Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εκτός αγώνων οι Λόρενς Τσερόνο και Ράντολφ Ρος

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εκτός αγώνων οι Λόρενς Τσερόνο και Ράντολφ Ρος

bet365

Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Λόρενς Τσερόνο και ο Αμερικάνος 400άρης Ράντολφ Ρος αποβλήθηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον βρέθηκαν ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Λόρενς Τσερόνο και ο Αμερικάνος πρωταθλητής των 400μ., Ράντολφ Ρος, όπως ανακοίνωσε θ Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Ο Λόρενς Τσερόνο, 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και με ρεκόρ στις 2ώρ.03:04, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της ουσίας τριμεταζιδίνη, που βρίσκεται στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA και λειτουργεί ως μεταβολικός ρυθμιστής στο σωματικό λίπος. Ο Κενυάτης πέρασε από αιφνιδιαστικό έλεγχο στις 23 Μαΐου και η AIU έλαβε το πόρισμα του εργαστηρίου της Λωζάνης για το θετικό αποτέλεσμα στις 13 Ιουνίου.

Ο αθλητής ταξίδεψε στο Γιουτζίν και την επομένη ενημερώθηκε σχετικά, που αποκλείστηκε από το μαραθώνιο που θα γίνει την Κυριακή (17/7, 16:15). Η AIU έστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στο εργαστήριο για την καθυστέρηση των 47 ημερών στην εξέταση του δείγματος, που στέρησε τη δυνατότητα σε άλλον Κενυάτη να αντικαταστήσει τον Τσερόνο.

Από την πλευρά του ο Ράντολφ Ρος πλήρωσε την ανεπιτυχή προσπάθεια από την AIU να λάβει δείγμα του στις 18 Ιουνίου., του επέβαλε προσωρινή αναστολή συμμετοχής σε αγώνες με άμεση ισχύ, κάτι που δεν του επιτρέπει να λάβει μέρος στα 400μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Ρος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα