Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Ραφαηλίδου στη σφαιροβολία

maria_rafailidoy

bet365

Το πανελλήνιο ρεκόρ της σφαιροβολίας Κ18 βελτίωσε η Μαρία Ραφαηλίδου.

Με μία πολύ καλή βολή, η Μαρία Ραφαηλίδου κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας των κορασίδων (Κ18) στη σφαιροβολία, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού κυπέλλου ρίψεων που έγινε στις Σέρρες.

Η 17χρονη αθλήτρια, κατάφερε να στείλει στη σφαίρα στα 17.51μ και έτσι να καταρρίψει το ρεκόρ της Αναστασίας Ντραγκομίροβα, που ήταν 17.44μ από το 2020. Παράλληλα, βελτίωσε κατά περισσότερο από ένα μέτρο το ατομικό της ρεκόρ, που ήταν 16.47μ, ενώ μάλιστα είχε τέσσερις βολές καλύτερες από το προηγούμενο ρεκόρ της στα 16.94μ, 17.15μ, 17.40μ και 17.51μ.

Το 17.51μ που έριξε τη φέρνει στο Νο2 της ευρωπαϊκής κατάταξης Κ18 για φέτος ενώ της δίνει το θάρρος να σκέφτεται τη διάκριση στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ στα μέσα Ιουλίου. Η ίδια, βέβαια, έχει το όριο για να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ραφαηλίδου, μετά το ρεκόρ στη σφαιροβολία, αγωνίστηκε και στη δισκοβολία ρίχνοντας 44.49μ.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα