Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Η Τζερούτο το χρυσό στα στιπλ με ρεκόρ αγώνων

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Η Τζερούτο το χρυσό στα στιπλ με ρεκόρ αγώνων

bet365

Η Νόρα Τζερούτο επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις με άλλη υπηκοότητα και πήρε μεγάλη νίκη στα 3.000 μέτρα στιπλ με την 3η επίδοση όλων των εποχών (8:53.02), σε μία σπουδαία κούρσα.

Πέρυσι η Νόρα Τζερούτο έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς έπρεπε να περάσει ένα διάστημα για να μπορέσει να αγωνιστεί από την στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα.

Πήρε μεταγραφή από την Κένυα στο Καζακστάν και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο με ένα μεγάλο ρεκόρ αγώνων στα 3.000 μέτρα στιπλ. Τερμάτισε σε χρόνο 8:53.02, αφήνοντας πίσω της τις δύο αθλήτριες της Αιθιοπίας, με την επίδοσή της να είναι η 3η όλων των εποχών.

Η Κενυατικής καταγωγής πρωταθλήτρια, πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη της και την επίδοσή της... τσιρίζοντας αρχικά στο έδαφος και στη συνέχεια με μία βουτιά στη λίμνη των στιπλ.

Η Βερκούχα Γκετάτσιου έκανε εθνικό ρεκόρ με 8:54.61 (και 4η επίδοση όλων των εποχών), ενώ η Μεκίντες Αμπέμε με 8:56.08 έκανε ατομικό ρεκόρ (5η επίδοση όλων των εποχών) και πήρε το χάλκινο, με την Γιάβι να μένει 4η αφού έμεινε από δυνάμεις στην τελική ευθεία.

Σπουδαία επιτυχία για την Αλβανία η 5η θέση της Λουίζα Γκέγκα που έκανε εθνικό ρεκόρ με χρόνο 9:10.04.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα