Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Στεφανίδη: «Πρώτη φορά φέτος έκανα καλά άλματα, απρόβλεπτος ο τελικός»

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Στεφανίδη: «Πρώτη φορά φέτος έκανα καλά άλματα, απρόβλεπτος ο τελικός»

bet365

Ικανοποιημένη με την εμφάνισή της και έτοιμη για έναν απρόβλεπτο τελικό δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, πέρασε στον τελικό με σχετική άνεση και έπειτα αποκάλυψε πως ένιωσε ωραία τα άλματά της και πως ετοιμάζεται για έναν απρόβλεπτο τελικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η ίδια, μιλώντας στο Gazzetta, εξήγησε πως ο πρωινός αγώνας τη δυσκόλεψε όμως ένιωσε πως τα άλματά της ήταν καλά: «Αυτό που έκαναν εδώ (σ.σ. με το πρόγραμμα) ήταν φοβερό. Ήταν δύσκολο, παρ’ όλο που το πρωί ήμουν ΟΚ. Εγώ ξύπνησα έξι παρά τέταρτο και θεωρητικά ξύπνησα και αργά. Καλά είμαι... Έτοιμη για ύπνο τώρα (γέλια). Κοίταξε τώρα, αισθανόμουν καλά και εγκεφαλικά ήμουν ξύπνια όμως το σώμα μου δεν αντιδρούσε. Έτρεξα χειρότερα από ό,τι έχω τρέξει σε όλους τους αγώνες που έχω κάνει φέτος αλλά έκανα καλύτερα άλματα και ήταν η πρώτη φορά που έκανα καλά άλματα φέτος. Ένιωσα το καλό άλμα όταν πέρασα τα 4.55μ. Μέχρι τώρα φέτος είχα έναν φοβερό διάδρομο, το αντίθετο από σήμερα δηλαδή, και μετά έβαζα το κοντάρι και περίμενα το κοντάρι να κάνει τη δουλειά μόνο του. Έτσι σήμερα αισθάνθηκα ότι μπορεί να βγει κάτι καλό».

Όσον αφορά στον τελικό που είναι προγραμματισμένος για αύριο, 2/3, το απόγευμα η χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016 θεωρεί πως ο αγώνας θα είναι απρόβλεπτος αλλά πιστεύει πως το φαβορί είναι η Τίνα Σούτεγ από τη Σλοβενία: «Η αγώνας είναι της Σούτεγ. Μόνο για εκείνη ο αγώνας για να τον χάσει, μόνο αν δεν πάει καλά θα χάσει. Παρ’ όλα αυτά έχει κάνει κάποιες αλλαγές στα κοντάρια και δεν ξέρω τι αποφάσισαν να φέρουν εδώ. Γι’ αυτό και στον τελευταίο της αγώνα στο Μπέρμιγχαμ, που ήταν πολύ σταθερή, πέρασε το 4.71μ. με την τρίτη και δυσκολεύτηκε, δεν της βγήκε εύκολα. Θεωρώ πως αν ήρθαν με τα κοντάρια που πηδάει όλη τη χρονιά, είναι δικός της ο αγώνας γιατί καμία δεν έχει φτάσει και στο 4.82μ. που έχει εκείνη φέτος. Βέβαια σήμερα ξύπνησε κιόλας στις 3:30 το ξημέρωμα γιατί αγχώθηκε, Πως μπορεί να τη επηρεάσει αυτό αύριο; Παρ΄όλα αυτά είναι και δύσκολο να πω τι θα πάρει μετάλλιο μπορεί να πάει στο 4.60μ. μπορεί και στο 4.75μ.».

Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4/3, το απόγευμα 18:05.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα