Στίβος: Απίθανο ντεμπούτο και νίκη για Χασάν στον μαραθώνιο, τρομερή επίδοση ο Κίπτουμ

Κώστας Ευθυμιάδης
H Σιφάν Χασάν τερματίζει στον μαραθώνιο του Λονδίνου

bet365

Η Σιφάν Χασάν στον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της, σταμάτησε δύο φορές λόγω προβλήματος, αλλά κέρδισε με χρόνο 2:18.33 στο Λονδίνο!

Η απίθανη Σιφάν Χασάν, έκανε ένα τρελό ντεμπούτο στον μαραθώνιο του Λονδίνου.

Αφου σταμάτησε δύο φορές να κάνει διατάσεις για να αποφύγει κράμπες με αποτέλεσμα να μείνει πίσω σχεδόν 40 δευτερόλεπτα από το προπορευόμενο γκρουπ, κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει, αλλά να κάνει και μία απίθανη επίδοση, δεδομένων των συνθηκών.

Τερμάτισε σε χρόνο 2:18.33 στον αγώνα του Λονδίνου, πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από την Αλέμου Μεγκέρτου και έξι από την Πέρες Τζεπτσιρτσίρ, στις οποίες έκανε μία τρομερή επίθεση στα τελευταία 200 μέτρα περίπου, προσπερνώντας τες με ένα σπριντ.

Ο Κίπτουμ δεύτερος όλων των εποχών

Τρομερή κούρσα έγινε και στους άνδρες, με τον Κέλβιν Κίπτουμ να σημειώνει την δεύτερη επίδοση όλων των εποχών! Ο Κενυάτης τερμάτισε σε χρόνο 2:01.25, βελτιώνοντας κατά μισό λεπτό περίπου το ατομικό του ρεκόρ. Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι «λαγοί» στην κούρσα, κρατώντας τον σε ένα σταθερό τέμπο.

Απέχει μόλις 16 δευτερόλεπτα από το παγκόσμιο ρεκόρ ο Κίπτουμ, ο οποίος άφησε τρία λεπτά πίσω τον τον δεύτερο. Αυτός ήταν ο Τζέφρι Καμγουόρορ, επίσης από τη Κένυα, ο οποίος τερμάτισε σε 2:04.23.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Μο Φάρα που έτρεξε για τελευταία φορά ως επαγγελματίας αθλητής, στον μαραθώνιο του Λονδίνουμ, τερματίζοντας στην 9η θέση.

 

Τελευταία Νέα