Έντονες αντιδράσεις για την αδιάφορη στάση των αθλητών στον σοβαρό τραυματισμό τού Ενρίκε Γιοπίς στα 60μ. εμπ.

 Έντονες αντιδράσεις για την αδιάφορη στάση των αθλητών στον σοβαρό τραυματισμό τού Ενρίκε Γιοπίς στα 60μ. εμπ.

bet365

Δυσάρεστες εντυπώσεις προκάλεσε η στάση των φιναλίστ στα 60μ. εμπ. στον τραυματισμό του Ισπανού, Ενρίκε Γιοπίς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο τελευταίος τελικός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης άφησε κάκιστη εντύπωση και έφερε κύμα αντιδράσεων στα social media για την αδιάφορη στάση των αθλητών στα 60μ. εμπ. ανδρών απέναντι στο σοβαρό τραυματισμό ενός συναθλητής του.

Ο Ισπανός, Ενρίκε Γιοπίς στην προσπάθειά του να περάσει το 5ο εμπόδιο έχασε την ισορροπία του και έπεσε άτσαλα στο ταρτάν, ελάχιστα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού.

Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά των άλλων έξι αθλητών, που κανείς δεν πήγε να δει τι συνέβαινε στον 22χρονο Ισπανό.

Τα social media πήραν «φωτιά» με τις αντιδράσεις να εστιάζονται κυρίως στον νικητή, τον Ελβετό, Τζέισον Τζόζεφ, που όπως φαίνεται και στο βίντεο, παρότι επιστρέφοντας προς τα πίσω όχι μόνο δεν στάθηκε πάνω από τον συναθλητή του, αλλά συνέχισε να πανηγυρίζει.

Την ίδια στιγμή ελάχιστα μέτρα πιο πέρα ο Γάλλος, Κουάου-Ματί, γονατιστός έδειχνε με τα χέρια του τον ουρανό για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

«Όταν αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η νίκη, αυτό δεν είναι πλέον αθλητισμός» γράφτηκε στα social media.

Ο Ενρίκε Γιοπίς παρέμεινε για αρκετά λεπτά ακινητοποιημένος, καθώς είχε χτυπήσει στον αυχένα, εώς ότου μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου πέρασε τη νύχτα και -ευτυχώς- οι εξετάσεις έδειξαν «καθαρές».

«Όλα είναι καλά, όλα οι εξετάσεις έδειξαν καλά. Πάνω από όλα ευχαριστώ την Ομοσπονδία και το ιατρικό επιτελείο. Τώρα είναι ώρα να ανακάμψουμε» έλεγε ο Ισπανός σε μήνυμά τη Δευτέρα (6/3) από το κρεβάτι του νοσοκομείου, μέσα από βίντεο της ισπανικής ομοσπονδίας στίβου.

llopis

Ο Τζέισον Τζόζεφ μπροστά στις επικρίσεις που δέχθηκε, έγραψε σε δική του ανάρτηση προς τον Γιοπίς: «Καταρχάς λυπάμαι που δεν έλεγξα ότι ήσουν καλά, ήμουν χαμένος εκείνη τη στιγμή και τελείως αποκλεισμένος από το περιβάλλον μου. Ελπίζω να είσαι καλά, τα λέμε στους επόμενους αγώνες».


 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα