Φραντζεσκάκης: «Τι 8ος, τι 9ος, εγώ το χάρηκα» (vid)

Newsroom
Φραντζεσκάκης: «Τι 8ος, τι 9ος, εγώ το χάρηκα» (vid)

bet365

Ικανοποιημένος με την παρουσία του στον τελικό παρά το… μπάχαλο των κριτών ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έγινε, άθελά του, ο πρώτος αθλητής που έριξε έξι βολές σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, ενώ δεν ήταν 8αδα.

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας κατετάγη ένατος, αλλά θα έπρεπε να είναι 8ος, καθώς η μία βολή του που ήταν πάνω από τα 77 μέτρα, μετρήθηκε 10 μέτρα πιο κάτω. Οι κριτές κατάλαβαν το λάθος τους και τον έβαλαν να ρίξει ξανά, όμως επειδή η βολή του δεν τον έβαζε 8αδα, του επέτρεψαν να κάνει και τις έξι βολές.

«Η υπόθεσή μου απασχόλησε όλο το στάδιο. Εχασαν την βολή μου και ξέρω ότι ήταν μεγαλύτερη. Αποφάσισαν να ρίξω ξανά και επειδή δεν ήταν βολή 8αδας, είδαν ότι δεν είναι δίκαιο και με έβαλαν να ρίξω έξι βολές. Το ίδιο μου κάνει βέβαια η 8η και η 9η θέση. Χαίρομαι που μπήκα τελικό γιατί αυτός ήταν ο στόχος» είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Φραντζεσκάκης και πρόσθεσε:

«Μου άρεσε το στάδιο και το κλίμα στην κερκίδα. Πίστεψα ότι θα ρίξω παραπάνω. Ήθελα να δείξω ότι μπορώ. Με είχε αγχώσει λίγο όλο αυτό που έγινε και δεν μου βγήκε κάτι καλύτερο. Θα κάνω δύο αγώνες στο εξωτερικό και μετά στο Ευρωπαϊκό θα βάλω στόχο κάτι παραπάνω μιας και θα λείπουν οι Αμερικανοί».

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα