Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Μπαίνει στη «μάχη» του προκριματικού ο Καραλής, πέντε συμμετοχές την τρίτη μέρα

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Μπαίνει στη «μάχη» του προκριματικού ο Καραλής, πέντε συμμετοχές την τρίτη μέρα

bet365

Με τον Εμμανουήλ Καραλή να διεκδικεί τη θέση του στον τελικό του επί κοντώ θα ξεκινήσει η «Day 2» των αγώνων για την Ελλάδα. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Από νωρίς το πρωί ξεκινούν οι αγώνες και την τρίτη μέρα των αγώνων, με τις ελληνικές παρουσίες στους πρωινούς προκριματικούς να είναι πέντε και το ενδιαφέρον έντονο.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, που φέτος βελτίωσε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ ενώ έκανε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 5.86μ., λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την πρόκριση στον τελικό με το όριο να είναι στα 5.75μ. Ο Μανόλο θα προσπαθήσει να μην σπαταλήσει άλματα ώστε να είναι ξεκούραστος για τον τελικό, το απόγευμα της Κυριακής. Ο προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 08:05.

Η λίστα εκκίνησης:

start list karalis

Έπειτα, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος θα τρέξει στον προκριματικό των 60μ. Ο πρωταθλητής των σπριντ, που έχει φετινό και ατομικό ρεκόρ 6.73, θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή κούρσα ώστε να μπορέσει να έχει μία θέση στον απογευματινό ημιτελικό. Ο Νυφαντόπουλος τρέχει στη δεύτερη προκριματική σειρά, από τον έκτο διάδρομο, και ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 08:25. Γρηγορότερος στη σειρά είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιαν Βόλκο. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Η λίστα εκκίνησης:

start list nyfas

Λίγη ώρα αργότερα, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Αναΐς Καραγιάννη θα αγωνιστούν στα 60μ. με εμπόδια. Η Πεσιρίδου, με φετινό ρεκόρ 8.12 και ατομικό 8.04, θα προσπαθήσει να τερματίσει σε χρόνο κοντά στο ρεκόρ της ώστε να μπορέσει να περάσει στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η Καραγιάννη, που έκανε ατομικό ρεκόρ φέτος με 8.18, θα επιδιώξει να βελτιώσει το ρεκόρ της για να βρεθεί επίσης στον επόμενο γύρο. Η Πεσιρίδου αγωνίζεται στην τέταρτη προκριματική σειρά, στον έκτο διάδρομο και η Καραγιάννη στη δεύτερη σειρά, στον δεύτερο διάδρομο. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτες και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Οι λίστες εκκίνησης:

start list karayannnistar list pesiridou

Το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον προκριματικό των 60μ. ανδρών όπου θα αγωνιστεί ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει μόλις δύο κούρσες στον κλειστό φέτος, καθώς αποσύρθηκε από τον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος και έχει φετινό ρεκόρ 7.91. Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην τέταρτη σειρά στον πέμπτο διάδρομο ενώ στον ημιτελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. O ίδιος θα χρειαστεί να βελτιώσει αρκετά το ρεκόρ του ώστε να μπορέσει να προκριθεί αλλά και μόνο η συμμετοχή του, που θα είναι η πέμπτη του, είναι σημαντική.

Η λίστα εκκίνησης:

start list douvalidis

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, από τις 08:00 έως τις 11:30.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα