Στίβος: Ξεκινά η αγωνιστική δράση με το φεστιβάλ αλμάτων στη Θεσσαλονίκη

Η Έλενα Πόλακ θα κάνει ντεμ[πούτο στον ανοιχτό στίβο από την Καλαμάτα

bet365

Η δράση στον κλειστό στίβο για το 2024 ξεκινάει από τις 13/1.

Η αγωνιστική δράση στον κλειστό στίβο ξεκινά το Σάββατο (13/1) στο στάδιο των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ Αλμάτων “Βαγγέλης Κουρκουτίδης” θα συγκεντρώσει πλήθος αθλητών/τριών από όλη τη χώρα ενώ δεν θα λείψουν οι συμμετοχές από το εξωτερικό.

Το ντεμπούτο της στη σεζόν θα κάνει στη Θεσσαλονίκη η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα ξεκινήσει από νωρίς τους αγώνες, μέσα από τους οποίους θα επιδιώξει να βρεθεί στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη η Τουρκάλα Νεμέτ Παρλάκ, που προπονείται επίσης με τον Καραγιάννη, και η Σουηδέζα Σάρα Βίνμπεργκ, νικήτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ με 4.25μ.. Στην ίδια διοργάνωση θα ανοίξει τη σεζόν και η νεαρή Ελληνίδα Εβίνα Παναγιώτου που πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας.

Στους άνδρες ξεχωρίζει ο Ρομπέρτ Ρενέρ με ατομικό 5.70μ. από το 2015 και παρουσία πέρυσι σε αρκετούς ελληνικούς αγώνες. Ο Γιάννης Ρίζος θέλει να ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά και να προσεγγίσει στη διάρκεια του έτους το ατομικό του (5.60μ.). Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο νεαρός ο Γιώργος Παπαναστασίου (5.10μ.).

Στο ύψος ξεχωρίζει ο πρωταθλητής Αντώνης Μέρλος και στο μήκος γυναικών η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, Βασιλική Χαΐτίδου, αλλά και η Ναταλία Μπέση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα πάρουν μέρος ο Χρήστος Χήτας και ο Αντώνης Στυλιανίδης.

Τον αγώνα διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΑΣ Ερμής Κωνσταντινούπολης.

 

Τελευταία Νέα