Πανελλήνιο στίβου: Η Αναστασίου τη νίκη-έκπληξη στο 100άρι

Πηνελόπη Γκιώνη
artemis anastasiou

bet365

Κούρσα γεμάτη ανταγωνισμό είδαμε στα 100μ. γυναικών, με την Άρτεμις Αναστασίου να παίρνει τη νίκη στο νήμα.

Καταπληκτική εμφάνιση έκανε η 23χρονη σπρίντερ Άρτεμις Αναστασίου, που με νέο ατομικό ρεκόρ στα 11.41 νίκησε τον τελικό των 100μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξάγεται στον Βόλο.

Η νεαρή αθλήτρια ανέβηκε πάρα πολύ στα τελευταία μέτρα και βγήκε μπροστά από την Δήμητρα Τσουκαλά, που με 11.44 τερμάτισε δεύτερη, ενώ άφησε πίσω της και την πέντε φορές Πανελληνιονίκη των σπριντ Ραφαέλα Σπανουδάκη η οποία με 11.49 τερμάτισε τρίτη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η πρώτη κούρσα της Σπανουδάκη μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο Εαρινό πρωτάθλημα, τον περασμένο μήνα.

10.15 αλλά με +4 ο Νυφαντόπουλος

Τη νίκη στα 100μ. ανδρών πήρε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, αν και ο άνεμος ίσως να του έκλεψε μία εξαιρετική επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 10.15 αλλά η κούρσα είχε θετικό άνεμο 4.3. Παρ' όλα αυτά, η επίδοσή του δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια του σπρίντερ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 10.31 ενώ τρίτος ήταν ο Λάμπρος Βολίκας με 10.32. Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, την επανεμφάνιση του Κωνσταντίνου Ζήκου ο οποίος μετά από αρκετούς τραυματισμούς είναι ξανά υγιής και τρέχει ενώ στη σημερινή κούρσα τερμάτισε τέταρτος με 10.48.

Μουρτά και Παπαγιάννης τα 400μ.

Με φετινό ρεκόρ και επίδοση 53.98 η Δέσποινα Μουρτά νίκησε στον τελικό των 400μ. και πήρε μία ακόμη πανελλήνια νίκη. Η Κορίνα Πολίτη την ακολούθησε στη δεύτερη θέση, επίσης με φετινό ρεκόρ, τερματίζοντας σε 54.63 ενώ η Ανδριάνα Φέρρα με 54.83 θα ανέβει σε ένα ακόμη βάθρο πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο 18χρονος Πέτρος Παπαγιάννης ήταν αυτός που επικράτησε στα 400μ. ανδρών, με νέο ατομικό ρεκόρ και επίδοση 47.65. Ο νεαρός αθλητής έδειξε πως έχει ταλέντο και πως μπορεί να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Λαμπρόπουλος με 48.46 και στην τρίτη ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος με 48.69.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα