Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Μπολ πρωταγωνίστρια στους τελικούς της 4ης ημέρας

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Μπολ πρωταγωνίστρια στους τελικούς της 4ης ημέρας

bet365

Η Φέμκε Μπολ πέτυχε τον στόχο της που ήταν το χρυσό στα 400 μέτρα και πάει για το ιστορικό νταμπλ με τα εμπόδια.

Η αποψινή ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, εκτός της Στεφανίδη στο επί κοντώ είχε άλλους πέντε τελικούς.

Οι πιο συναρπαστικοί ήταν στα 400 γυναικών και στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Στο 400αρι γυναικών η Ολλανδέζα Φέμκε Μπολ κατάφερε να κάνει το… δύσκολο του στόχου της στην διοργάνωση. Αν και εμποδίστρια, αποφάσισε να τρέξει και στα απλά για να κυνηγήσει το νταμπλ και κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο με κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη (49.44). Αφησε πίσω της τις δύο Πολωνές που ήταν φαβορί για το βάθρο, τις Κάζμαρεκ (49.94) και Κιελμπασίνσκα (50.29) και πλέον πάει με τον αέρα του απόλυτου φαβορί στα εμπόδια για το νταμπλ.

Στους άνδρες το χρυσό πήγε στον Βρετανό Χάντσον-Σμιθ που έκανε χρόνο 44.53.

Ο Μαρτίνες στο φώτο φίνις το χρυσό

Το φώτο φίνις έκρινε τον νικητή στα 110μ. εμπόδια. Ο Ισπανός Μαρτίνες και ο κάτοχος του τίτλου, Μαρτινό-Λαγκάρντ, έπεσαν μαζί στον τερματισμό και με τον ίδιο χρόνο (13.14). Ο Ισπανός τελικά αναδείχθηκε νικητής, ενώ ένας άλλος Γάλλος, ο Κουάου Ματέι, με 13.33 πήρε το χάλκινο.

Στο τριπλούν ο Πορτογάλος Πέδρο Πιτσάρδο δεν είχε αντίπαλο και με 17,50μ., πήρε το χρυσό. Εκανε μόνο τέσσερα άλματα σε έναν τελικό με απογοητευτικό επίπεδο από τους υπόλοιπους. Το ότι ο Νταλαβάλε από την Ιταλία με 17,04μ. και ο Ποντιβάν από τη Γαλλία με 16,94μ. πήραν τα άλλα δύο μετάλλια, αποτυπώνει την εικόνα.

Χαμηλό ήταν το επίπεδο και στον τελικό της σφύρας γυναικών όπου το χρυσό πήρε η Ρουμάνα Μπιάνκα Γκέμπλερ με βολή στα 72,72μ.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα