Στεφανίδη: Πάλεψε για το μετάλλιο, κατετάγη 5η στον κόσμο (vids)

Στεφανίδη: Πάλεψε για το μετάλλιο, κατετάγη 5η στον κόσμο (vids)

bet365

Κοντά στο μετάλλιο ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη που έκανε φετινό ρεκόρ με 4,70μ., αλλά την κράτησε στην 5η θέση του κόσμου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε μία ανάσα από ένα ακόμη μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δεν τα κατάφερε, ωστόσο κατέκτησε την 5η θέση στον κόσμο, ξεπερνώντας τον εαυτό της για το 2022, καθώς πέρασε τα 4,70μ. με το τρίτο της άλμα, σε μία αξιόλογη προσπάθεια.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό, περνώντας με την πρώτη τα 4,45μ., σε ένα άλμα που ήταν σχεδόν 20 εκατοστά πιο ψηλό. Στο άλμα αυτό, από τις 15 αθλήτριες, πέρασαν οι 11.

Το ίδιο έκανε και στα 4,60μ., όπου και πάλι πέρασε χωρίς πρόβλημα και έμεινε μέσα στον αγώνα.

Αλλες έξι συνολικά το πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια, με τον αγώνα να συνεχίζεται στα 4,70μ. με οκτώ συνολικά αθλήτριες (η Σούτεϊ χρειάστηκε τρία άλματα να το περάσει).

Τα 4,70μ. ήταν το πέρασμα που θα έκρινε πολλά στον αγώνα. Τρεις το πέρασαν με την πρώτη (Μόρις, Κένεντι, Σούτεϊ), με την Κατερίνα σε περίπτωση που το κατάφερνε, θα έκανε φετινό ρεκόρ.

Το πρώτο της άλμα δεν ήταν καλό, ενώ στο δεύτερο, έριξε στο κατέβασμα τον πήχη. Στο τρίτο και κρίσιμο άλμα της πέρασε με μεγάλη άνεση και έτσι έκανε φετινό ρεκόρ.

Ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσει και τα 4,80μ. στη συνέχεια για να μπει στα μετάλλια.

Εχασε το πρώτο άλμα και βλέποντας τρεις να περνούν τα 4,80μ. (Μόρις, Κένεντι, Ναζότ) δεν είχε νόημα να συνεχίσει εκεί και πήγε για δύο άλματα στα 4,85μ., ένα πέρασμα που έχει να περάσει αρκετό καιρό.

Με την Σούτεϊ να μένει εκτός, η πρώτη τριάδα μαζί με την Στεφανίδη συνέχιζαν για τα τρία μετάλλια.

Η Ναζότ έκανε την ανατροπή και με 4,85μ. πέρασε πρώτη, με την Μόρις να το περνά επίσης, αλλά με την δεύτερη προσπάθεια. Η Κατερίνα δεν ανέβηκε καν στην τελευταία της προσπάθεια και κατετάγη πέμπτη, με την Κένεντι να εξασφαλίζει το χάλκινο μετάλλιο και τις δύο Αμερικανίδες, που γυμνάζονται μαζί στην Ατλάντα με τον πρώην ολυμπιονίκη Μπραντ Γουόκερ, να μάχονται για το χρυσό.

Με τον πήχη στα 4,90μ. καμία από τις δύο δεν κατάφερε να το περάσει (πιο κοντά ήταν η Μόρις που για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, κατακτώντας το τέταρτο της αργυρό στην διοργάνωση) κι έτσι η Ναζότ, που στα 4,70μ. ήταν εκτός μεταλλίων, να κερδίζει το χρυσό, ένα χρόνο μετά τον τίτλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Ναζότ (ΗΠΑ) 4,85μ.
  2. Μόρις (ΗΠΑ) 4,85μ.
  3. Κένεντι (Αυστραλία) 4,80μ.
  4. Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,70μ.
  5. Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,70μ.
  6. Μούρτο (Φινλανδία) 4,60μ.
  7. Λι (Κίνα) 4,60μ.
  8. Μόζερ (Ελβετία) 4,60μ.
  9. Νιούελ (Καναδάς) 4,45μ.
  10. Οτσέρε (Γερμανία) 4,45μ.
  11. Σαπέλ (Γαλλία) 4,45μ.
  12. Λίον (ΗΠΑ) 4,30μ.
  13. Ζου (Κίνα) 4,30μ.
  14. Σεβριέ (Γαλλία) άκυρη
  15. ΜακΤάγκαρντ (Νέα Ζηλανδία) άκυρη
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα