογία: 5/10

22η θέση: Εμμανουήλ Καραλής (Επί κοντώ, 5,50μ.)

O Εμμανουήλ Καραλής

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει αρκετά προβλήματα για τον Μανόλο που μετά την 4η θέση στο Τόκιο, ήρθε ένας τραυματισμός που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού. Από τότε δεν έχει βρει ρυθμό και μάλλον αναμενόμενα έμεινε εκτός τελικού. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν το πάλεψε όμως.

Βαθμολογία: 6/10

22η θέση: Κυριακή Φιλτισάκου (20χλμ. βάδην, 1:34.55)

Εκανε φετινό ρεκόρ και για λεπτομέρειες δεν τερμάτισε μέσα στην 20αδα. Πολύ καλή παρουσία για την 21χρονη αθλήτρια που είναι στον σωστό δρόμο.

Βαθμολογία: 7/10

24η θέση: Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ, 4,35μ.)

Μία χρονιά μετά από Ολυμπιακούς Αγώνες, με πολλά προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη ρυθμού. Ηταν εξ αρχής δύσκολο να την δούμε στον τελικό με βάση το πως κύλησε η σεζόν και έτσι κι έγινε. Εχει φέρει τόσες διακρίσεις, που ένας κακός αγώνας σε μεγάλη διοργάνωση, είναι στο πρόγραμμα.

Βαθμολογία: 5/10

24η θέση: Σπυριδούλα Καρύδη (Τριπλούν, 13,62μ.)

Μεταβατική σεζόν για την Καρύδη που φέτος ρίχνει το βάρος στις εξετάσεις που δίνει. Στο Παγκόσμιο πήγε κυρίως για να πάρει το βάπτισμα του πυρός. Δεν την αντιπροσωπεύει βέβαια η επίδοση, αλλά δεν διεκδικούσε και κάτι.

Βαθμολογία: 5/10

25η θέση: Μιχάλης Αναστασάκης (Σφυροβολία, 72,40μ.)

Ο έτερος σφυροβόλος της ελληνικής αποστολής. Θα μπορούσε να μπει τελικό, όμως η επίδοσή του ήταν αρκετά κάτω από τις βολές που μας έχει συνηθίσει.

Βαθμολογία: 5/10

25η θέση: Νικόλας Σκαρβέλης (Σφαιροβολία, 19,55μ.)

Πήγε τελευταία στιγμή στην διοργάνωση μέσω πρόσκλησης αλλά το πάλεψε για να βγάλει μία βολή πάνω από τα 20 μέτρα. Πήγε με τη χειρότερη επίδοση από τους 30 που αγωνίστηκαν και κατετάγη 25ος.

Βαθμολογία: 6/10

26η θέση: Τάσος Λατιφλάρι (Σφαιροβολία, 18,98μ.)

Σίγουρα περιμέναμε μία βολή πάνω από τα 19 μέτρα και δεν απείχε και πολύ. Ίδια περίπτωση με τον Σκαρβέλη, πήγε με πρόσκληση της τελευταίας στιγμής. Δεν του βγήκε ο αγώνας όμως.

Βαθμολογία: 5/10

26η θέση: Σταματία Σκαρβέλη (Σφυροβολία, 67,20μ.)

H Σταματία Σκαρβέλη

Μακριά από τις επιδόσεις που περίμενε η ίδια και δικαιολογημένα εκτός τελικού. Σίγουρα είναι για πολύ παραπάνω.

Βαθμολογία: 5/10

27η θέση: Έφη Κουρκουτσάκη (35χλμ. βάδην, 3:02.27)

Εκανε ατομικό ρεκόρ κατά 9 λεπτά σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Τεράστια προσπάθεια, που η θέση στην κατάταξη την αδικεί σαν εικόνα.

Βαθμολογία: 8/10

28η θέση: Χριστίνα Παπαδοπούλου (20χλμ. βάδην, 1:37.20)

Εκανε φετινό ρεκόρ στο 20αρι και πήγε να αγωνιστεί και στα 35χλμ, ωστόσο εκεί δεν τερμάτισε. Ούτε καλά, ούτε άσχημα.

Βαθμολογία: 6/10

29η θέση: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (35χλμ. βάδην, 2:34.48)

Κατάφερε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ 24 ώρες πριν ήταν με πυρετό. Δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, αλλά πέτυχε αυτό που ήθελε, που ήταν ένα ρεκόρ.

Βαθμολογία: 8/10

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα