Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αποκλεισμοί για Φωτοπούλου και Χαϊτίδου στο Μόναχο

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Αποκλεισμοί για Φωτοπούλου και Χαϊτίδου στο Μόναχο

bet365

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το ρεκόρ της στη σφυροβολία και φυσιολογικά έμεινε εκτός τελικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αποκλεισμός και για τη Βασιλική Χαϊτίδου στο μήκος.

Η Σταματία Σκαρβέλη πήγε στο Μόναχο με ατομικό ρεκόρ στη σφυροβολία από τη φετινή σεζόν στα 71.43μ., όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει αυτή την επίδοση, μένοντας εκτός του τελικού του αγωνίσματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η 27χρονη άρχισε τον ημιτελικό με βολή στα 67.13μ., όμως έμεινε σε αυτή, επίδοση που την έφερε στη 17η θέση της κατάταξης. Η Σκαρβέλη είχε άκυρη τη δεύτερη βολή και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με επίδοση στα 65.42μ.

Το όριο πρόκρισης των 72.50μ. πέρασαν μόνο η Αζέρα, Χάνα Σκιντάν (74.57μ.) και η Ιταλίδα, Σάρα Φαντίνι (73.40μ.), ενώ το 12ο και τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό πήρε η Τουρκάλα, Κιβιλτσίμ Σαλμάν με 67.68μ.

Αποκλεισμός για Χαϊτίδου

Η Βασιλική Χαϊτίδου θα έπρεπε να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ των 6.49μ. για να είναι στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η 22χρονη είχε καλύτερο άλμα στα 6.32μ. στον προκριματικό (6.22μ. και 6.02μ. οι δύο άλλες πρσπάθειές της) και στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωσε κατέλαβε τη 16η θέση σε 24 συνολικά συμμετοχές.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Μαλάικα Μιχάμπο ήταν η καλύτερη τoυ προκριματικού με 6.99μ., με τη Γερμανίδα όπως στο Βερολίνο το 2018, έτσι και τώρα στο Μόναχο να είναι το φαβορί για τον 2ο ευρωπαϊκό της τίτλο.

Η 12άδα έκλεισε στα 6.49μ. υπέρ της Γερμανίδας, Μέρλε Ομέγιερ. Στον τελικό θα είναι και η Κύπρια, Φίλιπα Φωτοπούλου, καθώς προκρίθηκε με την 11η επίδοση στα 6.54μ.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα