Καραλής στο Gazzetta: «Είχα έρθει με τη 13η επίδοση και πήρα χάλκινο, το αφιερώνω στη μαμά μου» (vid)

καραλης

bet365

Ευτυχισμένος, με τη σημαία στην αγκαλιά του και με ανυπομονησία να φορέσει το μετάλλιο στον λαιμό του, μίλησε στο Gazzetta ο Ελληνας πρωταθλητής Εμμανουήλ Καραλής.

Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Εμμανουήλ Καραλής στη μεικτή ζώνη, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με 5.85μ στο επί κοντώ ανδρών.

Απόλυτα ανακουφισμένος και με όση αυτοπεποίθηση του χρειαζόταν για τη δύσκολη κα γεμάτη συνέχεια που θα έχει στον ανοιχτό στίβο, ο Καραλής μίλησε στο Gazzetta για όσα συνέβησαν σήμερα και αποκάλυψε που αφιερώνει το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο:

«Τι να πω ρε παιδιά; Δεν το περίμενα πραγματικά. Οντως δεν το περίμενα. Είχα έρθει 13ος, με τη 13η επίδοση. Η σεζόν σεζόν φέτος ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μου έβγαιναν τα άλματα, μου έβρισκα τα κοντάρια, πολλά λάθη. Αλλά ναι, κατάφερα να βγω τρίτος στον κόσμο.

Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Πρέπει να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένεια μου, τους συναθλητές μου που είχαν έρθει να με δουν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Και... ναι, είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος, πρέπει να το συνειδητοποιήσω αυτό που έκανα!

Εγώ είχα δεδομένο ότι δεν θα έρθω, αλλά η μητέρα μου πίστευε πάρα πολύ σε μένα και την ευχαριστώ πάρα πολύ. Γιατί όταν μια μητέρα δείχνει την αγάπη της και την εμπιστοσύνη της στο παιδί της, πραγματικά μπορεί να κάνει να κάνει μεγάλα πράγματα. Οπότε αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην μητέρα μου, που όταν πάω σε ξενοδοχείο θα της δώσω μια μεγάλη αγκαλιά, ένα μεγάλο φιλί και θα της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ

Εδώ το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να πάω και να εκτελέσω. Ο Χάρης ο Καραλής, ο προπονητής μου και πατέρας μου, έκανε τρομερή δουλειά στο κοουτσάρισμα σήμερα οπότε εγώ απλά εκτελούσα και μπράβο και στον προπονητή μου, που κατάφερε να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες και τις άσχημες προσπάθειες.

Σίγουρα αυτό που έχουμε βάλει στόχο είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το εαυτό μας. Θέλω να κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ και από 'κει και πέρα θέλω να παραμείνει υγιής, να είμαι συνεπής στα ύψη και στους αγώνες. Η σεζόν είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουμε πάρα πολλούς αγώνες μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς, οπότε το βασικότερο είναι να ξεκουραστεί το σώμα μου να ηρεμήσει και το μυαλό μου και από τέλος του μήνα θα ξεκινήσω την προετοιμασία για την ανοιχτή σεζόν.

Δεν είχα κάνει τις επιδόσεις που ήθελα φέτος. Στην ομάδα ήθελα να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση γιατί όποτε φοράω το εθνόσημο θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Όπως κύλησε ο αγώνας και πίστευα σιγά σιγά στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου και ο προπονητής μου έλεγε ότι είμαι καλά και έτσι είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση και κατάφερα να γίνω χάλκινος. Χάλκινος!

Δείτε τις δηλώσεις του Καραλή στο Gazzetta

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Εurokinissi
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα