Ματία Φουρλάνι στο Gazzetta: «To να ανέβω στο βάθρο με τον Τεντόγλου είναι απίστευτο»

Πηνελόπη Γκιώνη
furlani tentglou

bet365

Με θαυμασμό και απέραντη εκτίμηση μίλησε ο αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου, Ματία Φουρλάνι, για τον Ελληνα πρωταθλητή.

Ο μόλις 19 ετών δευτεραθλητής κόσμου στον κλειστό, Ματία Φουρλάνι, που κόντραρε τον Έλληνα πρωταθλητή Μίλτο Τεντόγλου, στον σημερινό τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο κλειστού της Γλασκόβης, εξέφρασε τον απέραντο θαυμασμό του για τον κορυφαίο μηκίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φουρλάνι που έγινε ο νεότερος άλτης του μήκους που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση, στάθηκε παραδίπλα από τον Τεντόγλου στη μεικτή ζώνη και ενώ ήταν τυλιγμένος με την ιταλική σημαία, μιλούσε με φοβερό θαυμασμό για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή τονίζοντας πόση έμπνευση έχει αντλήσει από εκείνον.

«Για μένα ο Τεντόγλου είναι ο μεγαλύτερος αθλητής της γενιάς μας, παρακολουθώ το ταξίδι του από το Ρίο, το Λονδίνο... Βλέπω εμένα και έπειτα βλέπω αυτόν και κάθε φορά το να μιλάω μαζί του είναι φοβερό. Είναι πραγματική έμπνευση για μένα.

Καταπληκτικό είναι αυτό που συνέβη εδώ γιατί στη Βουδαπέστη τον παρακολούθησα να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο σε μία πολύ διαφορετική κατάσταση και τώρα θα ανέβουμε μαζί στο βάθρο, είναι απίστευτο για μένα», δήλωσε ο Φουρλάνι μιλώντας στο Gazzetta ενώ στην ερώτηση αν θεωρεί πως θα μπορέσει να νικήσει τον Τεντόγλου σύντομα, απάντησε:

«Ο χρόνος είναι η απάντηση αυτής της ερώτησης. Εγώ δουλεύω σκληρά και θέλω να βελτιωθώ, γιατί αυτό είναι το άθλημα, και θα δουλέψω αρκετά για να τον κερδίσω».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, (Photo by Alex Pantling/Getty Images)
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα