Ευρωπαϊκό κλειστού: Η εικόνα της Εθνικής, αναμονή για τις τελικές λίστες

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού: Η εικόνα της Εθνικής, αναμονή για τις τελικές λίστες

bet365

Μετά από ένα γεμάτο εθνικά πρωταθλήματα Σαββατοκύριακο, η εικόνα για τις συμμετοχές στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Όπως στην Ελλάδα έτσι και σε 32 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες διεξήχθησαν εθνικά πρωταθλήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε. Η προθεσμία πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκλεισε χθες, 19/2, και πλέον οι αποστολές των χωρών αρχίζουν να διαμορφώνονται.

Για την ελληνική ομάδα τα «σιγουράκια», δηλαδή αυτοί που έχουν τα όρια, είναι μόνο τέσσερις: ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Οι τέσσερίς τους έχουν τσεκάρει ήδη τα εισιτήριά τους.

Όσον αφορά στην πρόκριση μέσω των θέσεων στο ranking, η Αναΐς Καραγιάννη (Νο22/32) και η Ελισάβετ Πεσιρίδου (Νο23/32) στα 60μ με εμπόδια, η Σπυριδούλα Καρύδη (Νο16/18) στο τριπλούν γυναικών και οι Δημήτρης Τσιάμης (Νο14/18) και Νικόλας Ανδρικόπουλος (Νο17/18) στο τριπλούν ανδρών βρίσκονται εντός πρόκρισης αυτή τη στιγμή.

Όμως, μετά το πέρας των τελευταίων ημερών που έγιναν αρκετοί αγώνες, ορισμένοι αθλητές που βρίσκονταν εντός πρόκρισης μέσω ράνκινγκ «έπεσαν» και αυτή τη στιγμή είναι εκτός. Ο πρωταθλητής των σπριντ Γιάννης Νυφαντόπουλος, που ήταν 37ος στους 40 σπρίντερ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο42 ενώ άλλοι που μπορεί να βρίσκονταν μία ανάσα από την πρόκριση, όπως πρωταθλητής του τριπλούν Ανδρέας Πανταζής, που ήταν 19ος στους 18 άλτες, τώρα έπεσε ακόμη μία θέση και βρίσκεται στο Νο20. Το ίδιο συνέβη και με την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που ήταν 41η στις 40 και τώρα είναι στο Νο45.

Η λίστα όμως δύσκολα θα παραμείνει ως έχει αυτή τη στιγμή καθώς θα προστεθούν οι επιδόσεις/βαθμολογίες των αγώνων του Σαββατοκύριακου στα rankings και οι αρμόδιες ομοσπονδίες θα ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τυχόν αποσύρσεις. Μετά από αυτά, πλεονέκτημα και ευκαιρία πρόκρισης θα μπορούσαν να έχουν οι Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ. (Νο33/προκρίνονται 30), Αναστασία Μαρινάκου στα 3000μ. (Νο27/24), Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 60μ. (Νο42/40), Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν (Νο20/18) και Αντώνης Μέρλος στο ύψος(20/18).

Μέχρι και σήμερα (20/2) το μεσημέρι οι ομοσπονδίες θα δεχθούν τυχόν προσκλήσεις ενώ θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως για τυχόν αποσύρσεις αθλητών/-τριών, ώστε να μπορέσουν οι θέσεις να αναπληρωθούν, ενώ η κατάταξη (Road to Istanbul 2023) θα ανανεωθεί, κατ' εξαίρεση, αύριο Τρίτη 21/2 στις 12:00 οπότε και θα γίνουν γνωστές οι τελικές συμμετοχές.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα