Hμιμαραθώνιος Αθήνας: Εκκίνηση το πρωί (19/3) με 18.000 δρομείς

Newsroom
H εκκίνηση του ημιμαραθωνίου της Αθήνας

bet365

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών θα πλημμυρίσουν την Κυριακή (19/3) το κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον 11ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.

Ο αγώνας αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα δώσουν το παρών ο τέσσερις φορές νικητής στην διοργάνωση, Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) και ο νικητής του Μαραθωνίου Αθήνας Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Οι δύο αθλητές αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο στο κυνήγι της πρώτης θέσης στον αγώνα που θα γεμίσει με κόσμο το κέντρο της Αθήνας. Ο Πιτσώλης ήταν τρίτος στον αγώνα του 2019 με 1.08.38, που είναι το ρεκόρ του στην απόσταση. Ο Καραΐσκος κατέχει το ρεκόρ διαδρομής με 1.07.45, ενώ το ρεκόρ του στην απόσταση είναι 1.06.53 από το 2019 στο Αμβούργο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Δημήτρη Τσάκαλου (ΓΣ Αμαρουσίου), Γιώργου Μίνου, Γιώργου Τάσση.

Στις γυναίκες η νικήτρια του Μαραθωνίου Αθήνας, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΑΠΚ Νεάπολης) θα επιδιώξει την πρώτη της νίκη στην απόσταση συνδυάζοντας την και με μία καλή επίδοση. Η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΣ Κάμειρος 2009) και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΓΣ Αν. Λαμίας) θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο των νικητριών. Από τον αγώνα θα απουσιάζει η περσινή νικήτρια Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής στη γραμμή εκκίνησης θα σταθούν 101 Άνδρες και 50 Γυναίκες. Στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο νικητής στον περσινό αγώνα Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) και η περσινή νικήτρια Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 09.00 επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Κοινοβούλιο.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα