Στίβος: Πρώτο καμπ για αποστάσεις, στον Άγιο Κοσμά οι ομάδες σκυταλοδρομιών

γκαραγκανης σκυταλοδρομια

bet365

Στη Λαμία έγινε η πρώτη προπονητική συγκέντρωση επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών της αντοχής.

Με επιτυχία έγινε στην Λαμία η έναρξη της υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών ΣΕΓΑΣ της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, για τον τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

καμπ αποστασεων σεγας

Η δράση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των αθλητών, αθλητριών και των προπονητών τους από τον συντονιστή του τομέα Δημήτρη Θεοδωρίδη, τον ομοσπονδιακό προπονητή Σάββα Κουμπούρα και τους Πρωταθλητές Μάριο Αναγνώστου και Ισμήνη Παναγιωτοπούλου ,με τους οποίους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να τρέξουν μαζί τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, από τον τεχνικό σύμβουλο Ντίνο Μπουλούκο, καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών και τεστ αξιολόγησης πεδίου (παλίνδρομο τρέξιμο). Στα παιδιά μοιράστηκε και το αναμνηστικό μπλουζάκι του προγράμματος.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν στην έναρξη της εφαρμογής ενός πιλοτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας, που αποσκοπεί στην παρακολούθηση αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί Πανελλαδικά στα τέλη Μαΐου.

Στον Άγιο Κοσμά οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες των σπριντ

Η πρώτη προπονητική συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ανδρών/γυναικών και ανδρών Κ23 ξεκίνησε τη Δευτέρα (10/4) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Τα μέλη των Εθνικών ομάδων θα έχουν την ευκαιρία για την πρώτη κοινή προετοιμασία της χρονιάς ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του 2023. Η χρονιά περιλαμβάνει αρκετές προκλήσεις, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, που είναι και ο βασικότερος στόχος της Εθνικής ομάδας το 2023, ωστόσο μακροπρόθεσμος στόχος είναι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2024 στη Ρώμη.

Στο καμπ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου, θα συμμετάσχουν και οι σπρίντερ της κατηγορίας Ανδρών Κ23, που στοχεύουν στη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

Οι αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στο καμπ:

Άνδρες: Γιάννης Νυφαντόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Δημήτρης Χρυσάφης, Παναγιώτης Τριβυζάς, Κώστας Ζήκος, Νίκος Εμπέογλου

Άνδρες Κ23: Βασίλης Παπαμαργαρίτης, Νίκος Παναγιώτοπουλος, Γιάννης Καρυοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Βασίλης Μυριανθόπουλος

Γυναίκες: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Πολυνίκη Εμμανουηλιδου, Άρτεμις Αναστασίου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Στέλλα Μιχαηλίδου, Δήμητρα Τσουκαλά, Αλάνα Μπερν

@Photo credits: ΣΕΓΑΣ
 

Τελευταία Νέα