Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Τσαν πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά μετά από έξι χρόνια στο 10αρι

Newsroom
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Τσαν πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά μετά από έξι χρόνια στο 10αρι

bet365

Η Γιασεμίν Τσαν ανέβηκε ξανά στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 10 χιλιόμετρα, έξι χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Αμστερνταμ.

Κούρσα για μία αποδείχθηκε μετά το 6ο χλμ ο τελικός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Η Γιασεμίν Τσαν, κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και να επιστρέψει στον «θρόνο» της που είχε κατακτήσει το 2016, αλλά έχασε δύο χρόνια μετά στο Βερολίνο.

Η 4αδα των ΜακΚόλγκαν, Κλοστερχάφεν, Τσαν και Σάλπετερ (τα φαβορί για τα τρία μετάλλια) αποσπάστηκε αρκετά από τις υπόλοιπες αθλήτριες μετά τα πρώτα 3 χιλιόμετρα. Η ΜακΚόλγκαν αποφάσισε να οδηγήσει την κούρσα σε έναν γρήγορο ρυθμό μετά τα μισά. Αφού έριξαν στροφή σε άλλες αθλήτριες μετά το 6χλμ, μείωσαν λίγο τον ρυθμό τους. Εκεί η Τσαν αποφάσισε να αλλάξει ξανά τον ρυθμό και πέρασε μπροστά δημιουργώντας μία μεγάλη απόσταση που αιφνιδίασε τις αντίπαλές της.

Οσο περνούσε η ώρα, η Τσαν αντί να ρίχνει τον ρυθμό της, αύξανε την διαφορά και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο χρυσό για την Τουρκία στην διοργάνωση (με χρόνο 30:32.57), αλλά και το δεύτερο χρυσό γι’ αυτήν σε Ευρωπαϊκό, μετά το 2016, όταν είχε κάνει μάλιστα το double σε 10.000μ. και 5.000μ.

Μάχη έγινε για το αργυρό και το χάλκινο μεταξύ της ΜακΚλόγκαν και της τελευταίας πρωταθλήτριας Ευρώπης, την Σάλπετερ Κλοστερχάφεν έμεινε πολύ πίσω μετά το έκτο χιλιομετρο). Αυτή που πήρε την δεύτερη θέση ήταν η ΜακΚλόγκαν που στην τελευταία στροφή τα έδωσε όλα, για να τερματίσει σε χρόνο 30:41.05, με την Σάλπετερ να κάνει 30:46.37, που είναι και ρεκόρ.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα