Ευρωπαϊκό ομάδων βάδην: Παγκόσμιο ρεκόρ η Πέρεζ στα 35χλμ βάδην, όγδοη η Φιλτισάκου

maria perez world athletics

bet365

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας από την Ισπανίδα πρωταθλήτρια του βάδην Μαρία Πέρεζ ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε όγδοη.

Φοβερή κούρσα έκανε η Ισπανίδα πρωταθλήτρια του βάδην, Μαρία Πέρεζ, στην απόσταση των 35χλμ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων βάδην.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης, που ήταν και 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνίστηκε στο 35άρι της διοργάνωσης στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας και τερμάτισε σε 2:37.15 για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατείχε η Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν (Περού) από τον Μάρτιο του 2023. Παράλληλα, η Πέρεζ έκανε ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 2:39.16 ενώ -φυσικά- έκανε και ευρωπαϊκό και εθνικό ρεκόρ και κέρδισε και τον αγώνα.

Οι Ισπανίδες έκαναν το τρία στα τρία στο αγώνισμα αφού στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρακέλ Γκονζάλες με 2:45.42 ενώ τρίτη ήταν η Κριστίνα Μοντεσάνο που έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:45.58.

Όγδοη η Κυριακή Φιλτισάκου στο Ευρωπαϊκό ομάδων βάδην

Στην όγδοη θέση τερμάτισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Κυριακή Φιλτισάκου, που με 2:55.00 τερμάτισε στην όγδοη θέση και έκανε νέο φετινό ρεκόρ. Παράλληλα, η Σοφία Αλικανιώτη τερμάτισε 19η με 3:09.21 (νέο ατομικό ρεκόρ) και η Έφη Κουρκουτσάκη τερμάτισε 20ή με 3:10.50 (φετινό ρεκόρ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα