Ευρωπαϊκό ομάδων βάδην: Παγκόσμιο ρεκόρ η Πέρεζ στα 35χλμ βάδην, όγδοη η Φιλτισάκου

maria perez world athletics

bet365

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας από την Ισπανίδα πρωταθλήτρια του βάδην Μαρία Πέρεζ ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε όγδοη.

Φοβερή κούρσα έκανε η Ισπανίδα πρωταθλήτρια του βάδην, Μαρία Πέρεζ, στην απόσταση των 35χλμ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων βάδην.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης, που ήταν και 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνίστηκε στο 35άρι της διοργάνωσης στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας και τερμάτισε σε 2:37.15 για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατείχε η Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν (Περού) από τον Μάρτιο του 2023. Παράλληλα, η Πέρεζ έκανε ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 2:39.16 ενώ -φυσικά- έκανε και ευρωπαϊκό και εθνικό ρεκόρ και κέρδισε και τον αγώνα.

Οι Ισπανίδες έκαναν το τρία στα τρία στο αγώνισμα αφού στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρακέλ Γκονζάλες με 2:45.42 ενώ τρίτη ήταν η Κριστίνα Μοντεσάνο που έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:45.58.

Όγδοη η Κυριακή Φιλτισάκου στο Ευρωπαϊκό ομάδων βάδην

Στην όγδοη θέση τερμάτισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Κυριακή Φιλτισάκου, που με 2:55.00 τερμάτισε στην όγδοη θέση και έκανε νέο φετινό ρεκόρ. Παράλληλα, η Σοφία Αλικανιώτη τερμάτισε 19η με 3:09.21 (νέο ατομικό ρεκόρ) και η Έφη Κουρκουτσάκη τερμάτισε 20ή με 3:10.50 (φετινό ρεκόρ).

 

Τελευταία Νέα