Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Οι Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης και η Σκαρβέλη κυνηγούν την πρόκριση στη σφυροβολία

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Οι Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης και η Σκαρβέλη κυνηγούν την πρόκριση στη σφυροβολία

bet365

Στη μάχη πρόκρισης στους τελικούς της σφυροβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον μπαίνουν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι του ελληνικού στίβου. Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης στους άνδρες, η Σταματία Σκαρβέλη στις γυναίκες

Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης ρίχνονται πρώτοι από ελληνικής πλευράς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον .

Μετέχουν την Παρασκευή (15/7) στα δύο προκριματικά γκρουπ της σφυροβολίας ανδρών. Το όριο πρόκρισης ορίστηκε στα 77.50μ., με 30 αθλητές να παίρνουν μέρος στον προκριματικό και οι 12 με τις καλύτερες επιδόσεις να προκρίνονται στον τελικό του αγωνίσματος, το Σάββατο (16/7, 22:00).

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών, μετέχοντας στον 1ο προκριματικό όμιλο της σφυροβολίας (19:05, ώρα Ελλάδας). Ο 22χρονος στη δεύτερη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ταξίδεψε στις ΗΠΑ με την 9η επίδοση από τους συμμετέχοντες. Στις 5 Ιουνίου σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 78.15μ., στο Χορζόφ, επίδοση που του δίνει την αισιοδοξία πως μπορεί να βγάλει τη βολή που θα τον στείλει στον τελικό.

Στο 2ο προκριματικό γκρουπ (20:30) θα πάρει μέρος ο Μιχάλης Αναστασάκης και θα επιδιώξει τη βολή που θα τον στείλει στον τελικό. Ο 28χρονος πρωταθλητής προέχεται από τραυματισμό, ωστόσο στη διάρκεια της σεζόν σημείωσε βολή στα 77.30μ, στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης, που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα έχασε την πρόκριση στον τελικό για μια θέση, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση στην κατάταξη.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει και τον προκριματικό στη σφυροβολία γυναικών, με τη Σταματία Σκαρβέλη να μετέχει στο 2ο προκριματικό όμιλο (23:30, ώρα Ελλάδας).

σκαρβελη

Η 27χρονη πρωταθλήτρια στις 21 Μάη σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 71.43μ. στην Αριζόνα, με το όριο πρόκρισης στον τελικό να είναι στα 73.50μ. Μετέχουν συνολικά 30 αθλήτριες, με τις 12 καλύτερες να προκρίνονται για τον τελικό της Κυριακής (17/7, 21:35, ώρα Ελλάδας).

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα