Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Εκτός ο Σκάντλινγκ για παραβίαση των κανόνων περί ντόπινγκ

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Εκτός ο Σκάντλινγκ για παραβίαση των κανόνων περί ντόπινγκ

bet365

Ο Αμερικανός δεκαθλητής Γκάρετ Σκατλινγκ αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς απέτυχε τρεις φορές να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ.

Το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του δεκάθλου, δεν θα μπει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ο λόγος για τον Αμερικανό Γκάρετ Σκάτλινγκ, ο οποίος παραμονή της έναρξης του δεκάθλου, ανακοινώθηκε πως αποβάλλεται λόγω παραβίασης του κανονισμού περί ντόπινγκ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 29χρονος απέτυχε για τρίτη φορά να βρεθεί για έλεγχο ντόπινγκ, καθώς τα στοιχεία που είχε δώσει ώστε να περάσει από έλεγχο, δεν αποδείχθηκαν αληθή.

Ο Σκάντλιγκ αποδέχτηκε τη ποινή του και έτσι, περιμένει να μάθει πόσο μεγάλη θα είναι. Ο Αμερικανός που δοκίμασε την τύχη του να μπει στο NFL με τις ομάδες της Ατλάντα και του Τζάκσονβιλ, είχε κερδίσει τα τράιαλς με 8.867 βαθμούς που είναι και η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά και 7η όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Σκάτλινγκ κινδυνεύει με αποκκλεισμό από τους αγώνες ως και 18 μήνες. Πάντως, προς τιμήν του παραδέχτηκε το λάθος του.

«Δεν υπάρχει επιείκεια για να είσαι… ξεχασιάρης. Πρέπει να αναλάβεις όμως τις ευθύνες σου και να προχωρήσεις» έγραψε στα σόσιαλ.

Είναι ο τρίτος αθλητής που τιμωρείται στην διάρκεια των αγώνων για παραβίαση των κανόνων περί ντόπινγκ και ο δεύτερος Αμερικανός.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα