Στίβος: Ξεκίνησε η Ολυμπιακή πρόκριση για αγωνίσματα σταδίου, στη Στοκχόλμη τα πρώτα όρια

Πηνελόπη Γκιώνη
O Aρμάντ Ντουπλάντις δοκιμάζει άλμα

bet365

Το Diamond League της Στοκχόλμης θα είναι μάλλον το πρώτο μίτινγκ στο οποίο θα καταγραφούν Ολυμπιακά όρια, στα αγωνίσματα σταδίου, εν όψει του Παρισιού 2024.

Το δημοφιλές μίτινγκ στίβου Bauhaus Galan (Diamond League) είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Κυριακή 2/7, στη Στοκχόλμη και αρκετοί σταρ θα κλείσουν από εκεί θέσεις για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Λογικά, τα πρώτα όρια θα έρθουν από κορυφαίους όπως η τριάδα της δισκοβολίας Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία), Κρίστιαν Τσεχ (Σλοβακία) και Μίκολας Αλέκνα (Λιθουανία) αλλά και η μεγάλη κυρία της δισκοβολίας γυναικών, Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία), ο σούπερ Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ, η Τόμπι Αμούζαν (Νιγηρία), ο Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) και η Μαρίνα Μπεκ Ρομάντσιουκ (Ουκρανία) ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αρκετά ακόμη, αφού το επίπεδο στο συγκεκριμένο μίτινγκ είναι αρκετά υψηλό. Παράλληλα, φυσικά, θα διεξάγονται αγώνες και σε άλλα μέρη.

Από την 1η Ιουλίου 2023 και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 θα «τρέχει» η Ολυμπιακή πρόκριση για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, πλέον, πλην του μαραθωνίου. Έτσι, από σήμερα 2/7 οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν στο νου τους να ξεμπερδέψουν με το Ολυμπιακό όριο, για όσους είναι αυτό εφικτό, είτε να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις ώστε να ανέβουν θέσεις στο Ολυμπιακό ranking.

Από την Ελλάδα, μέχρι στιγμής, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει προκριθεί στα 20χλμ βάδην (η πρόκριση για το βάδην έχει ξεκινήσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2022, όπως και για τα 10.000μ. και τα σύνθετα) ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8-9/7) που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στον Βόλο δεν αποκλείεται να δούμε και Ολυμπιακά όρια, με τον... συνήθη ύποπτο Μίλτο Τεντόγλου που έχει ήδη καλύτερο φετινό ρεκόρ (8.34μ.) από το όριο (8.27μ.).

Θυμίζουμε πως στο Τόκιο 2020, ο στίβος μετρούσε 20 μέλη.

Τα όρια είναι τα παρακάτω:

olympic standards

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα