H Μαρία Πολύζου στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Πολύζου εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

bet365

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Από το μαραθώνιο και τους στίβους της ζωής, η Μαρία Πολύζου στο κοινοβούλιο. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης με 2ώρ.33:40 από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1998, εκλέχθηκε ως 7η με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τώρα ετοιμάζεται για νέες μεγάλες μάχες από τα έδρανα της Βουλής.

«Σήμερα ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη και από αύριο συνεχίζουμε ενωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί για μια ισχυρή Ελλάδα» σημείωσε η 55χρονη από την Πάτρα, ασκώντας την Κυριακή (25/6) το εκλογικό της δικαίωμα από τον Μαραθώνα.

Η Μαρία Πολύζου έχοντας βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, δέχθηκε την πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τελικά να εκλεγεί, σε μια νέα πρόκληση στη ζωή της.

Η Πολύζου, η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε σε Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα (1996), αλλά και η πρώτη γυναίκα μετά την αρχαιότητα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο με τη διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα- Μαραθώνας) το 2010, ήταν από τα τιμώμενα ονόματα στο Gazzetta Awards το 2022.

 

Τελευταία Νέα